דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

המחקרים המפתיעים של עולם הרכב

Getting your Trinity Audio player ready...

כריות אוויר לברכיים - לא תמיד עוזרות, לפעמים אפילו מזיקות

עורך המחקר: ארגון הבטיחות האמריקאי IIHS 2019

כריות אוויר זה טוב, נכון? נחמד למצוא במפרט של מכונית שיש לה כריות אוויר לא רק לראש, לחזה ולצדי הגוף, אלא גם לברכיים. ובכל זאת, ארגון הבטיחות האמריקאי החשוב, IIHS, החליט לבדוק אם כריות הברכיים אכן מפחיתות את נזקי התאונה. הבדיקות כללו מעבר על נתוני הדמיות של תאונות במעבדה וכן על תאונות מציאותיות. התוצאות הביאו לגירוד בפדחת: בהדמיות של תאונות חזיתיות מקובלות לא נרשם שינוי מהותי במצב הנפגעים וכך גם בתאונות האמת. בהדמיות של תאונות חזיתיות עם פגיעה רק בקצה המכונית (Small overlap) התברר שישנה ירידה קלה בפגיעות הראש דווקא (ייתכן שכריות הברכיים ייצבו את הגוף מעט טוב יותר) אבל החמרה במצב הרגליים… כך או כך, מתוצאות מבדקי האיגוד, נראה שלמפתחי כריות הברכיים כדאי לחזור אל שולחן השרטוט.

כריות אוויר לברכיים

איזה מכוניות הכי מלהיבות את האמריקאים? ג'יפ דווקא בתחתית, ג'נסיס הקוריאני למעלה

עורך המחקר: JD פאואר 2019

אנחנו רגילים לסקרים שבודקים את רמת האמינות של מכוניות וגם של שביעות הרצון שלהם מהאחזקה שלהן, אבל JD פאואר ערך גם בדיקה מקיפה, עד כמה האמריקאים אוהבים את המכונית שלהם, ברמת הביצוע, העיצוב, העוצמה ובקיצור, עד כמה המכונית מושכת אותם. לא מפתיע למצוא את פורשה למעלה, או את ב.מ.וו במקום השני. קצת יותר מפתיע שב.מ.וו חולק את המקום הזה עם ג'נסיס, מותג היוקרה של יונדאי הקוריאני (ואחריו מותגים כמו אודי, וולוו ולינקולן). לא פחות מפתיע שג'יפ, מותג שכולו חוויה ואהבת המכונית, נמצא במקום השישי מהסוף (!), כלומר, במקום ה-28 בסך הכל. זאת, למשל, לעומת לנד רובר שנמצא במקום השישי. לא מאוד מפתיע למצוא מותגים עממיים כמו טויוטה, קיה, יונדאי או שברולט במקומות נמוכים יחסית בסקר, אבל כן מפתיע למצוא קרוב קרוב לתחתית את סובארו, מותג ה"שטח לכל", ואפילו את מאזדה.

גנסיס

והמכוניות הכי אמינות באמריקה? יונדאי-קיה בשלושת המקומות הראשונים

עורך המחקר: JD פאואר 2019

ובכל זאת, אם אנחנו מציצים בסקר אמינות קלאסי, שערך אותו גוף מחקר, אנחנו מגלים הפתעה בפסגה. אותו ג'נסיס, שהצליח לטפס במדד החשק למקומות של פורשה וב.מ.וו, מצליח לעמוד במקום הראשון כמותג האמין ביותר באמריקה, ובפער. במקומות הבאים שני מותגים נוספים של אותו קונצרן, יונדאי וקיה. המחקר בדק כמה תקלות התגלו במכוניות השונות ב-90 הימים הראשונים של חייהן. על כל 100 מדגמי ג'נסיס נרשמו 63 תקלות, קיה עם 70 ויונדאי עם 71. לקסוס וטויוטה הפתיעו לרעה - לרוב הן מגיעות למקומות הראשונים בסקרים כאלה, אך הפעם הם סיימו במקום השמיני, עם 90 תקלות ל-100 מכוניות, מעט טוב יותר מהממוצע בתעשייה - 93 תקלות. מתחת לקוריאנים ומעל לטויוטה נמצאים פורד ולינקולן וגם שברולט, ניסאן ודודג'. בתחתית הרשימה נמצאים יגואר (130) ומעליו לנד רובר (123) ומיצובישי (120).

KIA Telluride

ייצור מכונית חשמלית - סוג של התאבדות עסקית

עורך המחקר: Alix Partners 2019

האם כדאי ליצרן רכב לעבור לייצור מכוניות חשמליות? מחקר של חברת אליקס פרטנרס האמריקאית רומז שכרגע זהו מסלול די בטוח להתאבדות עסקית. על פי המחקר, עלותה של מערכת הנעה של בעירה פנימית (כמו בנזין) באמריקה הוא כ-6,500 דולר. מערכת חשמלית, עם הסוללה הגדולה שלה, מזניקה את המחיר ל-16,000 דולר, כלומר, פי 2.5 פחות או יותר. עלויות הפיתוח של מכונית חשמלית מתחלקות גם על הרבה פחות מכוניות, כך שהעלות שמועמסת על כל מכונית גדולה הרבה יותר בחשמל. להערכתם, בעתיד הקרוב, מכונית בעירה פנימית ממוצעת תימכר בכ-90,000 עותקים וזאת לעומת כ-14,000 של דגם חשמלי. כדי לדרדר עוד יותר את המצב, מעריכים שם כי ההכנסות של היצרנים מטיפולים ותיקונים לאורך חיי הדגם יירדו בכ-35%. אז למה בכל זאת היצרנים הולכים על מכוניות חשמליות? א. כי אין להם ברירה. ב. כי מחיר הסוללה במגמת צלילה, כך שתמונת המצב צפויה להשתנות בשנים הקרובות. למי שישרוד את המהפכה, כמובן.

מכונית חשמלית - טסלה מודל S

לא, אובר וליפט לא מפחיתות עומס בערים. בדיוק להיפך

עורך המחקר: מחקרים שונים, בעיקר MAPC בוסטון 2018

התחבורה השיתופית היא העתיד, והיא תצמצם את העומסים בעיר, נכון? אז זהו, שאם בודקים את חברות הענק שמציעות להוריד מכוניות מהכביש ולאפשר לנהגים פרטיים להסיע אנשים אחרים בתשלום, מגלים שההיפך הוא הנכון. בבוסטון, אחת הערים שבהן השירות נפוץ, החליטו לשאול 944 משתמשי אובר את השאלה הבאה: לולא נסעתם עכשיו באובר, איך הייתם מבצעים את הנסיעה, אם בכלל? התוצאות: רק 167 מה-944 השאירו מכונית בבית. 46 אמרו שלא היו נוסעים. כל היתר (731 מתוך 944) ויתרו על תחבורה ציבורית, הליכה או רכיבה על אופניים...

אובר

למאמר זה התפרסמו 2 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה