דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מבחני ריסוק: 5 כוכבים ל-MG החשמלי

Getting your Trinity Audio player ready...

בפעם התשיעית מתחילת השנה, מפרסם איגוד  EuroNCAPתוצאות של סבב מבחני ריסוק עדכניים. 8 כלי רכב שונים הועמדו הפעם למבחן, כאשר מרביתם זכו לציון מירבי של 5 כוכבים - אך בשני מקרים נרשמו ציונים של 3 כוכבים בלבד.

MG ZS, רכב הפנאי הקטן שזכה ב-2017 בציון של 3 כוכבים בלבד, נבחן כעת פעם נוספת בגרסה החשמלית שמצוידת במערך הבטיחות המלא. הציון החדש עומד על 5 כוכבים ואילו בסעיפי המשנה רשם ה-ZS החשמלי ציונים של 90% בהגנה על נוסעים בוגרים, 85% בהגנה על ילדים, 64% בהגנה על משתמשי דרך פגיעים (הולכי רגל ורוכבי אופניים) ו-70% בסעיף מערכות הבטיחות. לפני מספר שבועות החל שיווק הדגם בישראל במחיר התחלתי של 139,000 שקלים.

צפייה בתוכן מבחני ריסוק: 5 כוכבים ל-MG החשמלי


רכב פנאי נוסף של MG, ה-HS, זכה גם הוא ל-5 כוכבים ורשם ציוני משנה של 92% בהגנה על נוסעים בוגרים, 81% בהגנה על ילדים, 64% בהגנה על משתמשי דרך פגיעים ו-76% בסעיף מערכות הבטיחות. לקראת סוף 2020 צפוי הרכב לנחות בישראל כשהוא מצויד בהנעה היברידי-נטענת.

רכב פנאי חשמלי נוסף שנבחן הוא Aiways US, דגם סיני שעשוי להגיע לשווקי אירופה בשנה הבאה - אך לא צפוי לנחות בישראל ככל הנראה. במקרה הזה הציון עומד על 3 כוכבים בלבד, עם ציוני משנה של 73% בהגנה על נוסעים בוגרים, 70% בהגנה על ילדים, 45% בהגנה על משתמשי דרך פגיעים ו-55% בסעיף מערכות הבטיחות.

פולקסווגן גולף החדשה, שנחשפה לאחרונה בדור השמיני ותגיע לישראל רק בעוד כשנה, זכתה כצפוי בציון מירבי של 5 כוכבים - כמו אחותה סקודה אוקטביה, שנבחנה בסבב הריסוק הקודם. בסעיפי המשנה זכתה הגולף בציונים של 95% בהגנה על נוסעים בוגרים, 89% בהגנה על ילדים, 76% בהגנה על משתמשי דרך פגיעים ו-78% בסעיף מערכות הבטיחות. עם זאת, ב- EuroNCAP ציינו כי הגולף - כמו פולקסווגן שאראן - סובלת מבעיה הגורמת לדלתות האחוריות להיפתח בעת פגיעת צד, וכי היצרנית תצטרך לאתר את מקור הבעיה ולתקנו. בפולקסווגן טענו כי המערכת למניעת פתיחת דלתות בעת מעבר רכב חולף אמורה למנוע תופעות כאלו בזמן אמת, אך גם ציינו כי בכוונתם לבדוק את הנושא ולתקן את הדרוש תיקון.
 
פולקסווגן גולף

עוד בקבוצת פולקסווגן, אודי Q8 זכה גם הוא לציון מירבי של 5 כוכבים, כמו אחיו לפלטפורמה Q7, ובסעיפי המשנה רשם ציונים של 93% בהגנה על נוסעים בוגרים, 87% בהגנה על ילדים, 71% בהגנה על משתמשי דרך פגיעים ו-73% בסעיף מערכות הבטיחות.

שלישיית מכוניות המיני - פולקסווגן אפ, סקודה סיטיגו וסיאט מי - שכבר לא משווקות בישראל, זכו ב-3 כוכבים בלבד, לאחר שבמבחן הקודם שנערך להן בשנת 2011 זכו בציון של 5 כוכבים. אובדן הניקוד נובע בין היתר מהסרתה של המערכת לבלימת חירום אוטונומית במסגרת עדכון שנערך לדגם לאחרונה, אך גם משינויים והחמרות שבוצעו במבחני הריסוק במהלך השנים. בעתיד יתכן ויחזרו לישראל גרסאות חשמליות של חלק מהדגמים.
 

פורד פומה, רכב פנאי קטן המבוסס על הפיאסטה ועשוי להגיע לישראל בסוף השנה הבאה, זכה גם הוא בציון המירבי. בסעיפי המשנה רשם הפורד ציונים של 94% בהגנה על נוסעים בוגרים, 84% בהגנה על ילדים, 77% בהגנה על משתמשי דרך פגיעים ו-74% בסעיף מערכות הבטיחות.

אחרון חביב הוא ניסאן ג'וק מהדור השני, שאמור להגיע ארצה ברבעון השני של 2020. גם הג'וק זכה במלוא חמשת הכוכבים, ובסעיפי המשנה רשם ציונים של 94% בהגנה על נוסעים בוגרים, 85% בהגנה על ילדים, 81% בהגנה על משתמשי דרך פגיעים ו-73% בסעיף מערכות הבטיחות.

ניסאן ג'וק

למאמר זה התפרסמו 6 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה