דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

פרויקט מיוחד: אירועי השנה תשע''ז בעולם הרכב

Getting your Trinity Audio player ready...


תשרי: נולד המותג Lynk & Co
לא בכל יום נולד מותג רכב, ואחרי הפריחה של וולוו תחת כנפיה של ג'ילי הסינית - הרי שמותג חדש מבית אותה חברה הוא אירוע מסקרן במיוחד. המותג Lynk & Co שהושק לפני כשנה, ונשמע קצת כמו חנות לכלי בית, הוא לא עוד יצרן של שלדות ומנועים: את הפלטפורמות תספק וולוו, המנועים יהיו מפיתוח עצמי והליין יהיה צעיר, עדכני ומשנה סגנונות מדי עונה - ממש כמו בעולם האופנה. החידוש האמיתי נמצא בתחום הדיגיטלי, שיהיה נשמת אפו של המותג הזה. המכוניות ימכרו בפלטפורמות מקוונות (ויש כבר שיתוף פעולה עם ענקית האונליין עליבאבא), ותהיה אפשרות "לסאבלט" את המכונית לאנשים זרים באמצעים דיגטליים - ממש כמו "Car 2 go", רק עם הרכב הפרטי. אם צריך להמר על מותג רכב סיני שיפרוץ את חומות המערב, הרי שאנחנו הולכים עם Lynk & Co.

לינק אנד קו

הוצגו בעולם: מתיחות פנים לסיאט לאון וסקודה אוקטביה, אודי Q5, ניסאן מיקרה, ב.מ.וו סדרה 5.

הגיעו לישראל: וולוו S90, רנו קליאו סטיישן דיזל, ב.מ.וו i3 ו-i8, שברולט קפטיבה המחודש.

בשולי החדשות: במכרז רכבי השרים נבחרו סקודה סופרב, ניסאן מקסימה וניסאן אלטימה; ריקול ענק לטויוטה בישראל, עם החלפת כריות אוויר לכ-50,000 כלי רכב; נסגר הסכם פיצוי של פולקסווגן בפרשת הדיזלגייט, בעלות של כ-15 מיליארד דולר; אסטון מרטין מציגה יאכטה ספורטיבית.


חשוון: יונדאי איוניק וקיה נירו מגיעות לישראל
צריך להודות: מכונית היברידיות נמכרו בישראל במספרים נאים עוד לפני הצמד של יונדאי וקיה, אבל הן היו כמעט ורק מתוצרת טויוטה ולא הגיעו לצמרת טבלת המסירות. לכן ה-אירוע של חודש חשוון הוא הכניסה של יונדאי וקיה, שני המותגים המובילים בישראל, לתחום הרכב ההיברידי במלוא העוצמה. תוך זמן קצר הפכה האיוניק לאחת המשפחתיות הנמכרות בישראל, תוך שהיא עוקפת את אחיותיה - יונדאי אלנטרה ויונדאי i30. הנירו אמנם לא הצליח להדביק את קצב המכירות ההיסטרי של הספורטז', אבל השניים כבר מסרו לבדם למעלה מ-8,000 יחידות, ובזכותם כבר לא נדיר למצוא משתמשי ליסינג שמדווחים על צריכה של 20 ק"מ לליטר כדבר שבשגרה.

קיה נירו

הוצגו בעולם: למבורגיני הורקאן ספיידר, יגואר i פייס, פורד פיאסטה, אלפא רומיאו סטלביו, אודי A5 קבריולה, מאזדה CX5.

הגיעו לישראל: יונדאי איוניק, קיה נירו, פיג'ו 3008, שברולט קרוז, אינפיניטי Q50 בגרסת V6, וולוו S60 פולסטאר, אבארט 124 ספיידר.

בשולי החדשות: שוק הרכב שבר שיא מכירות השנתי, חודשיים לפני סוף השנה; מכונית השנה 2016 של iCar הוכרזה בועידת הרכב של ישראל; דיימלר מקימה מרכז מחקר ופיתוח בישראל.


כסלו: ארבע ערים מרכזיות יאסרו כניסת רכבי דיזל
שנת תשע"ז סיפקה לא מעט רמזים עבים לכך שבקרוב ניפרד ממנועי הבעירה הפנימית. במסגרת כנס של ארגון 40 הערים הגדולות בעולם, הצהירו ארבעה ראשי ערים מרכזיות - פריז, מדריד, אתונה ומקסיקו סיטי - כי בשנת 2025 תיאסר כניסה של רכבים מונעי דיזל למרכזי הערים הללו. זהו צעד משמעותי בגלל שתי סיבות עיקריות: הראשונה - מדובר בתאריך יעד קרוב במיוחד. השניה - מדובר בערים הממוקמות במדינות חובבות דיזל. וזה רק היה אירוע אחד מתוך רצף של הכרזות והצהרות על צמצום חופש התנועה למכוניות מזהמות.

מנוע דיזל

הוצגו בעולם: אופל אינסיגניה, סוזוקי סוויפט, למבורגיני אוונטדור S.

הגיעו לישראל: סיאט אטקה, רנו טווינגו, אודי Q2, מתיחת פנים לסובארו BRZ ומאזדה 6.

בשולי החדשות: מבצעי סוף השנה נכנסים לישורת האחרונה, לקראת פיצוץ המסירות של ינואר; קיה נירו שובר את שיא גינס לצריכת דלק ברכב היברידי; סובארו אימפרזה זוכה בתואר "מכונית השנה" ביפן; טויוטה משלבת מערכות בטיחות באוריס, יאריס ואוונסיס; שברולט מודיעה שתחזיר כסף ללקוחות בישראל ששילמו על תיקון בתיבת ההילוכים.


טבת: נשבר בישראל שיא מכירות הרכב של כל הזמנים
ליעד הנחשק (תלוי את מי שואלים) של 300,000 כלי רכב אמנם לא הצלחנו להגיע, אבל שנת 2016 נסגרה קרוב מאוד ליעד הזה, עם 286,728 מכוניות חדשות שעלו על כבישי ישראל. השוק צמח בשנה הזו בלמעלה מ-12%, יונדאי חזרה להוביל את השוק, ובפעם הראשונה הדגם הנמכר בישראל היה רכב פנאי - קיה ספורטז' כמובן. את התוצאות של זה אנחנו מרגישים בכל בוקר בפקקים בדרך למקום העבודה.

צילום: ד

הוצגו בעולם: לקסוס LS, קיה פיקנטו, שברולט טראוורס, אופל קרוסלנד X, טויוטה קאמרי.

הגיעו לישראל: ניסאן GTR מחודשת, אודי A5, אסטון מרטין DB11, רנו קנגו עם 7 מקומות, לנדרובר דיסקברי 5.

בשולי החדשות: רנו מציגה בישראל אולם תצוגה וירטואלי, עם נציגי מכירות מבעד למסך המחשב; מיצובישי לנסר יורדת מפס הייצור; המותג ג'יפ עובר לחברת סמל"ת, וישווק בצמוד לאלפא רומיאו; עיריית תל אביב משיקה את פרויקט אוטו-תל, הגרסה הממונעת של "תל אופן"; פיצוי לבעלי פורד פוקוס ופיאסטה במסגרת הסדר פשרה בתביעה ייצוגית.
שבט: מתקפת חשמליות בשוק הישראלי
החשמלית ה"טהורה" שהושקה בישראל בחודש הזה היא רנו זואי, והיא גם החשמלית הזולה ביותר בארץ כרגע - אך הבשורה המשמעותית הגיעה מכיוונה של מרצדס, שהשיקה בחודש זה 5 דגמים היברידיים נטענים מהשקע והצליחה להוזיל את מכוניות היוקרה שלה במאות אלפי שקלים. הטבת המס המשמעותית שניתנת למכוניות היברידיות נטענות הביאה לתנופה אדירה לשוק היוקרה, זמן קצר לאחר שב.מ.וו נכנסה לזירה הזו, וכרגע נמצאות שם גם וולוו, מיני, אודי ואחרות שנהנות ממיסוי מצחיק למכוניות חזקות, יקרות ומאובזרות. לפחות עד שמישהו במשרד האוצר ישים לב שברחו לו כמה מיליונים מתחת ליד. זמן קצר לאחר מכן השיקה מיצובישי את האאוטלנדר PHEV המחודש, והוציאה את בשורת הפלאג אין מהבלעדיות של מותגי הפרימיום.

מרצדס חשמלית

הוצגו בעולם: סיאט איביזה, טויוטה יאריס מחודשת, יונדאי i30 סטיישן, מיצובישי אקליפס קרוס.

הגיעו לישראל: רנו זואי, סיטרואן ג'מפי, טויוטה CHR, פולקסווגן טיגואן, סיאט לאון מחודשת, דגמי פלאג אין הייבריד למרצדס, ב.מ.וו סדרה 5, אודי SQ7, סוזוקי קרוסאובר טורבו, מתיחת פנים למאזדה 3.

בשולי החדשות: שיא המכירות לחודש בודד נשבר בינואר, עם למעלה מ-40,000 מסירות; מיצובישי נתפסה בזיוף נתוני צריכת דלק; החלו העבודות להקמת מסלול מירוצים בערד; טויוטה מכרה 300 יחידות של ה-C-HR באמצעות האינטרנט בתוך פחות משעה.


אדר: אינטל רוכשת את מובילאיי
מה לא נאמר על עסקת הענק הזו, בהיקף של 15.3 מיליארד דולר. במסגרת העסקה הגדולה ביותר בתולדות המשק הישראלי, רכשה ענקית המחשוב האמריקאית את החברה הישראלית הצעירה בסכום כמעט בלתי נתפס, מתוך מטרה אחת ברורה: להוביל את חזון הרכב האוטונומי בעולם. כי צפצופי התראה זה טוב ויפה, אבל מובילאיי היא הרבה מעבר לזה. צמד היזמים, פרופ' אמנון שעשוע וזיו אבירם, התעשרו כל אחד בסכום נאה מתוך העסקה, וכך גם ד"ר שמואל רחל"פ, מבעלי כלמוביל. גם מדינת ישראל גזרה את הקופון שלה, והלב של כולנו התרחב והתמלא בגאווה ציונית.

מובילאיי

הוצגו בעולם: DS7 קרוסבק, פורד פיאסטה ST, סובארו XV, וולוו XC60, ריינג' רובר וולאר, הונדה סיוויק טייפ R.

הגיעו לישראל: פיג'ו 308 GTI, קדילאק CT6, מאזדה CX3, סובארו אימפרזה, סיטרואן C3, אודי Q5, מיצובישי אאוטלנדר PHEV, קיה פיקנטו, מיני קאנטרימן, סקודה אוקטביה מחודשת.

בשולי החדשות:
תערוכת ז'נבה נפתחת, עם לא מעט השקות חשובות; מערכת MOVON מתחילה להימכר בישראל, במטרה להתחרות במובילאיי ואייווקס; קונצרן פיג'ו-סיטרואן רוכש את אופל מידי ג'נרל מוטורס.


ניסן: שווי המניה של טסלה עבר את זה של ג'נרל מוטורס
בעולם האמיתי, אנחנו קונים שברולטים עם מנועי בנזין ולא טסלות חשמליות; ג'נרל מוטורס מחזיקה בנתח שוק אדיר של למעלה מ-17% בארה"ב, בעוד טסלה מגרדת שברירי אחוז בודדים. ג'נרל מוטורס מרוויחה מיליארדים רבים של דולרים מדי שנה, בעוד טסלה עדיין לא הרוויחה דולר אחד; ועדיין, אם נשאל את המומחים וננסה לחזות פני עתיד, הרי שעתידה של טסלה ורוד יותר מזה של תעשיית הרכב הכבדה והמסורתית. לפני חודשים ספורים עברה טסלה הקטנטנה את GM הגדולה בבורסה האמריקאית, ואותתה לכולנו איפה כדאי לשים את הז'יטונים.

טסלה מודל 3

הוצגו בעולם: סיטרואן C5 אייר קרוס, אופל גרנדלנד X, קיה ריו סדאן.

הגיעו לישראל: רנו גרנד קופה, פיאט טיפו האצ'בק, פולקסווגן גולף מחודשת.

בשולי החדשות: תערוכת אוטומוטור נפתחת בחול המועד פסח; בישראל יוצא לדרך מסע מכוניות יוקרה למען חולי ALS; אובר רוצה מונית מעופפת, הלך לעולמו דודו דיין, מבעלי חברת "טרייד מוביל"; סקודה חושפת בתל אביב רכב קונספט חשמלי באמצעות טכנולוגיית "מציאות מדומה".


אייר: ג'יפונים, ג'יפונים בכל מקום
מתקפת רכב הפנאי לא התחילה בחודש הזה, וגם שיאי מכירות לא נשברו כאן. אבל מספר אירועים מרכזיים שהתרחשו בחודש הזה הביאו את מהפכת הג'יפונים לכיוונים נוספים. דאצ'יה השיקה את הגרסה האוטומטית לדאסטר, ולמעשה החלה למכור רכב פנאי משפחתי, חסכוני ומרווח במחיר של סופר מיני. סוזוקי השיקה בישראל את האיגניס, רכב פנאי קטן במחיר של מכונית מיני; ואלפא רומיאו החלה למכור בישראל את הסטלביו, רכב הפנאי הראשון בתולדות החברה, ששומר על האופי הספורטיבי של המותג האיטלקי. החל מחודש זה, כבר לא משנה אם הגעתם עם תקציב לקיה פיקנטו, טויוטה יאריס או שפשוט מתחשק לכם רכב יוקרתי ודינאמי - אתם יכולים לצאת מאולם התצוגה עם ג'יפון חדש.

דאצ'יה דאסטר

הוצגו בעולם: סקודה קארוק, פיג'ו 308 מחודשת, פולקסווגן אפ GTI.

הגיעו לישראל: סוזוקי איגניס, אלפא רומיאו סטלביו, דאצ'יה דאסטר אוטומטי, אינפיניטי Q30, טויוטה פרואייס, טויוטה יאריס מחודשת.

בשולי החדשות: כנס אקומושן החמישי נערך בישראל, בהשתתפות בכירי תעשיית הרכב העולמית; קוריאה מפתחת עיר ענקית לניסויים ברכב אוטונומי; פולקסווגן מלקקת את פצעי ה"דיזלגייט" ומודיעה על ביטול הפרויקט לפיתוח תיבת 10 הילוכים.


סיוון: 10 שנים לאתר iCar
הפעם אנחנו מרשים לעצמנו להיות קצת פחות אובייקטיביים ורשמיים. 10 שנים חלפו מאז עלה לאוויר את iCar בפעם הראשונה, ויצר בית אמיתי למאות אלפי רוכשי רכב בישראל. אם אתם נמצאים כאן, לא צריך לספר לכם על מנגנוני ההשוואה הפופולאריים, המבחנים, סקירות הוידאו וניתוחי השוק; במקום זה בואו פשוט נצפה יחד שוב במבחן הייחודי שערכנו לרגל חגיגות העשור, ובו בחנו 7 מכוניות קבריולה על הכבישים היפים ביותר בישראל.

צפייה בתוכן פרויקט מיוחד: אירועי השנה תשע''ז בעולם הרכב



הוצגו בעולם:
קיה סטוניק, יונדאי קונה, יגואר E פייס, פולקסווגן פולו.

הגיעו לישראל: סיטרואן קקטוס אוטומטי, סקודה קודיאק, יונדאי H350, ניסאן Z370 ניסמו, אינפיניטי, Q60, פורד קוגה מחודש, מיני קאנטרימן הייבריד.

בשולי החדשות: יגואר עוברת ליבואן חדש, ומתאחדת עם המותג האח לנדרובר; יומולדת 50 לסדנת AMG של מרצדס; משרד האוצר יעודד מוניות היברידיות; פרארי זוכה בתחרות מנוע השנה.


תמוז: עוברים ל-8 ספרות בלוחית הרישוי
הפעם האחרונה בה נוספה ספרה ללוחית הרישוי היתה לפני 37 שנים, ב-1980, אז זהו בהחלט מאורע ראוי לציון. כמות המכוניות האדירה שעלתה על הכבישים בשנים האחרונות חיסלה לחלוטין את מאגרי המספרים הקיימים, והכריחה את המדינה להוסיף ספרה נוספת. בהתאם, התבצעו התאמות במערכות מחשוב המתבססות על מספרי הרכב: חניונים, כבישי אגרה, תחנות דלק, מוסכים ועוד. למיטב ידיעתנו, המכונית הראשונה שקיבלה ספרה שמינית היתה טויוטה C-HR בצבע אפור.

לוחית 8 ספרות

הוצגו בעולם: סוזוקי סוויפט ספורט, פורשה 911 GT3 RS, סיאט ארונה, יונדאי i30 N, מרצדס X קלאס, ב.מ.וו X3, יונדאי i30 פאסטבק, אודי A8.

הגיעו לישראל: הונדה סיוויק, סוזוקי סוויפט, מאזדה CX5.

בשולי החדשות: שר התחבורה מצהיר - המדינה תממן מערכות בטיחות לרכב משומש; טסלה מתחילה לייצר מודל 3 בכמות מצומצמת; אסטון מרטין מורידה מחירים בישראל; יצרנית כריות האוויר טקאטה הודיעה על פשיטת רגל בארה"ב ויפן.


אב: קונים חלפים לרכב באינטרנט
הכנסת אישרה תקנה לפיה מוסכים יחוייבו לאפשר ללקוחות להביא איתם את החלקים, על אף טענותיהם של בעלי המוסכים כי אינם יכולים להיות אחראים לתיקונים עם חלקים שמקורם לא ידוע. התקנה החדשה תאפשר לכל אחד לרכוש חלקי חילוף לרכב באמצעות האינטרנט, במחירים שלעיתים זולים במאות אחוזים ממחיריהם במוסכים הישראליים. האם בקרוב נחפש אלטרנטור משופץ בבלאק פריידיי?

מוסך

הוצגו בעולם: רולס רויס פאנטום, ב.מ.וו Z4 קונספט, ניסאן ליף

הגיעו לישראל: קיה ריו, אודי Q7 פלאג אין, אודי R8 ספיידר, קיה קארנס דיזל, פיאט טיפו סטיישן, מרצדס S קלאס המחודשת

בשולי החדשות: בריטניה תאסור תנועת מכוניות מזהמות משנת 2050, פיאט-קרייזלר מצטרפת לב.מ.וו ואינטל בפיתוח רכב אוטונומי, משאית מתנגשת בגשר על כביש 4, טויוטה ומאזדה חותמות על הסכם שיתוף פעולה.


אלול: תערוכת פרנקפורט נפתחת בנוכחות דלילה מתמיד
אחת מתערוכות הרכב הנוצצות והנחשבות בעולם נפתחת ללא שורה של מותגים חשובים. בין היתר יעדרו מהתערוכה ניסאן, פיג'ו, מיצובישי, ג'יפ, אינפיניטי, פיאט, אלפא רומיאו, DS, ו-וולוו. לדעתנו, לא מדובר רק בעניין פנימי הנוגע לתערוכה עצמה, אלא בסימנים שהולכים ומתרבים לקראת רעידת אדמה בעולם התחבורה המוכר לנו. במהלך השנה האחרונה יצרני הרכב המסורתיים ספגו עוד ועוד מגבלות, הורחקו ממרכזי הערים, אוימו בתחרות מצידן של חברות טכנולוגיה והוכרזו על ידי כולם כנחלת העבר. אז נכון, שיאי המכירות ממשיכים להישבר, אבל בראיה אסטרטגית - בשנה שבה אינטל רוכשת את מובילאיי ב-15 מיליארד דולר, מה הטעם להשקיע מיליארדים בפיתוח של עוד מכונית משפחתית חדשה?

תערוכת פרנקפורט

הוצגו בעולם: דאצ'יה דאסטר, פורשה קאיין, פרארי פורטופינו, טויוטה לנדקרוזר מחודש, רנו מגאן RS.

הגיעו לישראל: ריינג' רובר וולאר, וולוו XC60, סיאט איביזה, לקסוס LC.

בשולי החדשות: מאזדה מצהירה כי כל דגמי החברה יהיו חשמליים עד 2030; סין שוקלת לחסל את מנועי הבעירה הפנימית בתוך 20 שנה; סקודה משקיעה בחברות סטארט אפ ישראליות.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה