דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

פולקסווגן ופורד מקדמות פיתוח משותף של רכבים מסחריים

Getting your Trinity Audio player ready...

לפני שנתיים בדיוק דיווחנו על הסכם שיתוף פעולה שנחתם בין פולקסווגן לפורד, שתיים מהיצרניות הגדולות ביותר בעולם הרכב. כבר אז דווח כי שיתוף הפעולה יתמקד בכלי רכב מסחריים בשלב הראשון, וכעת מפרסמות החברות את התכנית לפיתוח משותף של 3 דגמים חדשים.
 
פולקסווגן ופורד

הדגם הראשון שיפותח במשותף הוא פיק-אפ, כלומר טנדר פתוח שימכר תחת השמות המוכרים "פורד ריינג'ר" ו"פולקסווגן אמארוק". למעשה, הפיתוח יתבצע על ידי פורד, שגם תייצר את הרכב במפעלי החברה בדרום אפריקה. לא ברור אם מדובר בדגם שיתבסס על הריינג'ר הנוכחי או בדור חדש שיפותח, אך החברות מצהירות כי יהיה בידול ברור בעיצוב ובממשקי הרכב בין הדגמים של המותגים השונים. בחטיבת המסחריות של פולקסווגן מצהירים כי יתמקדו בשווקי אירופה, המזרח התיכון ואפריקה, ולא יפלשו לטריטוריה הביתית של פורד בארה"ב.  אנשי פולקסווגן מודים כי לולא השת"פ עם פורד, לא היו משקיעים בפיתוח דור חדש לאמארוק.

מנגד, פולקסווגן תייצר עבור פורד את הדור החדש של הקאדי, שנחשף בחודש פברואר האחרון ומתבסס על הגולף החדשה. הייצור של הקאדי החדש יחל בחודשים הקרובים בפולין, משם הוא יופץ תחת השמות של שני המותגים - כאשר השם של פורד לדגם החדש טרם פורסם, אך סביר להניח שהיצרנית האמריקנית תשמר את השם "קונקט" מדגמים אחרים ששיווקה בקטגוריה.

הדגם השלישי שיוולד משיתוף הפעולה הוא וואן מסחרי חדש בעל כושר העמסה של טון בודד. גם במקרה הזה פורד תיקח על עצמה את הפיתוח והייצור של הרכב, כך שסביר להניח שמדובר בדור חדש של הטרנזיט או לחלופין בדור חדש לסדרה E (אשר שווקה אצלנו בשם "אקונוליין"), ולא במחליף לפולקסווגן טרסנפורטר אשר ימשיך להימכר במקביל.
 
פולקסווגן ופורד

בנוסף לייצור המסחריות המשותף, חתמו פולקסווגן ופורד על הסכמי שיתוף פעולה גם בתחום הנהיגה האוטונומית, ובמסגרתם חברת הבת של פולקסווגן AID שולבה בתוך חברת ARGO AI של פורד. שתי יצרניות הרכב יוכלו בעתיד להשתמש בתוכנות ובמערכות הנהיגה האוטונומיות שיפתחו חברות הבת המשותפות, כאשר בפולקסווגן מתכננים כבר ב-2022 לפרוס צי רכבי ID.BUZZ אוטונומיים שיציעו שירותי תחבורה ציבורית.

עוד צוין כי פורד תשתמש בפלטפורמת ה-MEB של קבוצת פולקסווגן לטובת פיתוח כלי רכב חשמליים, ומשנת 2023 תייצר כ-600,000 כלי רכב חשמליים על בסיס הפלטפורמה.

בשתי החברות מדגישים כי שיתוף הפעול אינו כולל מיזוג של יצרניות הרכב וכי כל הרכבים משווקים בנפרד ללא תלות זה בזה.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה