דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

כנס אקומושן: העתיד (של העולם) כבר כאן (בישראל)

Getting your Trinity Audio player ready...



לא כולם אנטישמיים. בחלקים רבים בעולם מתמוגגים, לפעמים גם מקנאים, ביכולת הסטארטאפיסטית המקומית. השילוב הקטלני בין חשיבה יצירתית לבין חוסר היכולת הישראלית לקבל את המילה "לא", מביא לפיתוחים טכנולוגיים רבי עוצמה שיוצאים מישראל ומקיפים את העולם. דוגמאות? לא חסרות - ווייז, דיסק און קי, שיחות דרך האינטרנט (VoIP) - שלא לדבר על מערכות ההגנה השונות מטילים שפותחו בישראל ומעוררות קנאה בעולם. אפילו כתבו עלינו ספר - Startup Nation.

מאוד טבעי שבישראל קמות ועולות חברות יזמיות רעיוניות כאלה גם בתחום התחבורה. קהילת היזמות "אקומושן", שאותה מנהיגים מאיר ארנון, בועז ממו וליאור זנו, מרכזת המון הוגים, יזמים ושאר גאונים בתחום הזה, שמה שעובר להם בראש יישנה את העולם בשנים הקרובות.

על משטחי עץ מהוקצעים, למרגלותיו של מרכז פרס לשלום ומול הים התיכון, ניצבו עשרות יזמויות כאלה, והציגו לעולם את מרכולתן העתידנית. הפעילות הזו יצרה את כנס אקומושן השלישי. חלק מהיזמויות מושתתות על צעירים אחדים מבריקים עם אש בעיניים ואחרות הן חברות פעילות שכבר חתמו על עסקים עם יצרני רכב ושאר חברות בתעשייה ומרוויחות כסף כבר עכשיו, תמורת העברת עולם התחבורה אל השלב הבא.

עצם קיום הכנס הוא הישג - לחשוף בפני העולם את יכולות ההייטק המוטורי הישראלי. אבל מעבר לכך נרשמו בכנס עוד כמה הישגים. במסגרת הכנס נכנסה שותפה חדשה ומשמעותית ביותר ל"מאיץ תחבורה חכמה" - מיזם שמאתר ומפתח יזמויות חדשות בתחום התחבורה בישראל. השותפה היא חברת SNCF - מפעילת קווי הרכבת בצרפת ומי שנחשבת לאחד מגופי התחבורה הגדולים ביותר בעולם (כרבע מיליון עובדים, כ-4 מיליון נוסעים מדי יום והכנסות שנתיות של כ-32 מיליארד אירו).

הישגים נוספים - חיבור בין קהילת אקומושן ויזמויות בינלאומיות נוספות לפיתוח תחבורה עתידית (BMW Garage ו-StartupBootcamp Berlin) ואינספור חיבורים עסקיים שחלקם צפוי להטמיע את הטכנולוגיה הישראלית בשלל מקומות.

לפניכם כמה מהיזמויות שהוצגו בכנס אקומושן השלישי:

מכונית מודפסת / Local Motors
זו לא טעות. בכנס אקומושן השלישי הוצגה מכונית שהודפסה בישראל במדפסת תלת ממד. כפי שאפשר להבין משמה של החברה האמריקאית, את הרכב אפשר לתכנן במרכז פיתוח - ואז לשלוח אותו בהדפסה בכל מקום שרוצים, וליתר דיוק - היכן שנמצא הלקוח. המכונית שהוצגה הודפסה מחומרים פלסטיים, אבל אפשר לשלב בהם חומרים מרוכבים, עמידים וקלים.



שיקוף מסך הסמארטפון במערכת הקול / BNC
חברת ההייטק הישראלית הזו כבר משתפת פעולה עם כמה וכמה יצרני רכב בעולם - וגם עם יבואני רכב בישראל. חברת BNC מחברת בין הטלפון החכם ומערכת הקול ברכב באופן כזה שמסך הטלפון מופיע בפועל על מסך המולטימדיה במכונית.

מכונית מתקפלת / City Transformers
הרעיון שעומד מאחורי "משנות הצורה העירוניות" הוא שמכונית אינה צריכה להיות כל הזמן באותו גודל: בתנועה היא רוצה להיות רחבה יותר, לטובת יציבות ובטיחות, אבל בחניה היא רוצה להיות צרה ככל האפשר. פלטפורמת הרכב של City Transformers גמישה מספיק כדי לספק נהיגה יציבה ובטוחה, ובסופה - להשתחל לתוך מקום חניה של אופנוע.



להפוך מים לחשמל / Phinergy
חברת פינרג'י הישראלית מצליחה לעשות קסם: להפוך מים לחשמל. איך היא עושה את זה? בעזרת אלומיניום. לוחות אלומיניום שרויים בתוך מים, ואלו מחמצנים לאט לאט את החומר - תהליך שמאפשר הפקת חשמל בתוך הרכב. היוזמה הזו נמצאת בפיתוח מזה מספר שנים וישנה אפשרות ריאלית שהיא תחולל מהפכה בתחום האנרגיה לתחבורה.

מכוניות מדברות זו עם זו / AutoTalks
מכוניות לא באמת רוצות לפטפט אחת עם השנייה, אבל אם הן יודעות להבין זו את זו, יכולות להימנע לא מעט תאונות, ויכולים להתקצר זמני נסיעה. ב-AutoTalks מפתחים ומתקינים מערכות במכוניות כך שיידעו לקבל נתונים אחת מהשנייה - להבין אם עומדת להתרחש תאונה בשל קרבה גדולה מדי של שתי מכוניות, וגם לקבל עדכונים בזמן אמת על עומסים ובעיות בתנועה.



לעצור את ההאקרים של המכוניות / Arilou
צעיריה המוכשרים של המדינה שפיתחה את כיפת ברזל וחברותיה, הם אלו שמפתחים גם את המערכות שיימנעו חדירה של האקרים למחשבי המכוניות. חברת ארילו כבר מפתחת מערכות נגד חדירה פושעת למחשב המכונית וכך מיועדת למנוע פיגועים ושאר פעולות בכפייה על נהג המכונית, שמסיע בין היתר כמה וכמה מחשבים.

לקבל התרעה מראש על תקלה / Engie
חברת Engie מפעילה אפליקציה ומערך אלקטרוני שעוקב אחר מצבה המכאני של מכונית. פעולת החברה תלויה בעיקר בפעולתו של רכיב שמתחבר לשקע הדיאגנוסטיקה שבמכונית, ומשדר מידע חי ועדכני ממחשב המכונית אל הסמארטפון של המשתמש. כך יכולים אנשי אנג'י לדעת אם ישנן תקלות חדשות במכונית, מתי צריכה המכונית להיכנס לטיפול ומה צריך לעשות כדי לדאוג לה. מכאן, המלצות לכניסה למוסכים קרובים וטיפים לשיפור תחזוקת המכונית - הדרך קצרה.



איפה יש חניה פנויה / Hi Park
ממש לאחרונה כתבנו כאן על אפליקציה ישראלית חדשה למציאת חניה בשם "פולי" - שמכוונת את הנהג לרחובות שבהם ישנו פוטנציאל טוב למציאת חניה. באקומושן הוצגה אפליקציה אחרת בשם Hi Park. זו נעזרת במצלמות הסמארטפון כדי לסרוק באופן קבוע, תוך כדי נסיעה, את הרחובות, במטרה לאתר חניות פנויות. באופן הזה ממופה העיר במקומות חניה פנויים בזמן אמת - מידע שאפשר לשדר למשתמשים. היי פארק כבר מפעילה כמה מוניות שסורקות תוך כדי תנועה את החניות הפנויות בתל אביב. יצוין שאנשי "אינטל" שהשתתפו בכנס דיווחו על שיטה נוספת למיפוי מצב החניה בערים - באמצעות התקנת מצלמות בתוך פנסי רחוב ברחבי העיר.



עוד הופיעו בכנס אקומושן השלישי
נוסף על כל אלו שהוזכרו הופיעו בכנס סדרה ארוכה של חברות ורעיונות. ביניהן - חברות של אופנועים וקטנועים חשמליים, כולל שיטה של החלפת סוללות, חברות שפיתחו כלי תחבורה חשמליים קטנים ואישיים שיסתדרו היטב גם בשטח או בתוך מבנים, וגם אפליקציות שונות לשיתוף נסיעות והסעות.

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה