דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

ינואר 2016: יותר מ-36 אלף מכוניות חדשות

Getting your Trinity Audio player ready...


באופן מסורתי, חודש ינואר הוא החזק ביותר במסירות הרכב בישראל. הנתונים בחודש זה גבוהים במיוחד בשל העובדה שלקוחות רבים שהזמינו מכונית חדשה בחודשים האחרונים של 2015, העדיפו לקבל אותה בתחילת השנה החדשה עם רישום של שנת 2016 ברשיון הרכב. ועדיין, למרות הכל, חודש ינואר 2016 רושם שיאים חדשים. למעלה מ-36 אלף מכוניות חדשות נמסרו בישראל בחודש הראשון של השנה, גידול של 8% ביחס לחודש ינואר 2015.

משיחות שערכנו עם יבואני רכב שונים, רבים מהם הקדישו את עיקר המשאבים לפעילות המסירות בחודש הנוכחי, בחלק מהמקרים על חשבון פעילות של נסיעות מבחן ללקוחות פוטנציאליים, כולל הסטת כוח אדם והרחבת שעות הפעילות של מרכזי המסירות עד ל-20:00 בערב.

מי שנהנה במיוחד בחודש האחרון אלו מותגי היוקרה, שרשמו נתוני שיא של 3,492 מסירות - כלומר, 9.5% מהמסירות בכלל בחודש זה. בשנת 2015 כולה, לשם השוואה, עמד נתח השוק של מותגי היוקרה על 5.4% בלבד. הבולטת ביותר היא אודי, שהתייצבה במקום העשירי עם למעלה מאלף מסירות - ועקפה מותגים מכובדים כמו פולקסווגן, סוזוקי ואחרים. מרצדס רשמה 906 מסירות, ויחד עם המסירות לשוק המוניות היא עוברת גם כן את האלף. ב.מ.וו מסרה למעלה מ-600 מכוניות, וכל אחד משלושת המותגים האלו רשם החודש גידול משמעותי במסירות ביחס לינואר 2015.

ביתר השוק, ניתן לזהות פעילות מוצלחת של סקודה, טויוטה, רנו ואופל - כולן קיימו פעילות אינטנסיבית של ימי מכירות בסוף 2015. מנגד, סוזוקי סובלת ממחסור במלאי של הויטרה החדשה, וגם שברולט מחכה לשורה של דגמים שיגיעו בחודשים הקרובים.

נתונים מעניינים נוספים מהמשך הטבלה: סאנגיונג מסרה 71 מכוניות, חלק לא מבוטל מהן מדגם הטיבולי החדש - נתון שמהווה זינוק של 184%. פיאט מסרה פחות מ-400 מכוניות, ירידה של 44% ביחס לינואר 2015. פורד עלתה ב-11% בלבד, למרות ההשקות של הפוקוס החדשה, האדג' ואחרות. דאצ'יה מסרה החודש 347 מכוניות - גידול של 67% ביחס לינואר 2015.


אודי. נכנסה לעשרת הגדולים / צילום: פבל צ'רניצקי

מינואר: צמצום בפרסום הנתונים
החל מחודש זה, איגוד יבואני הרכב עצר את פרסום נתוני המסירות לפי דגמים על בסיס חודשי, ופרסם את נתוני המסירות ברמת המותגים בלבד. השינוי בנוהל הגיע בעקבות הנחיה של הממונה על ההגבלים העסקיים, שטען כי "העברה תדירה של מידע מפולח עלולה לעודד תיאום מפורש או משתמע בין יבואני הרכב, להפחית תחרות ביניהם ובסופו של דבר להביא לפגיעה בציבור הצרכנים".

אנחנו, לעומת זאת, משוכנעים כי מסירת מידע מלא על הנעשה בשוק הרכב תביא רק תועלת לצרכן, שיוכל להכניס למערכת השיקולים בקניית רכב גם את פופולאריות הדגם לצורך הערכת סחירות עתידית. שקיפות המידע, בכל ענף שהוא, מעולם לא הפחיתה תחרות - אלא דווקא להיפך.

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

  • 1. אם לממונה על ההגבלים היה באמת אכפת ממחירי הרכב 
    נקודה למחשבה, 02-02-2016

    אז הוא היה מבצע (פועל לקידום) אחת ההמלצות שנמסרו לשר כץ והיא להגביל לכל יבואן רכב, מותג רכב אחד בלבד.
    אך לצערנו השחיתות שולטת והתמונה היא ש 5 משפחות שולטות ב17 מותגי רכב,כמו:
    כלמוביל (יונדאי, מיצובישי, מרצדס)
    קרסו (רנו, ניסאן. דאצ'ה)
    צ'מפיון (סקודה, פולסוואגן, סיאט, אוודי)
    דלק מוטורס (מאזדה, פורד, במוו, לינקולן)

    תודה לשר כץ, באמת מופתעים שיש תיאום מחירים

    סגור תגובה

חזור למעלה