חודש ספטמבר השנה היה אמור להיות תקופה של התאוששות עבור שוק הרכב הישראלי: אחרי פגרת החופשות של אוגוסט, רגע לפני שמתחילים החגים. אבל במהלך החודש החולף עלו על כבישי ישראל 17,000 רכבים חדשים בלבד, הנתון החודשי הנמוך ביותר מאז תחילת השנה וכזה שמהווה ירידה של 17% לעומת החודש הקודם. וחודש אוקטובר עמוס החגים לא צפוי להיות מוצלח יותר.
מאז תחילת השנה עלו על כבישי ישראל 218,232 רכבים חדשים, לא כולל משאיות, אוטובוסים, כלי רכב דו-גלגליים ורכבים שהגיעו ארצה ביבוא אישי ומקביל. מדובר בירידה של כ-13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

המותגים הנמכרים בישראל
כצפוי,
יונדאי שומרת על הבכורה בשוק המקומי ואף הצליחה לרשום עליה קלה, שבולטת לצד הירידות של המתחרים.
קיה עלתה למקום השני על חשבונה של
טויוטה, אחרי שמסרה בחודש החולף למעלה מ-3,200 רכבים, לעומת כ-1,900 שמסרה טויוטה.
מאזדה ממשיכה לטפס ועברה כבר לפני מספר חודשים את סקודה הצוללת, שהסתפקה בחודש האחרון במספר תלת ספרתי של רכבים. שביעות רצון תירשם גם אצל קבוצת לובינסקי שנהנית משנה מצוינת עבור סיטרואן ו-MG, על אף ירידה ניכרת של פיג'ו.

מלבד סקודה, גם מותגי צ'מפיון מוטורס האחרים רשמו ירידות חדות - כאשר אודי נדחקה אל מחוץ ל-20 המותגים המובילים ורשמה ירידה של כמעט 30% במכירות. קרן האור היחידה מבחינתה של היבואנית היא קופרה, שמסרה השנה כ-2,200 רכבים ונהנתה מגידול של למעלה מ-100%.
אצל קרסו מוטורס המצב חמור אף יותר, עם ירידות של 60-70 אחוזים במותגי רנו וניסאן. בדאצ'יה הירידה מתונה יותר (16%) אך אינפיניטי רשמה צניחה של כ-80% במסירות.
הדגמים הנמכרים בישראל
הרכב הנמכר ביותר בישראל בשנה החולפת, עד כה, הוא
קיה פיקנטו, שהגיע ל-5 ספרות עוד לפני הרבעון האחרון של השנה. את המקום השני תופסת כרגיל
טויוטה קורולה, אך צמד המשפחתיות של יונדאי - שלתקופה קצרה נמכרו כאן במקביל - מכרו יחד יותר מהקורולה, שהחזיקה לבדה את הסגמנט עבור טויוטה.
יונדאי טוסון מטפס אף הוא למקום גבוה ברשימה, וכך גם טויוטה יאריס קרוס, קיה סלטוס ומאזדה 2. באגף הסיני ניתן למצוא בעשיריה השניה את ג'ילי גיאומטרי C ואת MG EHS, שהתברגו בין רשימה קוריאנית צפופה במיוחד.

למעשה, מתוך 20 הדגמים הנמכרים ביותר בישראל, 12 משתייכים לקונצרן יונדאי-קיה; בתקופה המקבילה בשנה שעברה הכניס הקונצרן הקוריאני רק 7 דגמים לרשימת ה-20 הנמכרים ביותר. עובדה מעניינת נוספת: מתוך 20 הדגמים המובילים, רק אחד הוא מתוצרת אירופאית - סקודה קודיאק שבמקום ה-19. כל היתר משתייכים ליצרניות אסייתיות.
על רמת התחרות בשוק הרכב המקומי ניתן אולי ללמוד מהעובדה ש-16 מתוך 20 הדגמים הנמכרים ביותר, מיובאים לישראל על ידי 3 יבואניות גדולות - כלמוביל, טלקאר ויוניון מוטורס. השלוש מחזיקות יחד בנתח של 56% משוק הרכב הישראלי.
אל הרשימה המובילה של השוק התברגה חשמלית יחידה,
ג'ילי גיאומטרי C, שהחליפה השנה את טסלה מודל 3 בתור החשמלית הנמכרת ביותר בישראל.
למאמר זה התפרסמו 2 תגובות