דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

חוגגים עצמאות: המכוניות הכי 68

Getting your Trinity Audio player ready...


לכבוד חגיגות 68 השנים למדינת ישראל, נברנו בקטלוג הרכב שלנו כדי למצוא מי מהמכוניות שנמכרות היום בישראל עושות גם הן משהו סביב המספר 68 על שלל הטיותיו. התוצאות לפניכם.

הכי ישראלי זה מנגל, אבל אף אחת מהמכוניות ברשימה שלנו לא יודעת לעשות את זה, אז הלכנו על המקום השני ברשימה: רכב מהעבודה. כשלוקחים רכב מהעבודה הפרמטר המרכזי שבו אנחנו מתחשבים הוא שווי השימוש, וברשימה שלנו יש שתיים שעושות אותו בצורה הכי 68 שאפשר. אודי A4 עם מנוע 2.0 ליטר טורבו בגרסת 190 כ"ס וברמת אבזור אקסקיוטיב כמו גם מרצדס GLA200 אורבן עם מנוע 1.6 ליטר טורבו שמפיק 156 כ"ס יעלו לכם 6,868 שקלים בשווי השימוש החודשי.

מרצדס GLA
מרצדס GLA. שווי שימוש הכי 68 שאפשר / צילום: רונן טופלברג

אבל אם כבר דיברנו על מנגל, בואו ניקח בחשבון שצריך להדליק אותו, וכדי להדליק אותו צריך דלק. אז בדקנו לאילו מכוניות יש את מיכל הדלק הכי 68 (בליטרים, כמובן) ומצאנו את ניסאן אלטימה, וולוו S60, ומספר גרסאות של פורשה 911.
כדי להגיע לפארק בו נעשה את ה"על האש" השנתי, ולא לזהם את הסביבה בדרך, כדאי שנבחר במכוניות אחרות מאשר שברולט טראוורס ופורד אקספלורר, שמבטיחות (על פי נתוני היצרן) צריכת דלק די גרועה של 6.8 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית, אבל זה כלום לעומת אסטון מרטין ואנטג' עם מנוע ה-V12, שתשיג את אותה הצריכה בנסיעה משולבת.

אסטון מרטין ואנטאג' V12
אסטון מרטין ואנטאג' V12. כחול ו... בערך לבן / צילום: אסטון מרטין

אז הגענו לפארק, אבל מי שאמון על שינוע הציוד לארוחת החג כדאי לו שיצטייד במכונית עם מספיק מומנט כדי לסחוב את הכל. מזל שה-M5 של ב.מ.וו מציעה 68 קג"מ אימתניים שאיתם תוכלו להסיע לא רק את כל הציוד, אלא יש סיכוי שגם את הבית בו הציוד נמצא.

אבל אם אתם מגיעים לפיקניק "סוליקו", כנראה שתוכלו להסתפק גם במכונית חלשה יותר מה-M5. משהו כמו סוזוקי סלריו למשל, שמפיקה 68 כוחות סוס מתונים למדי.

אז יאללה, צאו לדרך. ואם אתם מאחרים, אולי כדאי שתצטיידו במכונית זריזה יחסית. קחו את אחת מהמכוניות ברשימה הכי ארוכה שלנו הפעם, זאת שמורכבת ממכוניות שיגיעו למאה קמ"ש תוך 6.8 שניות. אתם יכולים לבחור בין אודי A1 עם מנוע 1.8 ליטר, קאדילק CTS, מרצדס CLS וגם מרצדס S קלאס בגרסאות ה-400 ההיברידית ו-350 הבנזינית, סקודה אוקטביה RS (בגרסת הליפטבק. הסטיישן מוסיפה עוד עשירית, וזה יצטרך לחכות לשנה הבאה). מיני קופר S תעשה את זה בין אם יש לה תיבת הילוכים ידנית או אוטומטית, וגם אינפיניטי QX70, שברולט אימפלה, ויגואר XE בגרסת ה-240 כ"ס שסוגרת את הרשימה ישלימו את המיאוץ למאה קמ"ש תוך 6.8 שניות.

סקודה אוקטביה RS
סקודה אוקטביה RS. חברה ברשימה הארוכה ביותר / צילום: יתיר דווידוביץ'

אם כח זה לא הקטע שלכם, תוכלו להסתפק גם ביונדאי i10 אוטומטית עם מנוע 1.0 ליטר, שתעשה את אותה העבודה תוך 16.8 שניות או לחילופין בדאצ'יה דאסטר, סוזוקי ג'ימני וג'יפ רנגייד שיגיעו למהירות מרבית של 168 קמ"ש.

אבל שורה תחתונה, שורה תחתונה. מעט דברים מעניינים אותנו הישראלים כמו מחיר. אמנם לא מצאנו רכב שעולה בדיוק 68 אלף שקלים, אבל מצאנו את שתי המכוניות שהכי קרובות לזה: סיטרואן C1 בגרסת Feel הבסיסית עם תיבת הילוכים רובוטית תעלה לכם 67,900 שקלים וקיה פיקנטו LX אוטומטית תעלה לכם 68,300 שקלים. זה אמנם לא בדיוק, אבל לרוב האנשים זה יהיה קרוב מספיק, ובינינו - מה יותר ישראלי מלסגור את הרשימה עם הפיקנטו, המכונית הכי נמכרת בישראל בשנים האחרונות?

קיה פיקנטו
קיה פיקנטו. הכי נמכרת זה הכי ישראלי / צילום: מת'יו דויל

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו
חזור למעלה