דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

6 כללים והמלצות לריח טוב במכונית

Getting your Trinity Audio player ready...


1. לא להשאיר שאריות אוכל לח במכונית
אם יש רק טיפ, כלל או דגש אחד שתרצו להפיק מכתבה על ריחות במכונית, אני מאמין שזה זה: אסור להשאיר אוכל לח, או שאריות שלו, במכונית. תחשבו על זה, המכונית היא כמו מבחנת זכוכית ענקית שמועמדת תחת אור שמש ישיר, כלומר – חום גבוה ועקבי, בעיקר בקיץ אבל לא רק. ומה יקרה לצנצנת אוכל שתשאר בשמש יותר מ... בואו נניח... חמש דקות? נכון. העסק מתחיל להרקיב, להתפרק, להחמיץ, להבאיש ולעבור עוד כל מיני תהליכים כימיים שהם מרתקים במעבדה, אבל אתם ממש לא רוצים לפגוש את התוצרים שלהם בסמטה חשוכה או במכונית מוארת ומחוממת. יש ריח רע במכונית? החשודים המיידיים הם קליפת הבננה, שאריות הסנדביץ' בפח או אפילו הבמבה שהוטמנה בכישרון מתחת למושב הבטיחות של הילד.

2. בכלל – לשמור את המכונית נקיה מבפנים
לא רק אוכל לח. סוגים שונים ומשונים של לכלוך שנשאר בתוך הרכב – ואבק במיוחד - צוברים ריח רע וכך ניחוחות הקסם האלפיניים שפנטזנו עליהם מתרחקים והולכים. ריח טוב ברכב עובר דרך תא נוסעים נקי, ולא בגלל ריחם של תכשירי הניקוי. עומדים ברמזור או מחכים במארב סודי לחשוד? שלפו מגבון או שניים (כאלה של מסעדות או תינוקות או מטוסים, למשל) והעבירו וויש. ברור שהרבה מהלכלוך מסתתר מאחורי ועל גבי כל מיני אביזרים מיותרים – סמרטוטים, קופסאות, בקבוקים וכל דבר שצריך כבר (מזמן) להעביר למחסן. פנו אותם, נקו מאחוריהם ומפלס הריח הרע יתרחק בהקדם.

Car Interior by 8ONE6

3. עץ ריח או פחית ריח?
לרוב הדעות, פחיות הריח, שהן יקרות יותר, הן גם אפקטיביות יותר מעץ הריח. את אלה ואת אלה לא מומלץ לחשוף במלואם לאוויר, אלא לפתוח מעט (קרע בשקית, חרך במכסה קופסת השימורים) ורק כשהם כבר לקראת קצה היכולת שלהם, לאחר שבועיים, שלושה, לפעמים אפילו יותר – רק אז לשחרר לגמרי את סכר הריח עד להחלפה. אבל לא חייבים חנות לאביזרי רכב כדי שהמכונית שלכם תריח נפלא, הנה.
4. נקו היטב את ריפודי המכונית
ריפודי הבד במכונית – במושבים בעיקר, אבל בכל מקום שהם, כמו על הדלתות, על הרצפה או בבגאז' – סופגים הכל. על הריפודים אפשר למצוא כל מה שבין שאריות מיץ שנשפכו עליהם וממרחים ובין בוץ ואבק. המון אבק. ריפודים, להבדיל מבגדים או מפות שולחן, אינם זוכים לכביסה יומיומית, אבל אם אנחנו רוצים ריח טוב במכונית, חשוב אחת לכמה זמן לנקות אותם היטב.

איך מנקים ריפודים? להסרת ריחות רעים ישנן המלצות אינסופיות לחומרים תוצרת בית ולתכשירים ייעודיים. הפופולריים בתוצרת הבית: חומץ, סודה לשתייה ומלח לימון ואת כולם מומלץ למהול או למוסס במים. יש ממליצים אף לשפשף את האזורים הבעייתיים בקליפות הדרים. כדאי כמובן להיזהר בכמות הנוזלים שבה אנחנו משתמשים, היות שקשה לייבש את המושבים, בעיקר אם אי אפשר לשלוף אותם או להשאיר את המכונית פתוחה למשך זמן רב.

מעבר לטיפול בכתמים נקודתיים, כדאי לרכוש תכשיר ייעודי לניקוי ריפודים (לעתים הם מותאמים גם לשטיחים). את החומר מספיגים בבד ולאחר שהתייבש מפנים את החומר באמצעות שואב אבק.

נקיון ריפודים ברכב

5. מה שטוב לבישום כביסה – טוב לבישום המושבים וחלל המכונית
רבים משתמשים בחומרים ייעודיים לבישום הכביסה, תוך כדי ייבוש, לקראת גיהוץ או סתם לרגל הגעת הדודה מדימונה. קחו ספריי לבישום כביסה (נסו, לדוגמא, את הספריי הכחול של בדין ולא, הם לא מממנים את הכתבה...) ורססו את המושבים, את השטיחים וכל ריפוד שתמצאו. מומלץ כמובן לוודא קודם שלא נגרם נזק לבד מהחומר.

אפשרות נוספת היא דפי הכביסה. מדובר בדפים ריחניים שאפשר להכניס למייבש הכביסה והם מבשמים את הבגדים. את הדפים האלה אפשר לקחת ולפזר ברחבי תא הנוסעים – מתחת למושבים, למשל, בתחתית תאים ועל רצפת תא המטען. אגב, אומרים שאם מטמינים את הדפים האלה ברחבי תא המנוע (רחוק מאזורים חשמליים או לוהטים, כמובן), אזי הם מרחיקים מיני מזיקים שעלולים לאכול את החוטים והפלסטיקה במכונית.

6. ריחות רומנטיים: גם נר ריחני ובקבוקי בושם עובדים
החום הרב ששורר במכונית יכול לעזור בבישום. אם תכניסו נר ריחני למחזיק כוסות, למשל, החום יסייע לו לשחרר את הניחוח במשך זמן רב. במקרה שאתם זורמים עם ההמלצה (שווה!), כדאי לוודא שהנר עצמו לא ייגע בחלקי רכב.
אפשרות נוספת היא שימוש בבושם אמיתי. אם יש לכם במקרה בושם טוב שאינכם משתמשים בו, הוא יכול לפנק את תא הנוסעים בניחוחות שלו בשני אופנים: ריסוס בחלל התא (או על הריפודים, אבל זהירות שהחומר לא יפגע בהם) לפי הצורך או בקבוקון בושם שנשאר פתוח מעט ומשחרר את ניחוחותיו לאט לאט.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה