דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

רדיו דיסק לרכב: הגברה ואיכות הצליל

Getting your Trinity Audio player ready...
המדריך באדיבות אתר WiseBuy

מכשירי הרדיו-דיסק כוללים קדם-מגבר ומגבר הספק האחראים להפקת הצליל. איכות הצליל נמדדת בעוצמתו וכן באפשרויות לשלוט בו בהתאם לטעם האישי.

עוצמת השמע (הספק): עוצמת השמע נמדדת בוואט (w) והיא נחלקת לשני סוגים עיקריים: הספק מרבי, שזהו ההספק המקסימלי שהמכשיר מסוגל לספק ברגע מסוים, והספק RMS, שהוא הנתון החשוב והקובע בבחירת מכשיר רדיו-דיסק.

רוב הצרכנים יכולים להסתפק בעוצמה הממוצעת שמספקים מרבית הדגמים, לרוב היצרן יציין הספק מרבי של60-45 וואט לכל ערוץ כשבפועל יתקבל למעשה נתון של 30-20 וואט RMS לכל ערוץ קול, כשהסטנדרט הוא 4 ערוצי קול נפרדים לארבעה רמקולים.

למעוניינים בחיבור רמקול מסוג סאבוופר האחראי על הפקת הצלילים הנמוכים (הממוקם בתא המטען), יש מכשירים בעלי ערוץ קול חמישי. ומי שמעוניין להוסיף יחידת מגבר נוספת, כדי להשיג עוצמה גבוהה יותר, כדאי שיבדוק כי המכשיר כולל יציאת אות ייעודית (Preout).

שליטה בצליל ובאיכותו: מרבית הדגמים מספקים פונקציה לעיבוד צלילי בשם DSP להדמיית מצבי שמע שונים (אולם גדול, מועדון וכו'), התאמה לסוגי מוזיקה שונים (פופ, רוק, דאנס וכו'), ופונקציית איקולייזר, לביצוע כוונון בתחומי התדרים השונים.

במידת האפשר בדקו כי ההדמיות המוצעות אינן מוגזמות, כאלה שממש תוכלו להשתמש בהן וליהנות מהן. אלה צריכות לספק צליל נעים, שאינו רווי בתדרי בס ובתדרים גבוהים, כאלה היוצרים תחושה של צליל חזק (loudness) יותר, אך לעיתים עושים זאת על חשבון איכות הצליל.


רוצים להביא את מדונה להופעה ברכב הפרטי שלכם? גם זה אפשרי / צילום: cc_coderkind

מרבית האיקולייזרים כוללים אפשרות לכוונון תדרי הבס, המיד והטרבל, דגמים מתקדמים יותר מציעים פילוח מדויק יותר לתדרים, חלקם אף מאפשרים בחירת תדר ספציפי מקשת התדרים, והנמכתו או הגברתו בידי המאזין, ושמירת הפעולה בתבנית משתמש (User Preset).

בדגמים יקרים יותר ניתן למצוא פונקציות מתקדמות לשיפור איכות השמע, בהן פונקצית SLA (Source Level Adjuster), ששומרת על עוצמה קבועה בעת מעברים בין המרכיבים השונים, למשל במעבר בין הרדיו לנגן התקליטורים. דגמים מסוימים מציעים גם מספר תצורות Loudness מדויקות יותר, כלומר הגברת תחום התדרים הנמוך והגבוה, מבלי לגרום לעיוות בצליל.

דגמים מסוימים, הכוללים נגן תקליטורי DVD, אף מספקים צליל היקפי 5.1 לנגינת מוזיקה היקפית או לצפייה בסרטים ברכב.

הפחתת רעשים: מאחר שתנאי ההאזנה ברכב אינם אידיאליים, בעיקר בשל הרעש הקבוע בתא הנוסעים והרעש מבחוץ, בדגמים יקרים יותר יש פונקציות שנועדו להתמודד טוב יותר עם ההפרעות ולהפיק צליל מדויק ומתאים לתנאי ההאזנה ברכב.

חיבורים: שני חיבורים נפוצים במכשירי רדיו-דיסק הם AUX ו-Preamp out, המיועדים לחיבור אביזרים חיצוניים כמו נגן או מגבר.

AUX – חיבור אנלוגי שבאמצעותו ניתן לחבר נגן נוסף, כמו MP3/ MP4/ CD, למערכת. השליטה על המידע המנוגן מתבצעת באמצעות הנגן עצמו, ורק השליטה על העוצמה והצליל תעשה על ידי המכשיר של הרכב. חיבור כזה קיים בחזית המכשיר (בדגמים ידידותיים למשתמש) או בחלקו האחורי, ואז יש להשאיר כבל מחובר ליציאה, כל הזמן, על מנת לחבר נגן נייד.

Preamp output– יציאה המיועדת לחבר את מכשיר הרדיו-דיסק למגבר חיצוני, על מנת להשיג יותר עוצמה לכל ערוץ ולכלל המערכת. רוב המכשירים מציעים חיבור כזה (מסוג RCA), כצמד אחד או 2 למגבר חיצוני. מערכות יקרות יותר כוללות מספר יציאות גדול יותר. יש דגמים בעלי מתח גבוה יותר של 8-4 וולט, בניגוד לכאלה בעלי יציאה במתח של 2-1 וולט. משמעותה של יציאה במתח גבוה הוא צליל נקי ומפורט יותר.

רוב הצרכנים יכולים להסתפק בעוצמת השמע הממוצעת שמספקים כמעט כל הדגמים.


לחלק הבא של המדריך - נוחות השימוש והתפעול

 

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה