דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

רדיו-דיסק לרכב: מה הוא יודע לעשות?

Getting your Trinity Audio player ready...

המדריך באדיבות אתר WiseBuy


מכשיר הרדיו-דיסק מהווה את מרכזה של מערכת השמע ברכב, ובאופן משמעותי הוא זה שקובע את טיבה ואיכותה של כלל המערכת. המכשיר כולל את נגן הדיסקים, הרדיו והמגבר הפנימי. דגמי הרדיו-טייפ המיושנים, התפתחו פלאים כשהחדשים שבהם תומכים כמעט בכל חידוש טכנולוגי של השנים האחרונות, דוגמת קובצי מוזיקה דחוסים, רדיו לווייני, סנכרון עם הטלפון הסלולרי, חיבור לנגן DVD ועוד.

רדיו

למרות אפשרויות ההאזנה המגוונות שמציעים הדגמים החדשים, כגון MP3, תקליטורים וחיבור לנגן חיצוני, הרדיו עדיין מהווה מקור האזנה פופולארי בקרב נהגים רבים.

מי שנוהג להאזין לתחנות רבות בסקאלת התדרים מומלץ לו לבחור מכשיר שבו ניתן לשמור כמה שיותר תחנות בזיכרון – לפחות 18, כאשר יש דגמים שמאפשרים שמירה של עד 30 תחנות. מרבית הדגמים תומכים בתכונת RDS המציגה את שם התחנה הנבחרת.

בנוסף, עדיף מכשיר המאפשר התבייתות אוטומטית על התחנה המושמעת, גם כאשר משתנה תחום הקליטה במהלך הנסיעה. תכונה זו, השימושית בעיקר לנהגים שנוסעים מרחקים ארוכים, חוסכת את הצורך בחיפוש מחודש של התחנה הנבחרת תוך כדי נהיגה, ושומרת על האזנה רצופה לרדיו.

דגמי רדיו-דיסק חדישים תומכים אף ברדיו לווייני מסוג SIRIUS/XM, להאזנה לשידורים לווייניים דיגיטליים ללא פרסומות ודיבורים. השידור יציב ונטול רעשים ומשתווה באיכותו להאזנה לתקליטור, אך השידורים אינם זמינים עדיין בישראל.

רצוי לבחור ברדיו-דיסק המתביית אוטומטית על התחנה המושמעת, גם כאשר משתנה תחום הקליטה.


רדיו לרכב. ככה זה נראה פעם / צילום: cc_splorp


נגן מוזיקה


כל דגמי הרדיו-דיסק מנגנים כמובן תקליטורים, רובם תקליטורי CD וחלקם אף תקליטורי DVD. יש מכשירי רדיו-דיסק המנגנים קובצי מוזיקה דחוסים בפורמטים שונים, ויש כאלה שגם ינגנו את הקלטות הישנות שלכם. עוד דברים שחשוב לשים לב אליהם הוא בולם זעזועים איכותי ואמצעי אחסון השירים וניגון קבצים.


תמיכה בפורמטים:
בנוסף לניגון תקליטורים סטנדרטיים, מרבית דגמי הרדיו-דיסק הנפוצים תומכים גם בתקליטורים מסוג CD-R וCD-RW-, כאלה הנצרבים במחשב הביתי, וחלקם הגדול תומך גם בתקליטורים הכוללים קובצי מוזיקה דחוסים מסוג MP3 ,WMA ,WAV ואף AAC.


בולם זעזועים:
מכשירים ללא בולמי זעזועים לא יצליחו להתמודד עם תנאי דרך משובשים, ויגרמו לתקליטור להפסיק את נגינתו או לקפוץ. רצוי לבחור רדיו-דיסק בעל מנגנון בולם זעזועים שיאפשר נגינה רצופה, גם כאשר תנאי הדרך קשים.


מדיות אחסון וניגון קבצים:
קרנם של התקליטורים יורדת בהתמדה, בשל הצורך בצריבה ממושכת ובזהירות רבה מפני שריטות. התקני האחסון הניידים (דיסק-או-קי או כרטיסי זיכרון) מאפשרים נשיאה בטוחה וקלה יותר של קובצי המוזיקה, והעברת המידע קצרה בהרבה. מכשירי רדיו-דיסק רבים מציעים, מלבד כונן הדיסקים הפנימי, גם חריץ לכרטיס זיכרון או שקע USB. התוספת במחיר לא גדולה וכדאי לשקול רכישה של דגם הכולל תכונה זו.

יצרנים רבים התאימו את המערכות שלהם כך שיעבדו בצורה הטובה ביותר עם iPod/iPhone. חלקן מציעות שליטה מלאה בנגן באמצעות הלחצנים שלהן, לעיתים עם כפתור שליטה מרכזי, בדומה לגלגלת השליטה ב-iPod, ואף מספקות תצוגה מלאה לנגן, בפונטים זהים ובתפריטים זהים. אם ברשותכם אייפון או אייפוד כדאי לשקול רכישת מערכת כזאת.

חשוב לדעת כי חיבורים מסוג USB, SD, iPod, יצטיינו בדרך כלל באיכות סאונד טובה יותר, מאשר חיבור AUX, שכן המכשיר משתמש באמצעים אלו כאמצעי אחסנה לקבצים המנוגנים, והוא זה המנגן אותם, בניגוד לחיבור AUX, שמעביר את הצליל המנוגן בנגן חיצוני אל תוך המכשיר, על מנת שזה יעביר את הצליל אל הרמקולים (כלומר האות עובר דרך יותר תחנות בדרך, שמפחיתות באיכותו).

DVD: חלק ממכשירי הרדיו-דיסק תומכים בתקליטורי DVD. ברכבים שבהם מותקנים מסכי צפייה בנוסף לרמקולים, המכשיר משמש נגן DVD ורסיבר AV (אודיו-וידיאו). מכשירים כאלה תומכים בצליל היקפי 5.1 ותומכים בקידודי הקול האופייניים לסרטי DVD.

חלק מדגמי הרדיו-דיסק כוללים שקע USB לחיבור זיכרון נייד או נגן מוזיקה נייד ו/או חריץ לכרטיס זיכרון.


וככה זה נראה היום / צילום: cc_mstephens7

קישורית לטלפון סלולארי

דגמים לא מעטים כוללים דיבורית Bluetooth, ומאפשרים קבלת שיחות דרכם. השיחה תישמע דרך הרמקולים, ואם מותקן בו מיקרופון, יהיה ניתן להשתמש בו לדיבור. בדרך כלל תמצאו אפשרויות סנכרון נוספות עם טלפון הסלולארי, כגון הצגת אנשי הקשר על גבי מסך הרדיו-דיסק וכדומה.

לא כל רדיו-דיסק שתומך ב-Bluetooth תומך בקבלת שיחות, ובחלק מהדגמים יש לרכוש בנפרד מתאם Bluetooth חיצוני. חשוב לבדוק את איכותו של המיקרופון המסופק איתו. בדגמים רבים ניתן לחבר את הטלפון הסלולארי כך שברגע שמתקבלת שיחה הרדיו-דיסק משתתק.


לחלק הבא של המדריך - הגברה ואיכות הצליל

 

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה