דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

פורשה ממשיכה להשקיע בסטארט-אפ הישראלי

Getting your Trinity Audio player ready...


פורשה, יצרנית מכונית הספורט הגרמנית, יחד עם יוניון טק ונצ'רס (זרוע ההשקעה הטכנולוגית של קבוצת יוניון) ומשקיעים נוספים השקיעו 9 מיליון דולר בחברת הסטראט-אפ הישראלית Tactile Mobility הממוקמת בחיפה. ההשקעה צפויה אף לגדול לכדי 14 מיליון דולר בהמשך.

פורשה טייקן

זוהי לא ההשקעה הראשונה של פורשה בחברת סטארפ-אפ ישראלית; היא עשתה זאת לפני חודשיים בלבד כאשר רכשה מניות בחברת TriEye המתמחה בטכנולוגיות חיישני אינפרא-אדום ובעבר כאשר השקיעה בחברת Anagog המתמחה בטכנולוגיית בינה מלאכותית.
טקטייל מוביליטי מתמחה בטכנולוגיית חישה וירטואלית המשלימה את פתרונות התפיסה החזותית המתבססים על מצלמות, רדארים ולידאר (רדאר לייזר). טקטייל מוביליטי פיתחה תוכנה העושה שימוש בחיישנים שאינם חזותיים המובנים ברכב (כגון מהירות הגלגל, זווית הגלגל, סל"ד ועוד) ומעבדת את הנתונים שהתקבלו על מנת לסייע לרכבים חכמים ואוטונומיים "לחוש" את תנאי השטח שמתחת לרכב ולקבל החלטות מושכלות יותר, בדומה ליכולתיו של נהג אנושי.

צוות טקטייל מוביליטי

בנוסף לכך, טכנולוגיית מיפוי תנאי הכביש של החברה מיישמת ניתוחי נתוני עתק (Big Data), משאבי קהל (Crowdsourcing) ולמידת מכונה (machine-learning) על הנתונים שנאספים מהרכבים בהם מותקנת התוכנה. כתוצאה מכך היא מפיקה מפת תנאי דרך המוחזרת למחשבי הרכבים לצורך כיוונון מערכות הרכב בהתאם לתנאי הדרך הצפויים בהמשך. המפה שנוצרה הינה בעלת ערך גם לרשויות עירוניות המעוניינות בזיהוי רציף של מפגעים העלולים לפגוע בבטיחות הציבור.

החברה השלימה בהצלחה עד כה 6 פרוייקטי היתכנות מתקדמים ומשתפת פעולה עם מספר יצרניות רכב נוספות להטעמת הטכנולוגיה. כמו כן לחברה שיתוף פעולה עם מספר רשויות עירוניות, ארציות וציי רכבים בארץ ובעולם.

פורשה פנמרה

בועז מזרחי, ממייסדי החברה ומנהל הטכנולוגיות: "המהנדסים שלנו הינם מהנדסי תוכנה וחוקרי אלגוריתמים מבוססי פיזיקה. עצם העובדה שאינם באים מתחום הרכב המסורתי אפשרה להם לחשוב 'מחוץ לקופסה' ולפתח מוצר שעליו יצרניות הרכב מעולם לא חלמו: יכולת חישה טופוגרפית, ועל כך אני גאה בהם".

עמית ניסנבאום, מנכ"ל החברה: "הבעת האמון מפורשה היא תעודת כבוד לחברה. ההתעניינות מיצרניות הרכב  הולכת וגוברת וכך גם ההכרה בצורך במוצר שלנו כמוצר משלים למצלמות כטכנולוגיה שתעזור למכוניות 'להרגיש' את הכביש".

רינת יוגב, מנהלת השקעות ביוניון טק ונצ'רס: "הטכנולוגיה של טקטייל מוביליטי, הנמצאת בצומת של ניתוח מידע וקישוריות בין רכבים, משתמשת בלמידת מכונה (machine learning) בכדי לספק תובנות בזמן אמת. היא עושה זאת לא רק ברמת הרכב הבודד אלא גם לגבי תנאי הדרך ובטיחות הנסיעה. אנו גאים לתמוך בחזון של טקטייל מוביליטי שהוא הפיכת הרכבים לחכמים יותר ואת הכבישים לבטוחים יותר".

מייקל שטיינר, חבר הנהלה וסמנכ"ל המחקר והפיתוח בפורשה: "הטכנולוגיה של טקטייל מוביליטי מאפשרת לנו לאסוף מידע נוסף על מצב הרכבים והכבישים, מעבר למערכות החיישנים הקונבנציונליות הקיימות היום. שילוב התוכנה של טקטייל מוביליטי בייצור המוני של רכבי פורשה מתוכנן להתבצע בתחילת 2020. בין יתר היתרונות, המידע הטקטלי ישפר את יכולות ניתוח מקדם החיכוך בין הצמיגים לכביש בזמן תנועת הרכב".

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה