דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

ווייז, גוגל או Here: מבחן תוכנות הניווט

Getting your Trinity Audio player ready...


כן, כן, אתם מכירים את ווייז (Waze), אנחנו יודעים. מן הסתם, אם יצא לכם לחפש חיפוש לפי אזור בגוגל ובכלל, אתם מכירים גם את אפליקציית הניווט גוגל מאפס (Google Maps). אם אתם קצת בענייני טכנולוגיה ועתיד בטח שמעתם גם על אפליקציית הניווט של Here. אנחנו יודעים. אבל להבדיל מספר מפות מודפס, אפליקציות הניווט מתעדכנות כל הזמן - פונקציות מצטרפות, הנראות משתנה וכל המערכת הופכת יעילה ומתוחכמת מעדכון לעדכון.

WAZE

החלטנו שהגיע הזמן לאיזשהו פסק זמן, לבדוק, נכון לראשית 2019, מה התעדכן באפליקציות האלה, איך זה לנווט איתן והאם אולי שווה לכם לשקול לעבור מההרגל עם אחת מהן, לאחרת. שנייה לפני שאנחנו מתחילים, יש לנו המלצה חמה: שלוש האפליקציות מעולות, כל אחת בדרכה, עם יתרונות וחסרונות משלה. אנחנו ממליצים להתקין גם את זאת שאתם לא מכירים, ולהתנסות בכמה נסיעות.


WAZE
ווייז - Waze

רקע: היא משלנו! ווייז נולדה כאן, בישראל, במוחו של היזם אהוד שבתאי שגם הדליק משואה על כך. היא היתה לאחת מאותן חברות המכונות במקומותינו בחיבה-קנאה "חדי קרן", סטארטאפים שהצליחו להעפיל לשווי של 10 ספרות, כלומר, היא נמכרה לגוגל תמורת כמיליארד דולר. בתחילת הדרך החבר'ה של ווייז בכלל לא ראו בה מערכת ניווט, אלא רק כלי עזר מבוסס חוכמת-המונים לצמצום הנסיעה בפקקים, ואת ההכנסות שלהם הם ציפו לקבל ממכירת מפות שבאופן מהפכני לימים ההם, התעדכנו בזמן אמת. דברים השתנו, ווייז הפכה, לדעת לא מעטים, לא רק למערכת ניווט, אלא לאחת הטובות בעולם והביזנס מגיע מכיוונים אחרים לגמרי.

מאפיינים בולטים: התרעות ואזהרות מפני מצלמות מהירות וסכנות בדרך, מציגה את מהירות הרכב, כולל ביחס למהירות המותרת, מערכת חיפוש קולית מעעעולה בעברית, מערך הקארפול שמאפשר חיפוש משתמשים בדרך שיחלקו אתנו את המכונית ודמי הנסיעה, חיבור ליומן לאיתור מיקומי וזמני פגישות, יומן לנסיעות מתוכננות, שילוב עם Stitcher ו-Spotify מאפשר שילוב אלגנטי של ניווט עם מוזיקה או פודקאסט, אפשרות להקליט הוראות ניווט עצמאית או להיעזר בקולות משעשעים וייחודיים, ווייז מחוברת למשטרה ומעודכנת מראש בחסימות ושינויים בתנועה.

WAZE

יתרונות: למרות כל הפונקציות, היא מאוד אינטואיטיבית. קל להתמצא בווייז, קל לחפש בה במה שכן אפשר למצוא, לבחון מסלולים חלופיים ולשנות אליהם. גם הצורה שבה הדברים מוצגים הם פשוטים וקלים לתפישה גם תוך כדי תנועה. כך, למשל, שיעור פספוסי הפנייה בווייז לא גדולים. נוסף על כך, למרות הטענות (ע"ע חסרונות), לרוב היא מדייקת בהערכת הזמן, בטח כשלא מדובר בעיתות פקקים כבדים, שאז הערכת זמן ההגעה היא בגדר נבואה. הצגת המהירות המותרת ומהירות הרכב ביחס אליה היא רכיב מבורך.

חסרונות: היא חייבת אינטרנט מחובר. לא נדיר שווייז מובילה אותנו בדרך, שמהיכרות אישית היא איטית יותר, וכשלא שועים לה ונוסעים אל הדרך שאנחנו מכירים, ווייז אכן מדווחת על זמן הגעה מוקדם יותר. גרררר. ווייז גם לא תמיד יודעת להתמודד טוב עם פניות פקוקות ורמזורים קצרים מתוך דרך זורמת; לעתים התוצאה היא עיכוב של כמה דקות יקרות במועד ההגעה האמיתי. שילוב המוזיקה והפודקאסטים לא תמיד עובד כראוי. גם חיפושי היעדים על המסלול שלנו לא מהוקצע ונדיר שחיפשתי סוג מסוים של יעדים ומצאתי משהו רלוונטי וקל במערכת של ווייז.

למי היא מתאימה: למי שלא צריך אמצעי חיפוש מורכבים מדי, אבל רוצה להיות מעודכן בכל מה שקורה על הכביש.

GOOGLE MAPS
גוגל מאפס - Google Maps

רקע: ענקית החיפוש ואחת החברות העשירות בהיסטוריה, עשתה אחד (יכולת חיפוש) ועוד אחד (מיפוי וצילום העולם) והחליטה שמתאים לה מאוד להראות לאנשים את הדרך אל תוצאת החיפוש שלהם. גוגל רכשה את ווייז, אבל לפחות בשלב ראשון התחייבה שלא לאחד ביניהן, וכיום הקו הזה נמשך. ייתכן שווייז מעבירה באופן קבוע מידע מסוים על עומסים ודיווחים, אולם החיבור הזה לא לגמרי ברור.

מאפיינים בולטים: ניווט גם בהליכה, ברכיבה ובתחבורה ציבורית, אפשרות ניווט מרובה-יעדים, יכולת ניהול התוכנה דרך המחשב ושליחת תוכנית ניווט לטלפון, חיפוש יעדים חופשי ונרחב לאורך המסלול, סינרגיה בין החיפוש במחשב או בנייד ליכולת ניווט ישירה אל התוצאה, ניווט על צילום לוויין, הצגת הפניות באמצעות צילומי סטריט וויו, יכולת פעולה (מצומצמת-משהו) ללא אינטרנט, הטמעת תוכנות מוזיקה, כולל גוגל פליי מיוזיק, נפתחת כחלונית מוקטנת באנדרואיד אם עוברים לאפליקציה אחרת.

GOOGLE MAPS

יתרונות: צ'מעו קטע מוזר: לעומת ווייז שמעדכן על ניידות תנועה בדרך ועל מצלמות מהירות, בגוגל מאפס אנחנו לגמרי לבד. אני תמיד נוסע כמובן כחוק ומקפיד על קלה כחמורה, אבל כשנסעתי בגוגל מאפס הייתי קצת פחות מהיר וקצת יותר מרוסן, בידיעה שאף אחד לא מתריע בפני סכנות לרשיון. למאפס יש יתרונות בולטים ביכולות החיפוש, שאפשר לבצע דרך המחשב, והן לא מוגבלות לרשימות הלא מהוקצעות של ווייז, אלא כפופות למערכת החיפוש הכי חזקה בעולם. נוסף על כך, היות שהתוכנה לא מרוכזת בלעדית סביב פקקים, היא מאפשרת ניווט ברגל, באופניים ובתחבורה ציבורית. הטמעת אפליקציית המוזיקה המקורית של גוגל, פליי מיוזיק, עובדת טוב יותר מאשר אצל ווייז.

חסרונות: אין את ההתרעות המעולות שהציבור חולק עם ווייז (זה לא רק חסרון, ע"ע יתרונות), כלומר שגם אי אפשר לדווח וגם אי אפשר לדעת איפה יש משטרה או סכנה בדרך. גוגל גם לא מציגה את המהירות המותרת או את המהירות שלנו. החיפוש הקולי אינו עובד טוב בעברית כמו זה של ווייז וכללית, התוכנה עובדת טוב יותר באנגלית מאשר בעברית.

למי היא מתאימה: חובבי שליטה מוחלטת על אמצעי חיפוש, משתמשי תחבורה ציבורית והולכי רגל, מי שרוצה לנווט (כמעט) ישירות מחלון החיפוש ומי שמסתדרים בלי דיווחי סכנות, שוטרים ומלכודות מהירות.

 
HERE

היר ווי גו - Here WeGo

רקע: מי שיותר מכיר את אנשי HERE הם מי שעוקבים אחרי מהפכות הרכב האוטונומי ושות'. החברה הזו נולדה בין מסדרונות ענקית הטלפוניה לשעבר, נוקיה, והפכה עם הזמן לאחד היסודות הכי מוצקים של מיפוי העולם לקראת בואו של הרכב האוטונומי. החיוניות שלה בתחום הזה כל כך משמעותית ששלישיית יצרני רכב גדולים, מרצדס, אודי וב.מ.וו, החליטו לרכוש אותה. אחד משימושי הצד בכל הטכנולוגיה הזו היא אפליקציית ניווט חינמית, תומכת עומסי תנועה, הזמינה לכל, ועוד מאפשרת ניווט ללא אינטרנט.

מאפיינים בולטים: יכולת ניווט אופליין והורדת מפות, הצגה תלת ממדית של בניינים, חיפוש סלחני לטעויות כתיב, יכולת ניווט רגלית, ברכיבה, בתחבורה ציבורית ואפילו באמצעות מוניות ואפליקציות שיתוף נסיעות, אם הן זמינות, הערכה על אופי המסלול באופניים (הררי, שטוח וכמה מטרים עולים ויורדים), ניווט רב-יעדים דרך המחשב (שפועל פחות טוב מזה של גוגל), הדפסת המסלול מהמחשב על דף, שיתוף מסלול מהמחשב לטלפון.

HERE

יתרונות: משלוש אפליקציות הניווט, זו היחידה שנולדה ופועלת להיות בראש ובראשונה אפליקציית ניווט. כך העיצוב בה הכי נקי ות'כלסי, אין בה רכיבים מעבר למינימום שמתכנניה תכננו, הכי קל לתפעל את הרכיבים שכן נכנסים והיא מעניקה חוויית שימוש איכותית במיוחד. ההצגה המדויקת יחסית של בנייני הסביבה באפליקציה מקלה מאוד את ההבנה איפה לפנות בדיוק. העיצוב וההפעלה של Here WeGo הכי אינטואיטיבית כאן לטעמי וגם הכי מזכירה ניווט במערכת ייעודית משובחת המותקנת ופועלת בעיקר במכוניות באירופה. וזה מזכיר כמובן את אחד היתרונות הבולטים שלה, פעולה חופשית (מלבד עומסי תנועה כמובן) ללא אינטרנט, דבר שהופך אותה לאפליקציה המועדפת להתקנה כשרוצים לנהוג בחו"ל בלי צורך באינטרנט זמין.

חסרונות: המיקוד ביכולות הניווט מסיר ממנה כל מיני פונקציות מיוחדות שאפשר למצוא אצל שתי המתחרות, וזה מגיע לאבסורד שחסר בה רכיב בסיסי מאוד: אי אפשר לערוך חיפוש לאורך המסלול שבחרנו. מצד שני, באתר האינטרנט של HERE אפשר לבצע חיפוש נוח של המסלול, כולל חיפוש רב יעדים, כמו זה של גוגל, רק שבגוגל הוא גמיש יותר. HERE לא תמיד פעלה באופן חלק מעבר לקו הירוק, וגם אין בה אפשרות לדווח על מפגעים בדרך.

למי היא מתאימה: חובבי אסתטיקה, טכנופובים ומי שמחפשים מערכת ניווט לא מקוונת בארץ או לחו"ל.

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה