דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

אודי A3 ספורטבק - מבחן רכב



הדור הראשון של אודי
A3 ייסד, הלכה למעשה, את קטגוריית מכוניות היוקרה הקומפקטיות. המתחרות הגרמניות לא הצליחו לאתגר את החברה מאינגלושטט. בשנה האחרונה חידשה הקטגוריה את פניה. מרצדס הביאה מתחרה רלוונטית מתמיד, ב.מ.וו הציגה סדרה 1 טובה בהרבה מזו המוחלפת ו-וולוו הביאה לאוויר העולם את ה-V40 שהצליחה להביט למתחרות הגרמניות בלבן של העיניים. הדור השלישי של ה-A3 נחת בישראל בגרסת שלוש דלתות, אך רק הגעת גרסת הספורטבק מחומשת הדלתות באמת מאפשרת לבדוק האם ה-A3 טובה מספיק כדי להתחרות בקבוצה הצפופה.

לעמוד הדגם בקטלוג iCar: אודי A3 ספורטבק

 
אודי A3 ספורטבק, בנזין 1.4 ליטר, גיר אוטומטי רובוטי כפול מצמדים, 122 כ"ס, החל מ-171,300 שקל

יתרונות

חסרונות

תא נוסעים מהטובים בקטגוריה

עיצוב חיצוני

נוחות נסיעה טובה

התנהגות כביש

יחידת הנעה מצויינת
מחיר לגרסה המאובזרת



אודי A3 ספורטבק החדשה
אודי A3 ספורטבק. מצא את ההבדלים / צילומים: יתיר דוידוביץ

עיצוב:
צריך להיות לקוי ראיה כדי לא לזהות שמדובר באודי A3. מצד שני צריך ראיה של נשר שאוכל הרבה גזר כדי להבחין בהבדלים בין הדור הקודם והנוכחי של ה- A3. העיצוב של גרסת הספורטבק דומה לשידרוג תוכנה. מקבלים אותו דבר, פחות או יותר, אבל משופר. החזית זכתה למראה מעט יותר אגרסיבי, האחוריים שופצו קלות ויחידות התאורה עדכניות מבעבר. ועדיין גרסת חמש הדלתות לא מצליחה להימלט לגמרי מהמראה ה"דודתי" ביחס לגרסת שלוש הדלתות. במרצדס ובוולוו הצליחו ליצור מראה נוכח ואגרסיבי לקומפקטיות שלהם אבל באודי מישהו החליט שגם בדור הנוכחי הגרסה הפרקטית תזכה למראה פחות מושך. ועדיין, לא מדובר במכונית מכוערת, ובצבע הלבן של מכונית המבחן עם גג השמש השחור לא תרגישו רע בכלל להסתובב ברחוב בחברת הספורטבק.

תא נוסעים:
תא הנוסעים של אודי A3 ספורטבק זהה לגרסה מקוצצת הדלתות של ה-A3. המשמעות? בספורטבק יש את אחד מתאי הנוסעים האיכותיים והמוצלחים שתוכלו למצוא ברכב בתקציב שפוי (יחסית). הפער המהותי נמדד מול המתחרות מבית, שכן ב.מ.וו ואפילו מרצדס לא מצליחות להעמיד תאי נוסעים באותה רמת איכות. איכות ההרכבה של החלקים השונים מזכירה את החיבור המושלם של מכבי בימים של פארקר ושאראס, וגם הרגישים ביותר שבניכם יתקשו למצוא פלסטיק בעל מרקם נוקשה מדי. העיצוב עצמו לא יצירתי אבל מעניק תחושה יוקרתית בזכות המינימאליזם בקונסולה המרכזית, מרכז הפיקוד שנמצא בין המושבים (MMI) והמסך הגדול שנשלף עם התנעת הרכב. המינוס בכל הסיפור הזה היא הנדסת האנוש. הכפתור של הווליום מתחבא רחוק מהנהג. הפיקוד מההגה מבלבל וסביב ה-MMI יש יותר מדי כפתורים.

אודי A3 ספורטבק
לא שותה, לא מעשנת...

האבזור לא שופע אך טוב מגרסאות הבסיס של המתחרות. יש מערכת שמע עם שליטה מההגה, כניסה ל-AUX (אבל אין כניסת USB שתמצאו גם בקיה פיקנטו הכי זולה), דיבורית בלוטות', בקרת אקלים וחישוקים קלים. באופן מוזר אין בקרת שיוט גם בגרסה המאובזרת והתוספת עבור גג השמש פנסי הקסנון והחישוקים המוגדלים פשוט יקרה מדי בכדי להצדיק את עצם קיומה.

באופן מפתיע, גרסת הספורטבק לא חולקת את אותו בסיס גלגלים של גרסת השלוש דלתות למרות שמדובר באותה פלטפורמה (MQB). לבסיס הגלגלים של מחומשת הדלתות נוספו 3.5 ס"מ והאורך הכולל צמח בכ-8 ס"מ ביחס לגרסת שלוש הדלתות. המושב האחורי נוח למדי לשני נוסעים למרות דלת כניסה מעט קטנה. שלושה מבוגרים לא ישמחו למצוא עצמם מאחור בעיקר בגלל פתחי מיזוג ותעלת הינע ענקית.

נוחות נסיעה:
הסטיגמה טוענת שמערכות המתלים ברכבים גרמניים נוקשות באופן חסר פשרות. אם נשליך לרגע את הסטיגמה על ה-A3 נגלה שהמציאות קצת שונה. בבסיסה, אכן מדובר במכונית נוקשה. אבל בכביש בין עירוני העניין הזה מחזיר דיווידנד ענק. האודי לא מקפצת ולא מתרסקת - היא פשוט מרוסנת. הריסון הזה מאפשר לגהץ כבישים מהירים במהירויות אוטובאן (לא שניסינו כמובן, אפילו לא בכבישים המשובשים של רמת הגולן). לעיתים שיבושים שנפרסים לרוחב הכביש יכולים להוביל לסגירת מתלה, אך זה עניין נדיר ולא מטריד. כניסה לעיר מגלה מהלך מתלה שמתחיל מעט רך. עם רוב השברים האודי מתמודדת בכבוד למרות שלא מדובר במכונית שתזכה בפרסים בזכות נוחות הנסיעה בעיר, ופה ושם רצף שיבושים או בורות ביוב בולטים יטלטלו את הנוסעים. האודי עברה בחברתי מאות קילומטרים וככל שהמרחקים נצברו התברר כי עקב האכילס נמצא ממש קרוב, במושב הנהג. המושב קטן ודי נמוך וחוסר התמיכה בירכיים מעייף מאוד בנסיעות ארוכות.

אודי A3 ספורטבק, מבט מהצד

מנוע ותיבת הילוכים:
כבת למשפחת פולקסווגן (אודי היא חברה-בת של הקונצרן הגרמני) אודי זוכה ליחידת ההנעה המוכרת מפולקסווגן גולף וסקודה ראפיד. המנוע הוא מנוע טורבו נמרץ בנפח 122 כוחות סוס ו-20.4 קג"מ. הטווח היעיל של המנוע (סל"ד בשיא מומנט עד סל"ד לשיא הספק) עומד על 3,600 סיבובים לדקה, החל מ-1,400 סל"ד. אם לא הבנתם את בליל הנתונים נקצר ונאמר שהמנוע גמיש וחזק. הנהג הסביר לא יחוש במחסור בכוח רוב הזמן. העניין הוא שבגולף ובראפיד יחידת ההנעה הזאת מרגישה יותר נמרצת. הסיבה, כנראה, היא פער משקל שנוטה לרעת האודי ובכיול יותר איטי וסלחני של תיבת ההילוכים. עניין נוסף הוא האופן הרהוט בו פועלת יחידת ההנעה באודי. בעבר התנסנו בשילוב שבין מערכת ה-Auto Hold (מחזיקה את הברקס בעמידה), מערכת דימום המנוע בעמידה והגיר כפול המצמדים של הקונצרן הגרמני. השילוב באודי מוצלח ביחס לרכבים אחרים להן שילוב מערכות דומה. והמערכות השונות פועלות בסינרגיה כמעט מושלמת. צריכת הדלק עמדה במבחן על כ-11.1 ק"מ לליטר. המבחן היה בין עירוני ברובו אך התנהל בקצב מאוד גבוה.

התנהגות כביש:
אם אתם רודפי ריגושים ואקשן, ה-A3 ספורטבק היא לא מכונית שתקנו על מנת להנות. היא חסרה את שמחת החיים והאקשן הדרושים לכך, ובקטגוריה הזאת יהיו בחירות טובות ממנה לנהיגה דינאמית. האודי מציגה התנהגות צפוייה מאוד ונטייה קלה ביותר לתת היגוי. ההגה מדוייק מאוד, משקלו טוב והאחיזה גבוהה. למרבית הלקוחות היכולות הדינאמיות של האודי יהיו הרבה יותר מה שהם אי פעם יעזו (או יוכלו) לגלות. ועדיין, מבת לחברת יוקרה גרמנית תמיד יש ציפיות להתנהגות מהנה. מדובר בחלק אינהרנטי בגנום של השלישיה מגרמניה, שכוללת גם את מרצדס וב.מ.וו, ונכון לעכשיו רק שתיים מהקומפקטיות שלהן מצליחות לעמוד ברף הציפיות. האודי לא.

אודי A3 ספורטבק מבט מאחור

סיכום:
כשבוחנים רכב, צריך לבדוק עד כמה הוא מתאים ללקוחות שצפויים לרכוש אותו. במקרה של אודי A3 ספורטבק מדובר באחת החבילות השלמות ביותר שיש. מי שיקנה את ה-A3 יגלה מכונית נוחה ומפנקת, יהנה מתא נוסעים איכותי במיוחד וגם יחידת ההנעה תעמוד בדרישות של רוב הקליינטים האפשריים. מי שמחפש מכונית מרגשת צריך לבחון את גרסת ה-1.8, עם המנוע ההיסטרי, או לעבור לאולם התצוגה של אחת המתחרות. אך ל-80% מהנהגים שיכולים להרשות לעצמם רכב בקטגוריה הזו מדובר באחת החבילות השלמות והאיכותיות שיש. כזאת שמקבלת ציון 90 בכל פרמטר (ותא הנוסעים אפילו יותר מזה). ביחס לקטגוריה בה לרוב המתחרות יש מגרעות בולטות האודי היא אחת המכוניות השלמות והאיכותיות.


לדגמי אודי בישראל - אודי

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

  • 1. נסחפנו קצת לא? 
    דוד, 16-09-2013

    קצת הגזים כבודו ? רכב לא יפה ? רכב יפה מאוד בטח יותר מהמתחרות הישירות, המרצדס הכדורית שמהצד שמאחורה נראית ממש מכוערת והוולוו v40 שרחוקה מלהיות יפה.

    סגור תגובה

  • 2. גיר כפול מצמד קצר מועד 
    אני רק שאלה, 21-02-2014

    מישהו יודע מתי יגיע לארץ הגיר החדש שאולי יהיה גם אמין יותר?

    סגור תגובה

  • 3. הבמוו עולה עליה בכל 
    יודע חן, 05-09-2014

    תנוחת הישיבה של הבמוו לקוחה מסדרות גבוהות יותר. ההנאה שבהנעה האחורית והגיר הפלנטרי בעל שמונה ההילוכים והשלדה ההספורטיבית מעלות בי חיוך בכל פעם שנוהג בסדרה אחת. הטענה שיש בה רק מקום לשני מבוגרים מאחור נכונה לכל מכונית קומפקטית משפחתית ולדעתי לא רלוונטית לבעלי רכב פרימיום שיכולים באותו כסף לקנות מכונית משפחתית גדולה. באופן מפתיע הקלות בתפעול המולטימדיה בולטת לעומת זו של אודי. ההפרש במחיר בודאי שלא מצדיק רכישה של אודי - ועוד לא דיברנו על אמינות לאורך שנים.

    סגור תגובה

לייעוץ מקצועי חינם:צרו עימנו קשר בוואטסאפ צרו עימנו קשר בטלפון 074-799-1900

מתחמי תוכן

  • ליסינג במקום לרכוש רכב, אפשר פשוט לעשות ליסינג. מה זה אומר אייקון ליסינג
  • ביטוח רכב כל מה שחשוב לדעת על ביטוח רכב. המלצות, טיפים ומדריכים אייקון ביטוח רכב
  • מימון לרכב רכישת רכב בתשלומים, מתי זה משתלם ומה חשוב לדעת אייקון מימון לרכב
  • רכב יד שניה כל מה שצריך לדעת ברכישת רכב משומש וממה צריך להזהר אייקון רכב יד שניה
  • טרייד אין מפתח תמורת מפתח: לשלם רק את ההפרש לרכב חדש יותר אייקון טרייד אין
  • בחר רכב
לפי דגם
או לפי קטגוריה
לייעוץ מקצועי חינם:צרו עימנו קשר בוואטסאפ צרו עימנו קשר בטלפון 074-799-1900
חזור למעלה