הירידה במסירות הרכב נמשכת, אבל הפעם עם תירוץ טוב: רק 14,336 רכבים חדשים עלו על כבישי ישראל באוקטובר 2022, נתון נמוך ב-16% מחודש ספטמבר - שהיה חודש של שפל בפני עצמו. עם זאת, מכיוון שחגי תשרי חלו השנה באוקטובר, הירידה לא מפתיעה אף אחד.
בסך הכל עומדת הירידה השנתית במסירות על כ-13%, כאשר מתחילת השנה נמסרו בישראל 234,699 רכבים חדשים, לא כולל אוטובוסים, משאיות, כלי רכב דו-גלגליים וכלי רכב שהגיעו ארצה ביבוא אישי ומקביל.

בחודשים האחרונים מובילת השוק היא דווקא
קיה, שסיימה את אוקטובר עם נתון של 2,544 מסירות. מאזדה סיימה במקום השני עם 2,012 מסירות ואילו
יונדאי - שמובילה את השוק מתחילת השנה - הסתפקה באוקטובר במקום השלישי, עם 1,789 מסירות בלבד, 17 יחידות בלבד יותר מטויוטה שבמקום הרביעי.
מיצובישי וסקודה תפסו באוקטובר את המקומות החמישי והשישי, עם 1,200 ו-1,100 מסירות בהתאמה, בעוד
ג'ילי הפתיעה והתייצבה במקום השביעי עם 606 מסירות. מותג חשמלי-סיני נוסף,
BYD, סוגר את העשיריה המובילה עם 466 מסירות בחודש אוקטובר.

אבל הנתונים המעניינים באמת הם אלו שנצברו מתחילת השנה, וכאן יונדאי עדיין מובילה את השוק עם 41,394 מסירות - רק 44 רכבים יותר מהתקופה המקבילה אשתקד. לעומתה, מתחרותיה לצמרת רושמות ירידה - בקיה של 6% ובטויוטה של 10% עם כ-33 אלף מסירות לכל אחד מהמותגים. בעשיריה המובילה נרשמו ירידות גם אצל סקודה (38%-), מיצובישי (11%-), סוזוקי (28%-), פיג'ו (20%-) וסיאט (54%-).
מחוץ לצמרת ניתן לצרף לרשימת היורדות הבולטות גם את שברולט (54%-), סובארו (24%-), ניסאן (71%-), רנו (58%-),
טסלה (44%-) והונדה (87%-).
לעומתם, יש מספר מותגים שהשנה הנוכחית האירה להם פנים - ביניהם מאזדה שצמחה ב-20%, סיטרואן שעלתה ב-17%, אמ.ג'י שעלתה ב-59% וקופרה שרשמה עליה של לא פחות מ-119%.
בתחום היוקרה נהנתה מרצדס מצמיחה של 15%, קדילאק גדלה ב-8% וג'נסיס זינקה ב-88%. לעותמם, ב.מ.וו ירדה ב-3%, אודי ירדה ב-29% וגם לקסוס, וולוו ולנדרובר רשמו ירידות.
מאז תחילת השנה הנוכחית, הגיעו לישראל 56 אלף רכבים חדשים מדרום קוריאה שהיתה מדינת המקור הפופולארית ביותר, לעומת 34 אלף שהגיעו מיפן, 22 אלף מצ'כיה ומטורקיה ו-15 אלף שהגיעו מספרד ומסין.
.jpg)
מעניינים לא פחות השינויים במדינות המקור של הרכבים החדשים: הרכבים היפניים רשמו השנה ירידה של 23%, תוצרת צ'כיה ירדה ב-17%, התוצרת הטורקית ירדה ב-33% והספרדית ירדה ב-25%. ירידות בולטות חלו גם ברכבים האמריקאיים, הבריטיים, הגרמנים והסלובקיים.
לעומתם, היבוא מסין צמח ב-112%, היבוא מתאילנד עלה ב-41% ואפילו התוצרת הצרפתית והאיטלקית רשמה אחוזי עליה בודדים.
למאמר זה התפרסמו 1 תגובות