דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

ביטוח ישיר לרכב

Getting your Trinity Audio player ready...

"ביטוח ישיר" היא אמנם חברת ביטוח מפרסמת, אבל למעשה מדובר בשיטת ביטוח שהולכת ונעשית נפוצה. בעבר היה נהוג לרכוש פוליסת ביטוח אצל סוכן הביטוח השכונתי, ולקבל ממנו לפני החגים לוח שנה עם הקדשה. כיום, רובנו רוכשים את הפוליסות בחברות הביטוח הישיר – אלו שמשקיעות את יתרת התקציב בפרסום ברדיו ובאינטרנט במקום בלוחות השנה ובשעוני הקיר.

האם חברות הביטוח הישיר בהכרח זולות יותר? מה הן נותנות שאי אפשר לקבל אצל הסוכן והאם בכל זאת יש יתרונות לסוכן המסורתי?

ביטוח ישיר לרכב - היתרונות

היתרונות של הביטוח הישיר ברורים: ראשית, ניתן לערוך השוואת מחירים מבלי לצאת מהבית. כל חברות הביטוח הישיר מחזיקות אתרי אינטרנט משוכללים, ויוכלו בתוך מספר דקות לתת לכם הצעת ביטוח מדויקת. שימו לב - ישנם גם אתרים המאפשרים השוואת מחירים בין מספר חברות ביטוח. נעסוק בכך בהמשל. בנוסף, בחברות הביטוח הישיר אפשר לקבל שירות טלפוני 24 שעות ביממה ולפעמים גם באמצעות הווטסאפ. בחברות הביטוח הישיר ניתן גם ליהנות ממבצעים וממסלולים ייחודיים, הודות למאמצי השיווק של החברות. חברות ביטוח ישיר לרכב מציעות ביטוחים ייעודיים למבוגרים, לנשים ולקהלים נוספים – בהתאם לצרכי השוק. לא פעם ההצעות של חברות אלו יהיו זולות יותר לעומת הסוכנים.


ביטוח ישיר לרכב - החסרונות

למרות יתרונות הביטוח הישיר, לסוכני הביטוח עדיין יש את היתרונות המסורתיים שלהם: היחס האישי, השירות וההיכרות עם הלקוחות. במקרה של תביעה, לקוחות רבים מעדיפים את השירות האישי של סוכן הביטוח על פני המוקדים הטלפוניים של חברות הביטוח הישיר. לא תמיד זה אומר שהשירות של הסוכן יהיה טוב יותר; גם הוא הרי צריך להפעיל את הפוליסה מול החברה שבה הוא מבטח, כך שיתכן שיקח זמן עד שתראו את כספי הביטוח. מה גם שחברות הביטוח הישיר משפרות את השירות שלהן באופן עקבי.

הסוכנים גם פעמים רבות מגלים גמישות לדרישות יחודיות, למשל הפעלה מיידית של ביטוח לנהג צעיר מחוץ לשעות העבודה או הוספת רכב לפוליסת הביטוח בתוך זמן קצר.


ביטוח ישיר לרכב - השוואת מחירים

יתרון משמעותי נוסף של הביטוח הישיר הוא בהשוואת המחירים. בעוד אצל הסוכנים יש להתקשר לכל סוכן בנפרד ולהמתין לקבלת הצעות מחיר, בחברות הביטוח הישיר ניתן לערוך השוואת מחירים באינטרנט ולקבל את ההצעה במהירות. אמנם, חשוב לוודא כי הצעת המחיר המופיעה באתרי האינטרנט אכן כוללת את כל התוספות שאתם מעוניינים בהן: שירותי גרירה וחילוץ, החלפת גלגל, ביטוח שמשות, ביטוח למערכת השמע ועוד. כמו כן, מומלץ לבדוק את גובה הכיסוי הניתן בביטוח צד שלישי - שכן הצעת מחיר זולה עלולה להכיל מוקש בדמותו של כיסוי בגובה נמוך לצד ג'. במקרה של תאונה עם רכב יקר, הכיסוי הנמוך עלול שלא להספיק. בנוסף, מומלץ לבדוק את גובה ההשתתפות העצמית במקרה תאונה - עשויים להתגלות פערים לא קטנים בין הצעות שונות. לא פעם יש גם השפעות על מחיר הביטוח שנובעות ממאפייני הפוליסה השונים - יש חברות שמשקללות את הקילומטראז' השנתי שאתם מבצעים ומאפשרות לוותר על חלק מהכיסויים על מנת לחסוך במחיר הפוליסה.

שימו לב שאת מחירי ביטוח החובה ניתן להשוות באופן מדויק באתר משרד האוצר. לעומת זאת, מחירי ביטוח צד ג' וביטוח מקיף לא מופיעים שם. ניתן להשוות אותם באתרים כמו WOBI ודומיו, אך אלו אינם רק אתרי השוואה אלא סוכנויות ביטוח אינטרנטיות לכל דבר, כך שלא בטוח שהמחיר שיוצג שם הוא זה שבאמת תקבלו בפניה ישירה לחברת הביטוח.

 

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה