דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

אפליקציות במבחן השוואתי: שברולט מול טויוטה

Getting your Trinity Audio player ready...


לפני כשנה, טויוטה השיקה את מערכת הקונקטד - שהיא למעשה מערכת הפעלה נוספת שמותקנת על המסך הקיים ברכב, ומאפשרת שימוש במגוון אפליקציות ופיצ'רים. במקביל השיקה טויוטה גם אפליקציה לשימוש במכשיר הסמארטפון, שמשלימה את מערכת הקונקטד ומאפשרת כמה שימושים נוספים גם מחוץ לרכב.

לפני מספר חודשים גם שברולט השיקה אפליקציית שירות משלה. כמו בטויוטה, גם שברולט מציגה אפשרויות של הזמנת טיפולים במוסך, הסברים על הרכב וסיוע במקרי חירום.

את האפליקציה של טויוטה אנחנו כבר מכירים היטב - בימים אלו אנחנו סוגרים חצי שנה של מבחן ארוך טווח עם טויוטה פריוס, וכבר השתמשנו באפליקציה לא מעט. לצורך המבחן ההשוואתי שלפניכם הורדנו גם את האפליקציה של שברולט, ויצאנו לחפש את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאפליקציות. הבדיקות בוצעו על מכשיר סמארטפון מדגם LG G3.

1. למי זה מתאים?

טויוטה - כל לקוח שקנה רכב חדש (למעט טויוטה אייגו וטויוטה פריוס פלוס) החל מחודש ספטמבר 2016 יכל לרכוש את מערכת הקונקטד בתוספת מחיר של כאלפיים שקל (במסגרת מבצעים שונים ניתנה המערכת בחינם). יחד עם המערכת קיבלו הלקוחות גם את האפשרות להשתמש באפליקציה. בנוסף, לקוחות המחזיקים ברכבי טויוטה משנת 2009 ואילך יוכלו גם הם להשתמש באפליקציה, ללא תלות במערכת הקונקטד, אך במקרה זה חלק מהאפשרויות יהיו מוגבלות - למשל בדיקת מיקום הרכב, עדכוני קילומטראז' או כל נתון אחר שנלקח ממחשב הרכב. למעשה, במקרה הזה היכולות של האפליקציה יהיו דומות לאלו של האפליקציה של שברולט.

שברולט - כל מכונית, מספארק ועד סילברדו, משנת ייצור 2013 ואילך. בקרוב תעודכן האפליקציה ותאפשר שימוש גם לדגמים משנת 2010 ואילך.

סיכום - בסעיף הזה נרשם ניצחון לטויוטה. בדגמים המצוידים בקונקטד הפער משמעותי, אך גם בדגמים אחרים - בטויוטה הרחיקו אחורה עד לשנת 2009, שברולט נעצרו ב-2013.

אפליקציות שברולט טויוטה


2. הסברים על מערכות הרכב

טויוטה - ישנם מדריכים מאויירים ונוחים (שגם מותאמים באופן ספציפי לדגם הרכב) על בקרת השיוט האדפטיבית וכיוון השעון, ודף הסברים כללי על 28 נוריות חיווי שונות. ספר הרכב קיים באפליקציה בקובץ PDF, לא מאוד נוח לדפדוף וחיפוש. בנוסף ישנם סרטוני וידאו עם מדריכים להחלפת גלגל ולניפוח לחץ האוויר בצמיגים. הסרטונים, אגב, לא מופיעים באפליקציה עצמה - מדובר בקישור ליוטיוב, אך הסרטון הופק על ידי היבואנית והוא דובר עברית. האפליקציה מציגה גם מידע אודות לחץ האוויר וסוג הדלק הנדרשים ברכב.

שברולט - מהמסך הראשי ישנה גישה נוחה לדף הסבר על 56 נוריות שונות ברכב. בנוסף ישנו קישור לספר הרכב, אך גם כאן מדובר בקובץ PDF כבד ולא נוח לדפדוף.

סיכום - אמנם בשברולט יש הסברים על מספר גדול יותר של נוריות חיווי, אך טויוטה מנצחת כאן בזכות המדריכים המאויירים והסרטונים הנוחים. אגב, בשתי האפליקציות יש קישור לחיוג למוקד, שמציע הסברים וסיוע נוסף.

אפליקציות שברולט טויוטה
3. שגרת טיפולים ושירותי מוסך

טויוטה - האפליקציה מציגה את מרווח הטיפולים, הקילומטראז' העדכני של הרכב (נתון שנשלח ממערכת הקונקטד ברכב) ומאפשרת גם לעיין בהיסטוריית הטיפולים של הרכב - ואף לייצא אותה למייל. שימושי מאוד כשרוצים למכור את הרכב, למשל, ולא צריך ללכת למוסך ולבקש את המסמכים. בנוסף מאפשרת האפליקציה להזמין תור לטיפול במוסך ופותחת כבר באפליקציה את הלו"ז האפשרי של הסוכנות שנבחרה. במוסך כבר מקבלים את נתוני הרכב, הקילומטראז' וסוג הטיפול שבחרנו לבצע. באופן מעט תמוה, למרות שהאפליקציה מקבלת את נתוני הקילומטראז' מתוך הרכב - היא לא מתריעה על הצורך בטיפול מתקרב.

שברולט - כאן האפליקציה מציעה, כביכול, מגוון גדול יותר של אפשרויות - כולל הזמנת שירות טסט, רכב חלופי, שינוע הרכב למוסך וקבלת הצעת מחיר. אך למעשה, כמעט כל האפשרויות מובילות לפונקציה פשוטה של חיוג למוסך. בשביל זה היינו צריכים אפליקציה? הפיצ'ר המעניין והייחודי בשברולט הוא הצעת המחיר המפורטת שניתנת, על פי מחירון הטיפולים הרשמי של היבואן. אגב, את הקילומטראז' יש לעדכן באפליקציה באופן ידני, שכן היא לא מחוברת למערכות הרכב.

סיכום - לשברולט יש יתרון מעניין של צפיה בהצעות המחיר, אך האפליקציה של טויוטה מאפשרת שימושים רבים ויעילים יותר - בעוד זו של שברולט תשלח אתכם כמעט תמיד לחייג למוסך.

אפליקציות שברולט טויוטה

4. ביטוח וסיוע במקרי חירום

טויוטה - יש באפליקציה קישורים לחיוג מהיר למוקדי חירום של משטרת ישראל ומד"א. בנוסף, ישנו איזור יעודי לתיעוד הפרטים הנדרשים במקרה תאונה: צילומים של הרכבים, הרשיונות ותעודות ביטוח, הזנת פרטי הנהג, תיעוד תאריך ושעה וגם שמירת המיקום המדויק של התאונה באמצעות חיישן ה-GPS. ניתן לשלוח את כל הפרטים לסוכנות המשנה המטפלת ברכב. במסך הראשי ישנו כפתור חיוג למוקד הפעיל 24/7, ומטפל בנושאים של שאלות טכניות אודות הרכב, תיאום גרירה, יעוץ מול חברות הביטוח ועוד.

שברולט - האפליקציה מציעה שירותים של סיוע בהחלפת גלגל ובהתנעת הרכב עם כבלים - בשני המקרים מדובר בהפניה לעמוד הרלוונטי בקובץ ה-PDF של ספר הרכב. ישנה אפשרות לחייג למוקד ממסך הבית, ודרכו להזמין גרירה, פריצה, סיוע בדלק או חילוץ. אם אתם מבוטחים בחברת ביטוח שאיננה של שברולט, עדיף כמובן להזמין את השירותים דרכה באמצעות הביטוח ולא לשלם בנפרד דרך שברולט. בנוסף ישנה באפליקציה סביבה נפרדת לנושא הביטוח. שם ניתן להזין את פרטי הפוליסה והסוכן, ולקבל התראה כאשר עומדת להסתיים הפוליסה. כמו בטויוטה, גם כאן יש אפשרות לתעד את הפרטים ולצלם מידע רלוונטי במקרה של תאונה, ולשלוח את הנתונים לכתובת מייל או בהודעת SMS. בניגוד לטויוטה, כאן אין אפשרות לשמור את מיקום התאונה.

סיכום - כאן נוצר שוויון בין האפליקציות. שתיהן מאפשרות לחייג למוקדי סיוע ולשמור פרטים חיוניים במקרה של תאונה. לטויוטה יש יתרון בשמירת מיקום התאונה, לשברולט יש יתרון בשמירה של פרטי סוכנות הביטוח וקבלת התראה לפני סיום התקופה. בכל מקרה, הפונקציה העיקרית בשתיהן היא זו המאפשרת תיעוד מסודר של פרטי האירוע.

אפליקציות שברולט טויוטה

5. פיצ'רים נוספים

טויוטה - האפליקציה מסוגלת להציג את מיקומו הנוכחי של הרכב - שימושי כשמחפשים אותו בחניה, או כשרוצים לדעת היכן מסתובב הילד שלקח את הרכב... יש גם קישור לניווט רגלי אל הרכב וקישורים לחיפוש של חניונים קרובים ותחנות דלק (דרך וייז או מפות גוגל) וסרטוני הדרכה על אפשרויות הטרייד אין שמציע היבואן. לטעמנו, האפליקציה של טויוטה מעוצבת באופן נאה יותר והיא נוחה ופשוטה יותר לשימוש.

אפליקציות שברולט טויוטה

שברולט - יש במסך הראשי מספר קישורים נוספים, רובם מהווים אפשרויות חיוג למוקד השירות והמוסך. ישנו לינק ל"מבצעים", שמוביל לעמוד אינטרנט חיצוני עם פרסומת לשברולט מאליבו - לא בדיוק סקירת המבצעים שהובטחה. אם כבר בוחרים להציג לנו פרסומת, היינו מצפים לראות פרסומת לקרוז החדשה - שכן באפליקציה עדכנו כי יש ברשותנו קרוז מהדור הקודם. יש במסך הראשי גם לינק שמכונה "שירות לקהילה", ובו הסבר קצר על פעילויות קהילתיות שמקיימת שברולט. אפשרות מעניינת שמוצעת פונה למי שהזמין רכב חדש אך עדיין לא קיבל אותו. ניתן להזין מספר הזמנה במקום מספר רישוי, ולקבל תמונת מצב עדכנית אודות ההזמנה. עוד עניין שחשוב להזכיר, הוא שבמהלך השימוש שלנו באפליקציה היא קרסה ונסגרה פעמים רבות, מה שדרש מאיתנו להזין מחדש את פרטי הרכב מההתחלה. ייתכן ובגרסאות מתקדמות יותר הבעיה תיפתר.

אפליקציות שברולט טויוטה


מסכמים

לא מעט יצרני רכב מציעים אפליקציות משלהם, שמאפשרות מגוון רחב של שימושים - אך רבות מהן אינן זמינות לשימוש בישראל. מבין יבואני הרכב, שברולט וטויוטה הם השניים שפיתחו לאחרונה אפליקציות משלהם, ואלו מציעות תוספת מעניינת ושימושית לחויית האחזקה והשימוש ברכב.

האפליקציה של טויוטה, ללא ספק, בשלה ואיכותית יותר. היא מציעה מגוון רחב של פונקציות שלא היינו יכולים למצוא בלעדיה, ומאפשרת שימושים שונים (כמו הזמנת תור למוסך או קבלת מידע על הרכב) שבשברולט מוצעים רק בחיוג למוקדי השירות. היא גם זורמת באופן חלק יותר ולא נתקעה או קרסה.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה