דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

רכב חדש - 12 טיפים נוספים לבחירת וקניית רכב חדש

Getting your Trinity Audio player ready...

13. אילו הטבות ותמריצים מציעים יבואני הרכב ללקוחות?

התחרות החריפה והמבורכת בענף הרכב בארץ עושה רק טוב לצרכן הנבון.
האופציה הראשונה היא הנחת מזומן, שבה ניתן לדעת בדיוק את שוויה האמיתי של ההטבה.
האופציה השנייה היא עסקת טרייד-אין בתנאים טובים, ולעיתים עד זיכוי במחיר מחירון.
האופציה השלישית היא בעסקת מימון ואשראי בריביות נמוכות, ולעיתים אף ללא ריבית.
האופציה האחרונה היא הטבות בדמות תוספות, שיפורים ואביזרי שמע ומולטימדיה.
רצוי לעשות סבב טלפונים בין סוכני המשנה של היבואן. לעיתים ניתן לרכוש את הרכב במחיר אטרקטיבי יותר.

14. האם הקטלוגים היפים באולם התצוגה תואמים תמיד למפרט הטכני של הרכב החדש?

לא בהכרח. היבואן אינו אחראי לפרטי הציוד המופיעים בקטלוגים, בפרסום, במכונית התצוגה, או לפריטים שיסופקו עם הרכב והיבואן לא ידע עליהם.
בדוק במיוחד את חבילת האיבזור המוצעת: האם ברכב מוצע מזגן בקרת אקלים או מזגן רגיל, מערכות מיגון ואיתור, אביזרי בטיחות, כריות אוויר, חלונות חשמל, מראות צד חשמליות, כיוונונים להגה ולמושבים, מערכת שמע ורמקולים, מחשב דרך, תאי איחסון ועוד. לחבילת האיבזור יש השפעה על ערך הרכב.

15. היכן למקם את שיקול הבטיחות ברכישת רכב חדש?

דעה אישית – במקום הראשון. בתוך עמנו אנו חיים, ולמרבה הצער עדיין שיקול זה אינו מוביל.
ישנם הבדלים ברמות האבזור של אותם דגמים שהיבואן מביא לארץ. הדגמים הזולים כוללים פחות אביזרי בטיחות מאשר דגמים יקרים יותר. בכלי רכב המתהדרים בחמישה כוכבי בטיחות, יש לבחון ביסודיות אם הדגם המוצע תואם ברמת האבזור שלו לדגם שהשתתף במבחן הריסוק. מערכות הבטיחות אינן זולות, אך טוב תמיד לחזור הביתה בשלום. 6 כריות אוויר בטיחותיות ומערכת בקרת יציבות כסטנדרד, יכולות למנוע מוות ופגיעות מיותרות.

16. מה עדיף – מנוע בנזין או דיזל?

הפערים הגדולים, שהיו בעבר, בין הבנזין לסולר, תמרצו את המעבר למנועי דיזל בנסועה שנתית נמוכה יחסית. לאור שינוי מדיניות האוצר צריכים לשקול את הכדאיות אחרת, לפי: אגרת הרישוי, עלויות טיפולים, מחיר רכישה ראשוני, ירידת ערך, צריכת דלק, עלויות ביטוח ועוד. אין לזלזל במנועי הדיזל המודרניים (ראה ספר "דיזל", – בהוצאת גלגלים). הם אמינים, חסכוניים, מעניקים ביצועים טובים ואינם מזהמים כבעבר. הפשרה מושגת בדור האחרון של מנועי בנזין בעלי הזרקת דלק ישירה, המגשרת בין שני העולמות.

17. מה הוא ההבדל בין הספק המנוע לבין מומנט הפיתול, כפי שמופיע במפרט הטכני, מנקודת מבטו של הנהג הישראלי?

הספק המנוע משפיע על התאוצה והמהירות. גודלו תלוי ביחס הדחיסה, נפח המנוע, מהלך הבוכנה, מבנה תא הבעירה, מהירות הסיבובים,מערכת ניהול מנוע, מערכת הזנת הדלק וכדומה. מומנט גבוה המושג בסל"ד נמוך מעניק למנוע גמישות רבה. לגמישות חשיבות בנסיעה עירונית, בהאצות ביניים, בעליות ובעקיפות. הגמישות מסייעת לחיסכון בדלק ומקטינה את תדירות החלפת הילוכים.
בישראל, בשל תנאי הנסיעה ואופייה, מנוע גמיש עדיף על מנוע עתיר הספק.

18. אילו תיבות הילוכים מוצעות במכוניות הפרטיות?

תיבות הילוכים ידניות מדורגות אינן אהודות (לדאבוני) במכוניות המשפחתיות החדישות.
הנהג הישראלי אוהב אוטומטיות יותר מעמיתו האירופאי. לרשותו מוצעות תיבות
הילוכים אוטומטיות ממוחשבות חכמות או בעלות יחסי העברה קבועים. התמסורות הממוחשבות והיקרות עוקבות אחרי אופי התנהגות הנהג בנסיעה, ומשנות בהתאם את יחסי העברת ההילוכים בצורה חלקה, נוחה וחסכונית יותר בדלק. מוצעות תיבות מסוג טיפטרוניק (ושמות נוספים) שבהן הנהג יכול לבחור את תכנית הנהיגה – הידנית או האוטומטית, וישנן תיבות רובוטיות אוטומטיות.

19. מה הם יתרונות ליסינג תפעולי לציי רכב?

בתקופה של שלוש שנים מקבלים שירותי רכב מלאים: תחזוקה במוסכים, רישוי, רכב חליפי, גרירה וביטוח. את דגם הרכב ניתן לבחור בהתאם לרמות האבזור והבטיחות ונמנעת הדאגה מהתהליך המתיש של מכירת הרכב המשומש וקניית חדש.

20. מה רצוי לבדוק בעת חתימה על חוזה רכישת רכב חדש, בהיבט של שינוי מחיר המחירון?

האם החוזה מאפשר ליבואן לשנות את מחיר הרכב כפי שהיה בעת חתימת החוזה, ללא הודעה מוקדמת? הסיבות לשינוי עלולות לנבוע משינוי בשער החליפין או בשער ההמרה ביחס לשקל, שינויים ביחס למטבע שבו נרכש הרכב בחו"ל או עקב שינוי מחירון החברה.
צריך לקחת בחשבון שיש להוסיף, בדרך כלל, גם את מס הבולים ואגרת הרישוי לא תמיד כלולים גם מערכות המיגון והאיתור, מערכות שמע מתקדמות ועוד אביזרי נוחות.

21. מה רצוי לבדוק, בעת חתימה על חוזה רכישת רכב חדש, בהיבט של מועד קביעת המחיר המלא?

האם המחיר שנקבע בהזמנה הוא סופי, או שסעיף זה מאפשר ליבואן לייקר את מחיר הרכב, לפי שיקול דעתו, במועד שחרור הרכב מהמכס, בהתאם למחירון שיהיה בתוקף באותו מועד? הקפדה על קריאת מפרטי הרכב והקטלוגים המצויים באולם התצוגה – ימנע הפתעות בלתי נעימות.
חשוב לציין את המפרט הטכני המלא בעת חתימה על חוזה הרכישה.

22. האם היבואן יכול לקבוע את מועד אספקת הרכב החדש ללא הגבלה?

בחוזה רכישת הרכב בדוק אם צוינה תקופת האספקה או שהמועד יקבע על ידי היבואן, לאחר שיהיו לו פרטים נוספים, מבלי שלצרכן תהיה אפשרות לפתחון פה.
בדוק בחוזה אם במקרה שהיבואן יאחר, מעבר לתקופה סבירה, באספקת הרכב תעמוד לזכותך האפשרות לבטל את ההזמנה, מבלי שיחייבו אותך בתשלום המקדמה.

23. מה הוא הנוהל לגבי לוח זמנים לקבלת הרכב החדש, ממועד הודעת היבואן?

החוזה מכתיב לקונה, לרוב, עד לשבעה ימים מיום ההודעה, לקחת את רכבו.
מי שמפגר ביתרת התשלום או שאינו מושך את הרכב במועד, מחויב בתשלום דמי אחסנה. דמי האחסנה נתונים לשיקול דעתו של היבואן, וזכותו אף לבטל את העסקה.

24. מה הם הכללים במידה וברצונך לבטל את הסכם הרכישה של הרכב החדש?

היבואן רשאי לקזז מתוך המקדמה, ששולמה בעת החתימה על ההזמנה, עד 5% משווי הרכב ללא מסים, וזה עלול לעלות ביוקר. לזכות היבואנים יש לציין כי אינם נוהגים לגבות את מלוא תשלום הקנס. בכל מקרה מומלץ לעשות שיעורי בית בטרם החלטה על הרכב הנבחר, ולהימנע מההפסד הכספי.

המדריך לנהג - רכב חדש

רכב חדש - 12 טיפים אחרונים לבחירת וקניית רכב חדש

 

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה