דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מדריך: האפליקציות שיחליפו את הרדיו ברכב

Getting your Trinity Audio player ready...


האם תוך כדי נסיעה ראוי ונכון להאזין למוזיקה, לחדשות, להרצאות או לפודקאסטים (תוכניות רדיו מוקלטות)? האם הדבר מסיט את תשומת לבנו מהנהיגה, או דווקא שומר על עירנותנו? את התשובה נשאיר לחוקרים, ובינתיים נספר כי חנויות האפליקציות עשירות ביותר במגוון רחב של אפליקציות שכל מטרתן לעשות טוב לאוזנינו. ומתי אנחנו חפצים לעשות טוב לאוזנינו? תוך כדי פעילות ספורטיבית, עבודה מונוטונית או, לענייננו, בנהיגה.

אפשר לקחת את עניין אפליקציות ההאזנה לכמה כיוונים. האחד - מוזיקלי יותר. אפליקציות שונות מאפשרות לנו לשלוט בקבצי המוזיקה המוטמנים בזיכרון המובנה, או בכרטיס הזיכרון, שבטלפון. אחרות מנגישות אלינו מוזיקה ממרחבי הסיביות והבתים הדיגיטליים. כיוון אחר נמצא בהעברה של מגוון תכנים להאזנה בדרכים - מתחנות רדיו בישראל ובעולם, דרך פודקאסטים, הרצאות ומאמרים ועד לספרים מוקלטים שניתן להאזין להם, פרקים פרקים, בדרכים.



יצוין כי רבים מהשירותים המפורסמים בעולם, בתחומי אפליקציות ההאזנה (כמו פנדורה, iHeartRadio ורפסודי), אינם זמינים בישראל, האפליקציות שקיבצנו כאן נגישות להאזנה גם בישראל. עוד יצוין כי על כל אפליקציה שהזכרנו ישנן חמישים, או חמשת אלפים, מצוינות נוספות, אך קצרה היריעה.

לשמוע מוזיקה מכל העולם


האפליקציה:
SoundCloud - Music & Audio
במה מדובר: לגלות מוזיקה חדשה מהשכונה ומהעולם
מה יש בה: מפתחי סאונד קלאוד, וגם אתם, יודעים שעולם המוזיקה אינו מבוסס רק על אדל או פרל ג'אם (וכבודם הרב במקומו מונח), וברחבי העולם מסתתרים יוצרים אינסופיים, חלקם אפילו מעולים. דרך סאונד קלאוד אפשר להאזין למוזיקה מפורסמת, ואפשר גם לגלות המוני יוצרים חדשים - זאת דרך מעקב אחרי משתמשים אחרים (המוזיקאים האהובים עליכם, למשל) ורשימות ההאזנה שלהם, וגם דרך המלצות, לפי הטעם האישי שלכם.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? חינם. פרו המורחבת עולה 7 דולר לחודש. פרו אנלימיטד - 15 דולר לחודש

האפליקציה: Tidal
במה מדובר: להאזין למוזיקת אינטרנט באיכות שמע גבוהה
מה יש בה: הפרט הכי מיוחד באפליקציית המוזיקה מרחבי הסייבר, טיידל, נמצא באיכות ההאזנה. מי שאינו מסתפק בגישה אל השירים, אלא מעוניין בהאזנה ב-HiFi, יכול לקבל זאת בטיידל, תמורת תשלום, ששקול, פחות או יותר, לרכישת דיסק או שניים פעם בחודש.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד ואייפון, יש גרסת Web Player לכרום לכל היתר
כמה היא עולה? כ-10-20 דולר לחודש



להאזין לשירים שבמכשיר

האפליקציה: Google Music
במה מדובר: אפליקציה פשוטה וטובה להאזנה למוזיקה במכשיר
מה יש בה: גוגל, כמו גוגל, עושים את זה פשוט וקל. אפליקציית ה-Music שלהם מאפשרת חיפוש קל וגישה פשוטה אל קבצי המוזיקה, ושאר קבצי הקול, שבזיכרון המכשיר. ביישומון מוטמע גם אקולייזר שמאפשר התאמה של הצלילים לטעם האישי. במדינות שונות בעולם, דרך אותה אפליקציה אפשר גם לגשת למוזיקה ולערוצי תוכן שונים נוספים, אבל האפשרות הזו אינה נגישה לישראלים, בינתיים.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? חינם

האפליקציה: VLC
במה מדובר: נגן וידאו ומוזיקה שמכיר כל קובץ
מה יש בה: גיקים ושאר חובבי מעמקי המחשבים אוהבים להעריך את VLC, כנגן מדיה שמסוגל להתמודד עם קבצים שתוכנות רבות אחרות מגרדות בראש ואינן יודעות כיצד להתמודד איתם. VLC הוא נגן שמפותח בקוד פתוח. הוא פשוט, מינימליסטי - אולי מינימליסטי מדי, אבל יפתח את הקובץ שנחת אצלכם.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? חינם. יחי הקוד הפתוח

האפליקציה: Poweramp
במה מדובר: נגן קבצים קלאסי מסוגנן במיוחד
מה יש בה: אחד היישומונים הוותיקים בתחום נגנות קבצי שמע ממשיך להתעדכן. הוא מציע פרקטיקה טובה ויעילה לנגינת קבצי שמע, אבל הפן הכי מעניין בו הוא יכולת ההתאמה. אפשר להתאים את אופי פאנל השליטה, מרכיבים שימושיים ועד לסגנון עיצוב בטעם אישי, ממבחר מרהיב של אופציות.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד
כמה היא עולה? גרסת נסיון בחינם, הגרסה המלאה ב-7.80 שקלים, כלומר, קצת פחות מפחית קולה בחנות נוחות



לצותת לרדיו אינטרנטי

האפליקציה: TuneIn
במה מדובר: ריכוז תחנות רדיו, פודקאסטים וספרים קוליים
מה יש בה: ראשית, בטיון-אין יש המון תחנות רדיו, שאפשר לחפש לפי נושא או אזור. כך אפשר להאזין בישראל לתחנות רדיו מהמזרח הרחוק, ארה"ב או מקומות נוספים ברחבי העולם. את התחנות האהובות אפשר לשמור בזכרון ולהאזין להם מתי שנחפוץ. מעבר לזה, TuneIn כוללת תוכן רב נוסף - סדרות של פודקאסטים, כולל המלצות על תוכניות נוספות שאנחנו לאו דווקא מכירים. אפשר באפליקציה גם להאזין לספרים קוליים - אחרי שהורדנו אותם בתשלום.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? חינם. לספרים קוליים עלות משתנה

האפליקציות: גלצ-גלגלצ / קול ישראל
במה מדובר: האפליקציות הרשמיות של תחנות הרדיו המרכזיות בישראל
מה יש בהן: אנחנו מדברים על שתי אפליקציות. האחת, גלצ-גלגלצ, מאפשרת האזנה אינטרנטית לתחנות הצבאיות והשניה, קול ישראל, משמיעה לנו את הרשתות א', ב', ג', ד', 88, קול המוזיקה, רקע, מורשת וקול ישראל בערבית. בשתי האפליקציות אפשר לקבל מידע רחב על לוח השידורים ועל מה שקורה עכשיו - למשל, הפלייליסט של השעה בגלגלצ. בשתיהן אפשר להאזין לתוכניות שכבר שודרו, בגרסת סאונד של VOD… ועוד משהו, בחנויות האפליקציות אפשר למצוא אפליקציות ייעודיות של תחנות רדיו נוספות, לפי טעמו האישי של הגולש או הגולשת. למשל - 103FM, רדיו ברסלב וקול ברמה.
לאיזו פלטפורמה הן מתאימות: אייפון, אנדרואיד
כמה הן עולות? חינם



להסכית לפודקאסטים, למאמרים ולהרצאות

האפליקציה: Stitcher Radio for Podcasts
במה מדובר: תוכניות רדיו און דימנד
מה יש בה: סטיצ'ר היא, ללא ספק, אחת האפליקציות הטובות לניהול רשימות האזנה לפודקאסטים. היא מנגישה למשתמש עשרות אלפי פודקאסטים, מסדרת אותם לפי נושאים, מרעננת את פרקי ההאזנה וגם ממליצה על תוכניות שעשויות לעניין אותנו, גם אם איננו מכירים אותן. פיצ'ר מצוין נוסף באפליקציה - האפשרות להוריד את הפרקים המבוקשים באמצעות רשת אלחוטית ביתית, להאזנה ללא אינטרנט מאוחר יותר.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אייפון, אנדרואיד
כמה היא עולה? חינם

האפליקציה: Pocket
במה מדובר: אפליקציית איסוף לינקים ומאמרים - עם אפשרות השמעה רובוטית
מה יש בה: קצת מוזר להאזין לקריין רובוטי, אבל שימו לב: אפליקציית פוקט מאפשרת איסוף של מאמרים מעניינים מרשת האינטרנט, בכל שפה ועניין. בחלק מהשפות (עברית לא כלולה, למרבה הצער), אפשר להשתמש ברכיב של ענייננו: השמעת המאמר באופן רובוטי. נכנסים למאמר המבוקש ומפעילים את מנוע ה-TTS (ר"ת של text to speech, טקסט לדיבור). כעת אפשר להאזין למאמר, ואפילו לקפוץ קדימה ואחורה באמצעות הנגן המובנה.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? חינם

האפליקציה: TED
במה מדובר: הרצאות טד בדרכים
מה יש בה: חובבי ההרצאות לא ממש צריכים שיציגו לפניהם את אחד ממאגרי ההרצאות האיכותיים בעולם. בהרצאות רבות החוויה כוללת צפייה במרצה ובמצגת שלו, ובכל זאת, מי שמעוניין להסתפק בהאזנה, ייהנה מטד בדרכים. היישומון מציע שמירת מועדפים ורשימות השמעה, שיתוף והורדת הרצאות מבוקשות לשמיעה בלתי מקוונת.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? חינם



להטות אוזן לספרי שמע

האפליקציה: אייקאסט ספרים מוקלטים
במה מדובר: חנות ספרים קוליים
מה יש בהן: אפליקציית iCast מנגישה לעוברי הדרכים ספרים כתובים. דרך האפליקציה אפשר לרכוש ספר, במחיר שהוא בדרך כלל נמוך במעט ממחירו הרשמי של הספר המודפס. מכאן אפשר להאזין לספר, ולא באמצעים רובוטיים, אלא באמצעות אחד מהשניים - קריינים מקצועיים, שזה טוב, או הסופרים בכבודם ובעצמם, שזה כבר משהו אחר לגמרי.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? האפליקציה בחינם - על הספרים משלמים בנפרד

האפליקציה: Audiobooks from Audible
במה מדובר: ספרים קוליים מעולמה של אמזון
מה יש בה: למעלה מ-180,000 ספרים נגישים עבור המשתמשים באפליקציית הספרים הקוליים של חנות הספרים הכי מפורסמת בעולם. אמזון מציעה למשתמשים מנוי חודשי, שבמסגרתו אפשר להאזין לכמה ספרים שרוצים, מהארי פוטר ועד לתנ"ך, מספרי ילדים ועד למדריכים עסקיים.
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? כ-15 דולר לחודש



האפליקציה: Librivox
במה מדובר: ספרים קלאסיים באוזן
מה יש בה: אם אתם מחפשים את החדש של הרלן קובן, לא תקבלו אותו באפליקציית הספרים הקוליים החינמית, אבל כן תמצאו כאן ספרים של שייקספיר, או את בן חור. ספרים שכבר יצאו מתחומי זכויות היוצרים מוצעים כאן בחינם, בקריינותם של מתנדבים. באנגלית, כמובן...
לאיזו פלטפורמה היא מתאימה: אנדרואיד, אייפון
כמה היא עולה? חינם

למאמר זה התפרסמו 4 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה