דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

כך תימנעו מהוצאות מיותרות על אחזקת הרכב

Getting your Trinity Audio player ready...


לפני כמה ימים, אחד מחברי המערכת סיפר על מכר שלו, שהמצבר ברכבו "שבק חיים". אחרי שהגיע למוסך המורשה, האבחנה הייתה שאכן המצבר דורש החלפה. המחיר שנדרש עבור אותו המצבר הייתה 1,300 שקלים. מה רבה הייתה הפתעתו כשבהמשך אותו הרחוב, אצל חשמלאי רכב מוסמך, הוצע לו אותו המצבר בדיוק במחיר של פחות מ-600 שקלים.

אפילו אני עצמי, כשנדרשתי להחליף את רפידות וצלחות הבלימה ברכב שלי, נתקלתי במחירים שהגיעו עד למעלה מ-2,000 שקלים "לפני מע"מ". אחרי חיפוש וסקר שוק, הסיפור נסגר בפחות מ-1,000 שקלים כולל הכל.

המקרים האלה עוררו אין ספור שיחות במערכת, כשהמסקנה של כולן הייתה אחת - לפעמים דורשים מאיתנו סכומים לא הגיוניים עבור תיקונים או טיפולים לרכב. אז החלטנו לאסוף עבורכם כמה צעדים פשוטים להפליא שיעזרו לכם להימנע מהוצאות שהן, שבהעדר מילה אחרת - מיותרות.



דלק זול:
אחת ההוצאות המרכזיות שלנו על הרכב היא ה"אוכל" של המכונית שלנו, שיכולה להגיע גם לאלפי שקלים בחודש. "אבל המחיר מפוקח" בטח תגידו "זה אותו דבר בכל מקום".

נכון, אבל המחיר הנתון בפיקוח הוא המחיר המקסימלי עבור ליטר בנזין, ועליו נוספת גם עלות שירות עצמי (19 אג' בכל הארץ למעט אילת נכון לרגע כתיבת שורות אלו).
מה שלא מספרים לנו, זה שישנן המון תחנות דלק - רובן של החברות הקטנות - שמציעות את אותו הדלק בדיוק במחירים מופחתים משמעותית. שתיים מהחברות הבולטות בתחום המחיר הן סד"ש, וטן. זו האחרונה אפילו עושה שימוש בסלוגן "בנזין זה רק בנזין. למה לשלם יותר?" ומעניקה גם שירות מלא במחיר הנמוך מהמחיר המפוקח ללא שירות.

היום כבר לא חייבים לכתת רגליים ולחפש פיזית את התחנות הזולות, רוב תוכנות הניווט מאפשרות לחפש תחנות דלק בקרבת מקום. אבל המידע שלהן לא תמיד עדכני לגמרי, כך שההמלצה נותרת - תכירו את תחנות הדלק באיזור מגוריכם והיו מודעים למחירים (או ההנחות) המוצעים בהן.



ביטוח:
כמה מכם בודקים את המחיר שמציעה לכם חברת הביטוח? וכמה מכם באמת בודקים אותו? מתקשרים לחברות נוספות, בודקים באתרי אינטרנט של אותן חברות או אתרי השוואת מחירים, שואלים חברים ואולי אפילו מבררים במקום העבודה - אולי החברה בה אתם עובדים מושרת לחברת ביטוח שתתן לכם תנאים עדיפים.

המקום הראשון שעולה לראש כשמדברים בשנים האחרונות על השוואת מחירי ביטוח, הוא אתר האינטרנט Wobi, שמאפשר לקבל הצעות ממגוון רחב של חברות (להוציא חברות הביטוח הישירות). אולם לא רבים יודעים שגם Wobi עצמו הוא סוג של סוכנות ביטוח (זה קצת מסובך אז לא נכנס לזה), ואמנם הוא מציג תמונת מצב מציאותית מאוד של המחירים שתקבלו גם בשוק הפתוח, לא מן הנמנע שתוכלו למצוא הצעות טובות אפילו יותר אם תמשיכו לבדוק.

בכל מקרה, וגם לאחר שביצעתם את סקר השוק, אל תפחדו לבקש מחיר נמוך יותר או להמשיך ולהתמקח. בשונה מסלולר, אינטרנט או שירותי טלוויזיה, הביטוח הוא שירות שמחודש מדי שנה ואין צורך "לאיים בהתנקות" כדי לקבל מחיר טוב. חברת הביטוח היא זו שתרדוף אחריכם כדי שתרכשו את שירותיה.

שימו לב! גם אחרי שחתמתם על פוליסה - ועדיף אפילו לפני כן - בקשו לראות את פוליסת הביטוח. כבר הגיעו לאוזנינו סיפורים על חברות שהפחיתו באופן משמעותי בכיסוי הביטוחי כדי להוריד את המחיר. בדקו את השירותים המגיעים לכם - גרירה, רכב חלופי, מענה טלפוני, ליווי בזמן משפט ואפילו תקרת הכיסוי. לא תרצו למצוא את עצמכם לבד אחרי שחברת הביטוח תתנער מכם כי התנגשתם בפרארי שהוכרזה כ"טוטאל לוס" אבל מגיע לכם כיסוי של עד 250,000 שקלים.

במאמר מוסגר, כדאי גם לנסות ולמצוא ביקורות על חברות הביטוח. מחיר נמוך לא שווה כלום כשאתם נאלצים להתמודד לבד מול חברת ביטוח (אחרת) התובעת אתכם או ממתינים חודשים על גבי חודשים לפיצוי המגיע לכם על-פי חוק.



טיפולים ותיקונים:
הגיע הזמן לעשות טיפול עשרת אלפים, צריכים להחליף צמיגים או שחס וחלילה נדרש תיקון מכאני או פחחות כלשהו? לרובנו, התחנה הראשונה (והאחרונה) במסע הזה יהיה המוסך שלכם. בין אם הוא מורשה יבואן, או "סתם" מורשה משרד התחבורה.

הבעיה היא שכמו עם כל מוצר צריכה שאנחנו קונים, ברוב המוסכים וחנויות החלפים אין "מחירון" קבוע של המוצרים. יתרה מזו, במקומות בהם הוא כן קיים, לא פעם המחירים הרשומים בו מיד מגיעים עם "הנחה" כזו או אחרת.

כמו בסעיפים הקודמים, גם פה - ולעיתים בעיקר פה - קיימים הבדלים אסטרונומיים בין המחירים המוצעים במקומות שונים.



רובינו יוצאים מתוך נקודת הנחה שמוסכים מורשי יבואן הם ברי סמכא בכל הנוגע לטיפול ותיקון ברכב, ושהם כולם משתמשים אך ורק בחלקים מקוריים של היצרן, או לכל הפחות חלפים תואמי יצרן (OEM). המצב בפועל שונה, ואנחנו נחשפים לא פעם לטיפולים שנעשו במקצועיות לקויה ונעשה בהם שימוש בחלפים זולים ובאיכות ירודה למרות שנגבתה עלות של "חלפים מקוריים".

כמובן שאין בכך להגיד שכל מוסכי היבואנים לוקים במקצועיותם, כי אין ספק שישנם כאלה שהם מקצועיים לעילא. אלא להגיד כי התואר של "מוסך מורשה" לא תמיד הולך יד ביד עם מקצועיות חסרת פשרות.

הבעיה היא שבעוד בשני הסעיפים הקודמים בדיקת המחירים היא פשוטה יחסית, בכל הנוגע למחירי טיפולים ותיקונים, מוסכים רבים "שומרים את הקלפים קרוב לחזה" ולא מספקים הצעת מחיר בטלפון אלא דורשים את נוכחות הרכב ומבטיחים ש"נרים אותו על ליפט ונראה".

הדרך הפשוטה לעקוף את הבעיה הזו היא להכיר את שגרת הטיפולים של הרכב שלכם ולבדוק את מחיריהם של החלפים הנדרשים עבור טיפולים כאלה ואחרים. כך תגיעו מוכנים ותדעו בדיוק אילו חלפים דורשים החלפה וכמה זה עשוי לעלות.

אם אתם עומדים לפני תיקון שסובל דיחוי חפשו באינטרנט מידע אודות התקלה, וחפשו את המק"ט של החלק שדורש החלפה. לחלופין, התייעצו עם מכרים שמבינים במכוניות, או בפורומים בישראל או בעולם, נסו לקבל טווח מחירים של התיקון ובקשו המלצות למוסכים שיבצעו אותו.

השוואת מחירי חלפים ניתן לבצע גם באתרי אינטרנט בישראל, ואם אתם מספיק מנוסים ואמיצים ניתן גם להזמין חלפים מחו"ל - אולם זו פרוצדורה שעשויה לעלות לכם בלא מעט כאב ראש בעקבות דרישות שונות של משרד התחבורה לחלקי רכב מסוימים.

השורה התחתונה היא תמיד לזכור שידע תמיד שווה כוח, ושאם לוקחים נשימה עמוקה, עושים סקר שוק ולא עוצרים במקום הראשון שראיתם, אתם עשויים לחסוך אלפי שקלים בשנה על הוצאות התחזוקה של הרכב שלכם.

יש לכם עוד רעיונות כיצד לחסוך כסף על אחד מהסעיפים שמנינו או על דברים אחרים? ספרו לנו בתגובות.

למאמר זה התפרסמו 2 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

  • 1. שיפוץ חלפים. 
    אנדרי, 31-08-2016

    שיפוץ חלפים כמו סטארטר ואלטרנטור יכול לעלות יותר מאלף ש''ח, כאשר בחלק מהמקרים מספיק ידיים טובות וכלי עבודה ביתיים כדי לתקן. במקרים כמו מגע רופף או הלחמה שהתפרקה אין צורך בשום חלקי חילוף. אם יש צורך בהחלפת רכיב כל שהוא, הכל אפשר למצוא עצל ספקי חלקי חילוף, ואם זה לא דחוף, אז באיביי.
    כשרוצים לעשות תיקון פחחות, ואומרים שזה לא מהביטוח, אז המחיר יכול להיות הרבה יותר נמוך. פשוט צריך ללכת מדלת לדלת ולבקש הצעת מחיר.

    סגור תגובה

  • 2. צמיגים: tires4u מבית יד 2 
    חילי, 31-08-2016

    שנים אני משווה מחירים שם (לאחרונה יד 2 קנו אותם) ואז הולך או למי ששם נותן מחיר הכי טוב (ולא על צמיגי זבל סיניים) או שהולך לצמיגי מושון בת"א (הוא לא מופיע שם) והוא מוכן להשוות למחיר הכי טוב שיש שם. מה גם שהוא בכלל אחלה בנאדם ומקצוען כמו של פעם.
    אח"כ כיוון פרונט (אם מחליפים 4 צמיגים חובה לעשות) אצל האחים רוט בת"א (מקצוענים). עלה לי כולל תיקון רציני בציר האחורי 450 ש"ח. כשבמודיעין (מוסך מזדה ראשי/מורשה רצו 1400! הזויים לגמרי).

    סגור תגובה

חזור למעלה