דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

אז מה באמת הטווח של מכונית חשמלית? התוצאות מפתיעות

Getting your Trinity Audio player ready...

בקצרה:

  • חשמליות של מרצדס וב.מ.וו ניפצו את נתוני היצרן
  • פורד, לוסיד וטסלה ברשימת המאכזבות
  • הנתונים נבדקו מול תקן אמריקאי מחמיר

ההצהרות מול המציאות: עד כמה אמינים הנתונים שמפרסמים יצרני הרכב בנוגע לטווחי הנסיעה של המכוניות החשמליות? אנחנו כבר בדקנו זאת מספר פעמים בעבר, והגענו למסקנה המתבקשת שאמינות זו לא תמיד נקודת החוזק בדיווחי יצרנים. כעת החליטו גם במגזין הצרכנות האמריקאי והבלתי תלוי קונסיומר ריפורט לבדוק זאת.

בדיקת 30 המכוניות נערכה במהירות קבועה של 112 קמ"ש (70 מייל-שעה), במטרה לדמות נסיעה בין עירונית שאמנם לא מיטיבה עם צריכת החשמל, אך דומה למצבים שבהם נהגים ידרשו למצות את טווח הנסיעה ככל הניתן. כל המכוניות שנבדקו נרכשו על ידי הקונסיומר ריפורט, וצברו בין 3,000 ל-24 אלף ק"מ לפני המבחן.

את הבדיקה ביצעו הבוחנים עם רמת רגנרציה מינימלית, במזג אוויר בהיר ועם בקרת אקלים בטמפרטורה של 21 מעלות. המכוניות הוסעו עד שהסוללה התרוקנה לחלוטין, ולאחר מכן נגררו לעמדת הטעינה. מדידת המהירות והמרחק בוצעה גם באמצעות נתוני GPS.

אבל עוד לפני התוצאות, נדגיש כי את מסקנות המבחן הזה צריך לקרוא בזהירות. זאת מכיוון שהטווח נבדק אל מול הצהרות היצרן המותאמות לתקן ה-EPA האמריקאי, שנחשב מחמיר ולכן אמין בהרבה מתקן ה-WLTP שמקובל באירופה ובישראל.

עד כמה גדול הפער? מכונית שהשיגה נתון טווח מסוים בתקן ה-EPA, תציג בממוצע טווח גדול ב-22% בתקן ה-WLTP. וזה משמעותי. בנוסף, המבחן התמקד בדגמים שנמכרים בארה"ב, ולכן לא כולל מכוניות מתוצרת סין ורבים מהדגמים האירופאיים המשווקים אצלנו.

פורד F150 לייטנינג מוסטנג מאך-E

המאכזבות: את הפער הגדול ביותר מנתון היצרן רשמה פורד F-150 לייטנינג, שבפועל נסעה למרחק קצר יותר ב-80 ק"מ מהמובטח. טסלה מודל S רשמה פער של 70 ק"מ ולוסיד אייר רשמה פער של 53 ק"מ, אך בשני המקרים מדובר במכוניות עם טווחי נסיעה של יותר מ-600 ק"מ, כך שהפער באחוזים אינו גבוה.

וולוו C40 רשמה פער של 60 ק"מ, לקסוס RZ רשמה פער של 30 ק"מ, יונדאי קונה וג'נסיס GV70 רשמו פער של 25 ק"מ, וגם טסלה מודל 3 לא עמדה בהבטחות, אך בפער יחסית קטן של 20 ק"מ. פערים קטנים נרשמו גם אצל סובארו סולטרה, פיאט 500e, קיה נירו ו-EV6, ניסאן אריאה, פולקסווגן ID.4, יונדאי איוניק 6, הונדה פרולוג, שברולט בלייזר EV ופורד מוסטנג מאך E.

מרצדס EQE

המפתיעות: לא מעט דגמים הצליחו גם לעבור את נתון היצרן ולהשיג טווח ארוך יותר. הנתונים הטובים ביותר נרשמו אצל מותגי היוקרה מגרמניה, כאשר מרצדס EQE הצליחה לנסוע 107 ק"מ יותר מהמובטח, בעוד אחותה הגדולה EQS הסתפקה בתוספת של 14 ק"מ. ה-EQE SUV הוסיף 50 ק"מ וה-EQS SUV רשם טווח גדול ב-3 ק"מ מנתון היצרן. אצל ב.מ.וו נרשמה תוספת של 98 ק"מ ב-iX הוותיק, 82 ק"מ ב-i4 ו-72 ק"מ ב-i5.

תוספת של כ-25 ק"מ או פחות נרשמה אצל יונדאי איוניק 5N הספורטיבית, ג'נסיס GV60, קיה EV9, אקורה ZDX וקדילאק ליריק.

מה אנחנו חושבים: כאשר עשרות דגמים נבדקים בשיטתיות וביסודיות, והתוצאות מראות כי הפערים מנתוני היצרן קטנים מאוד כמעט בכל המקרים - הדבר מוכיח כי בדיקות המעבדה עושות את תפקידן ומביאות לנתוני יצרן ריאליים בהחלט. אלא שמדובר בנתון היצרן שנמדד בתקן האמריקאי, מה שמוכיח שוב כי תקן ה-WLTP שמקובל ביתר מדינות העולם, ובהן אירופה וישראל, הוא לא יותר מפנטזיה אופטימית המנותקת מהמציאות. נדרש שינוי, ויפה שעה אחת קודם.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 45 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה