דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

11 מקומות עצירה בדרך לאילת

Getting your Trinity Audio player ready...

השמש קופחת, האוויר יבש, מד הטמפרטורה של סאנגיונג קוראנדו מצביע על 42 מעלות צלזיוס, אבל הכבישים בדרך לאילת עמוסים במטיילים. אי אפשר שלא להיזכר באמירה של אחד, סרג'יו קונסטנצה, לפני ככה וככה שנים: איזה אינטרס יש לכולם לבוא לכאן בחום הזה?

אבל האמת היא שאילת תמיד היתה יעד אטרקטיבי לנופש, גם בימי הקיץ החמים. שפע המלונות, החופים והאפשרות לשופינג פטור ממע"מ עשו את שלהם. השנה אילת היא יעד חם אפילו יותר, וגם הכבישים בדרך מלאים יותר מתמיד: בגלל משבר הקורונה אנחנו לא יכולים לטוס לחו"ל, כך שאת הנופש של אוגוסט אנחנו עושים בישראל. בנוסף, סגירת שדה דב בתל אביב והשדה הישן באילת הובילו ישראלים  רבים לבצע את המסע דרומה באמצעות הרכב הפרטי ולא בטיסה.

הדרך מאיזור המרכז לאילת יכולה לקחת קצת פחות מ-4 שעות בנסיעה ישירה, אבל עבור רובנו זהו זמן ארוך מדי לנהיגה רצופה. בכבישים הארוכים של הדרום העייפות מתגברת ונדרשת עצירה להתרעננות, וגם הילדים זקוקים לחילוץ עצמות. לשם כך איתרנו 11 נקודות עצירה מסוגים שונים - אנחנו ביקרנו בכולן ובילינו בדרכים יותר מ-14 שעות. אתם יכולים כמובן לבחור את המקומות המועדפים עליכם...

איפה לעצור בדרך לאילת

1. חוות הבופאלו

התחנה הראשונה שלנו נמצאת במושב בצרון הסמוך לגדרה, לא רחוק מכביש 6. חוות הבופאלו נמצאת בתחילת הדרך עבור אלו שיוצאים מהמרכז, אך מי שמגיע מהצפון כבר יגיע לכאן אחרי זמן ממושך יחסית של נהיגה. בחוות הבופאלו תמצאו משק חקלאי עם רפת לעדר הבקר הייחודי, מרכז מבקרים, מחלבה ומעדניה, שבה ניתן לאכול מהגבינות והיוגורטים המיוצרים במקום, וגם להצטייד בנשנושים להמשך הדרך. המקום כשר ולא פעיל בשבתות.

איפה לעצור בדרך לאילת

אחרי שטעמנו מהיוגורט אנחנו מכוונים את הקוראנדו דרומה, עוד קילומטרים רבים לפנינו. מערכת המולטימדיה המקורית תומכת באנדרואיד אוטו ומציגה את הניווט של ווייז על מסך 8 האינצ'ים של הרכב. יאללה, גז.

איפה לעצור בדרך לאילת

2. תחנת הכוח התרמו-סולארית באשלים

כל מי שעבר לאחרונה את באר שבע לכיוון דרום ודאי ראה מרחוק את האור שמפיץ המגדל שבתחנת הכוח. בתחנה עצמה לא ניתן לבקר, אך למי שנוסע לאילת דרך מצפה רמון בהחלט שווה להתקרב ולראות מקרוב את המבנה הייחודי. המגדל מרכז את קרינת השמש שמופנת אליו מאלפי מראות שמוצבות סביבו ועוקבות אחרי תנועת השמש. בראש המגדל ישנו דוד קיטור במשקל 2,220 טון, וקרני השמש מחממות את המים שבתוכו לטמפרטורה של 550 מעלות צלזיוס. מכאן העניינים עובדים כמו בתחנת כוח רגילה - כאשר הקיטור מסובב את הטורבינה, מתקרר וחוזר למגדל לחימום נוסף.

איפה לעצור בדרך לאילת

3. צריף בן גוריון, שדה בוקר

ביתו של ראש הממשלה הראשון הפך למוזיאון ולמרכז מבקרים יפהפה. במקום תוכלו לבקר בביתו המשוחזר להפליא של דוד בן-גוריון, לצפות בסרט על מנהיגותו ותרומתו לפיתוח הנגב ולשחק במגוון לומדות אינטראקטיביות שמעבירות את סיפורו של בן-גוריון, הנגב, צה"ל ועוד. חווייתי ומעניין, לא לילדים בלבד. בנוסף  יש בסמוך בית קפה, עמדת טעינה לרכבים חשמליים ואפילו מלון של רשת ישרוטל.

איפה לעצור בדרך לאילת

במרחק של 2 דקות נסיעה ממתחם הצריף תוכלו להגיע לאחוזת הקבר של בן גוריון, בה יש גן רחב ידיים עם צמחיה, תצפית על נופי הנגב, ונקודות יציאה למסלולי טיול בנחל צין ורמת עבדת.

בעין עבדת אנחנו עוצרים לתדלוק קצר וממשיכים במלוא הכוח דרומה. צריך עוד להגיע לאילת וגם לחזור הביתה בשעה סבירה. יש פה 163 כוחות סוס ו-28.5 קג"מ שהולכים לעבוד קשה היום. 

איפה לעצור בדרך לאילת

4. מרכז המבקרים, מצפה רמון

המתחם הממוזג והחדשני שממוקם על שפת המכתש מציג את סיפור חייו של אילן רמון, האסטרונאוט הישראלי הראשון שנהרג באסון ה"קולומביה", ובנו אסף שנהרג בהתרסקות מטוס קרב. בנוסף מעניק מרכז המבקרים היכרות עם יופיו של המכתש, החל מההיסטוריה הקדומה, הגיאולוגיה והתהליכים שבאמצעותם נוצר המכתש, ועד לחיות שפעילות בו כיום ולהשפעה של האדם על הטבע והסביבה.

איפה לעצור בדרך לאילת

בסמוך ניתן למצוא את גן "חי-רמון", מעין גן חיות זעיר שמתמקד בבעלי חיים מדבריים שחיים בסביבת המכתש. רעבים? במצפה רמון יש כיום לא מעט אפשרויות, כמעט כולן ממוקמות במרכז המסחרי של היישוב. בין היתר תמצאו שם סניפים של פיצה האט, מקדונלדס, ארומה, בית הפול, גלידה גולדה ועוד.

איפה לעצור בדרך לאילת

5. גן לאומי צבעי מכתש רמון

זהו אחד הגנים הלאומיים הצעירים ביותר בישראל, שנפתח לפני חודשים ספורים בלבד. מדובר למעשה בציר נסיעה סלול שמתאים לכל רכב, העובר באיזור שבעבר שימש כמתחם מחצבות וכריה. לצד הציר הוכשרו מתחמי חניה, גם לנכים, ובהם תצפיות על סלעים בצבעים שונים ושלטי הסבר והמחשה. 

איפה לעצור בדרך לאילת

במרכז הציר אנחנו פוגשים צינור ענק שקצת נראה כמו לוע של תותח, שנותר מהכבשן שפעל במקום בעבר. גם פה נמצא שלטי הסבר לצד ספסלים ופינות מוצלות לפיקניק ומנוחה.

שימו לב: אם תגיעו מכיוון מצפה רמון, לא תוכלו לפנות שמאלה לתוך הציר מכיוון שבמקום ישנו פס הפרדה רצוף. התקדמות קצרה תוביל אתכם לאיזורים שבהם ניתן לרדת לרחבות בשולי כביש 40 ולהסתובב בבטחה.

איפה לעצור בדרך לאילת

בדרך דרומה לכיוון קצה כביש 40 העייפות גוברת והקוראנדו מפעיל מדי פעם את המערכת לתיקון סטיה מנתיב וממליץ לנו לעצור להתרעננות - אלו שתיים ממערכות הבטיחות שהעניקו לו ציון של 5 כוכבים במבחן הריסוק האירופי. אנחנו מצייתים ומגיעים לנקודה הבאה ברשימה.

6. פונדק נאות סמדר

בצומת שיזפון, שמוכרת היטב לטנקיסטים מבינינו, אנחנו מגיעים אל אחד המקומות היותר מפורסמים שנמצאים בדרך לאילת. ניתן לשבת בחצר המוצלת של הפונדק וליהנות מהתפריט הצמחוני והאורגני של המקום, המשלב ארוחות בוקר, כריכים, טוסטים ומרקים, לצד קפה, עוגות וגלידות ביתיות, מיצים ונקטרים אורגניים. בחנות הפונדק ניתן לרכוש יינות, שמן זית, זיתים מסוגים שונים, ריבות ומוצרים אחרים שגודלו בסביבה מדברית נקיה וטבעית.

איפה לעצור בדרך לאילת

7. פארק תמנע

כ-20 קילומטרים לפני אילת נמצא את אחד האתרים הגדולים והמפורסמים ביותר באיזור, אם לא בישראל כולה. בבקעת תמנע היתה בעבר כריה מאסיבית של נחושת, וכיום ניתן לפגוש באתר בעמודי שלמה היפהפיים, לטייל במסלולים השונים, לשוט בסירות פדלים באגם, לרכב על אופניים וללון באתרי הקמפינג. אם עוד לא הייתם שם - מומלץ בהחלט לבקר במקום.

איפה לעצור בדרך לאילת

8. מצפור הפלמינגו

בריכות אידוי המלח שממוקמות ביציאה הצפונית מאילת הביאו לריבוי של אוכלוסיית סרטניות המלח במקום, מהם ניזונות ציפורי הפלמינגו - שכמה מאות מהן קבעו במקום את ביתן. בשנים הראשונות הגיעו ציפורי הפלמינגו למקום רק בחודשי החורף, במהלך הנדידה, אך כיום הן נמצאות במקום במשך כל חודשי השנה.

אל המצפור מגיעים דרך שביל עפר קצת משובש, שעביר לכל רכב אך נוח בהרבה לנסיעה עם רכב פנאי. הקוראנדו איתו הגענו נהנה ממרווח גחון של 18.2 ס"מ ומחישוקי 18 אינץ' עם צמיגים בחתך גבוה יחסית, שהופכים את הנסיעה בשביל רווי האבנים לנוחה יחסית. את הירידה לשביל קצת קשה לאתר, אך אם תרשמו בווייז "מצפור הפלמינגו" תמצאו את המקום בקלות. בנוסף ישנה באתר סככה עם הצללה ונקודת תצפית להרי אדום.

איפה לעצור בדרך לאילת

9. כפר האמנים צוקים

היישוב צוקים ממוקם על כביש הערבה, כ-115 ק"מ צפונית לאילת. מדובר ביישוב צעיר יחסית שנוסד בשנת 2004, ובו גרים בעיקר תושבים שעזבו את מרכז הארץ לטובת השקט, החופש והמרחבים של הערבה. בכפר האמנים ניתן לבקר ולקנות מוצרי אמנות ויצירות מעץ, ברזל ואבן, מוצרי קוסמטיקה טבעית, תכשיטים ועוד. במקום יש גם סדנאות ופעילויות שונות, מתחמי לינה וצימרים, מעדניה, מבשלת בירה ומסעדה. האמת? גם בלי לנסוע לאילת, צוקים הוא מקום ששווה ביקור.

איפה לעצור בדרך לאילת

10. מרכז ויידור לחקלאות בערבה

כ-35 קילומטרים צפונית לצוקים, בסמוך לחצבה, ישנו מרכז תיירותי מרתק שפותח חלון הצצה לעולמם של חקלאי הערבה. במרכז ויידור ניתן ליהנות מסרט בתלת מימד, לבקר בחממות עם מיטב גידולי הערבה, להתנסות בפעולות חקלאיות שונות וגם לקנות את פירות וירקות העונה. מדריכי בית ספר שדה חצבה הסמוך ישמחו גם לקחת אתכם לסיורים בסביבה.

אנחנו מגיעים למקום אחרי למעלה מ-550 קילומטרים של נהיגה כמעט רצופה. המושבים של סאנגיונג קוראנדו מספקים עד כה את התמיכה הרצויה לגב ומסייעים לשמירה על עירנות. עוד קצת וסיימנו.

איפה לעצור בדרך לאילת

11. פארק בן-גוריון, דימונה

אתם כבר מריחים את הבית, צלחתם את השעות הארוכות של כביש הערבה ואפילו סיימתם את הטיפוס המתמשך מים המלח לכיוון מפעל הטקסטיל המפורסם של דימונה. מה עכשיו? אם יש איתכם ילדים, הם ודאי זקוקים למנוחה והתרעננות. פארק בן גוריון שבדימונה מספק את כל מה שצריך לשם כך: מדשאות רחבות ידיים, מתקני משחקים, גן מדע ובו מתקנים לימודיים ואגם גדול שלצידו אמפי להופעות ענק (לא בימים אלו...). לצידו של הפארק המגודר ישנה חורשה עם עצים ושולחנות פיקניק.

איפה לעצור בדרך לאילת

על השותף

סאנגיונג קוראנדו הוא אחד הדגמים הצעירים ביותר בסגמנט רכבי הפנאי הקומפקטיים - הוא הגיע לישראל לפני כחודשיים בלבד, ונחת היישר לזירה התחרותית הכי צפופה בשוק הרכב הישראלי. 

הקוראנדו מציע מימדים נדיבים, מושב אחורי מרווח, תא מטען יחסית גדול ומערכות בטיחות אקטיביות שמגיעות כסטנדרט. בחזית שוכן מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.5 ליטרים עם הספק של 163 כ"ס, אשר משודך לתיבת 6 הילוכים אוטומטית. עסקה לא רעה, במחיר נוכחי של 145,000 שקלים.

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה