דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מהראשון בינואר: חברת הליסינג תעביר בעלות

Getting your Trinity Audio player ready...


ככל שחושבים על זה יותר לעומק, כך יש פחות הגיון בתהליך המסורבל של העברת הבעלות כאשר רוכשים רכב מחברה. תהיה החברה אשר תהיה: ליסינג, השכרה, טרייד אין או כל גוף מוסדי אחר, ברגע שחברה מסוימת עוסקת במכירת רכב, הפרקטיקה של לשלוח סוכן מכירות יחד עם הקונה יד ביד לסניף הדואר כדי לבצע העברת בעלות נראית, איך לומר, קצת מיותרת.

העברת בעלות

אז מה שקרה בפועל היה שהחברות לקחו את תעודות הזהות של הרוכשים, החתימו אותם על ייפוי כוח, ושלחו את אחד מעובדי החברה לבצע את העברת הבעלות, באופן יחידני או במרוכז. השיטה הזו אמנם מעט יותר יעילה, אך היא עדיין משאירה את בעל הרכב עם מסמך זיהוי חשוב שנמצא בידיים זרות או עלול ללכת לאיבוד במשלוח לאחר מכן ומבטלת סוכן מכירות ש"שורף זמן" בדואר במקום לסגור עסקאות ברצפת המכירה.

ובכן, נראה שוועדת הכלכלה, בראשותו של חבר הכנסת איתן כבל, החליטה לשים סוף לתהליך המסורבל הזה. לפי התקנות החדשות, החל מ-1 בינואר 2017 חברות ליסינג שביצעו מעל ל-1,500 העברות בעלות בשנה בממוצע בשלוש השנים האחרונות תוכלנה לבצע את העברת הבעלות באופן עצמאי תוך קשר ישיר עם משרד הרישוי.

החברות תתחייבנה לבצע את העברת הבעלות תוך 6 ימים ורשות הרישוי תחזיר לחברה אסמכתא על ביצוע הפעולה תוך 7 ימים. חודש ימים לאחר ביצוע העברת הבעלות (כלומר, מתחילת התהליך), תעביר החברה ללקוח אישור על העברת הבעלות. את התשלום על העברות הבעלות תבצענה החברות במרוכז פעם אחת בחודש.

התקנות החדשות נותנות מענה לכ-20 חברות, כך עפ"י עו"ד חוה ראובני, סגנית היועצת המשפטית של משרד התחבורה. עוד הוסיפה ראובני כי "ההליך היום מסורבל ומוביל לכך שחלק מהעברות הבעלות מתבצעות שלא לפי הכללים. הם אמורים לגשת עם הקונה, יד ביד, ולבצע העברת בעלות, או לעשות זאת עם תעודת הזהות המקורית של הרוכש – אך במציאות זה לא קורה ואנחנו שומעים סיפורים מסמרי שיער. לכן הגענו לתובנה שאפשר לייצר להם הליך ממוחשב להעברת בעלות רק ברכבים שרשומים על שמם".

ח"כ כבל הוסיף כי השינוי בתקנות לא ישפיע על יכולתם של הרוכשים הפוטנציאליים ליטול הלוואות מגורמי המימון השונים. התהליך החדש לא צפוי לפגוע בשום צורה ברוכשים, למרות ש"בשטח" הם ינהגו בימים הראשונים אחרי העסקה ברכב שרשום על חברת הליסינג ולא יוכלו להציג מסמך רשמי המאשר את בעלות על הרכב עד חודש אחרי הרכישה. כדי למנוע את הבעייתיות שבכך, חברת הליסינג תדווח על המכירה מיד עם ביצוע העסקה (לפני העברת הבעלות) ולזכות הנהג תירשם "הערה" שבפועל הוא הבעלים של הרכב.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה