דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

GPS: פונקציונאליות ושימושיות

Getting your Trinity Audio player ready...



בחלק זה של מדריך מערכות הניווט נבחן את מאפייני הממשק של מכשירי הניווט, אשר גם אותם חשוב לבדוק כאשר אנו ניגשים לקנות מכשיר GPS.

תוכנת הניווט 

ככלל, ישנם 3 סוגים של תוכנות ניווט: תוכנות ניווט לכבישים בישראל, תוכנות ניווט לכבישים בחו"ל ותוכנות לניווט בשטח.

תוכנות לניווט כביש בישראל: המגוון בתחום זה רחב, ובין התוכנות הבולטות ניתן למצוא את ה-8IGO , IGO amigo, MIO, GARMIN ואיתורן. תוכנות אלו מאפשרות ניווט כבישים בלבד. התוכנות מגוונות ומציעות שלל אפליקציות מעניינות ומתוחכמות שתפקידן לגרום לכם לקנות דווקא אותן. אופציה נוספת שהולכת ונעשית נפוצה בתוכנות הישראליות היא הצגה תלת ממדית של הדרך, דבר שאף הוא יכול להקל משמעותית על השימוש. חלק מהתוכנות מאפשרות תלת מימד מלא וחלקן מציגות תמונה תלת ממדית של מבנים מסוימים.

 

תוכנות לניווט כביש בחו"ל: המכשירים הנמכרים בישראל מגיעים ברוב המקרים רק עם תוכנת ניווט לכבישי הארץ. תוכנות התקפות לחו"ל נמכרות בדרך כלל בתוספת תשלום. ניתן לקנות אותן באתרים של החברות המפיצות את התוכנות או באתרי השירות.

תוכנות לניווט בשטח: תוכנות אלו מיועדות לאיתור מיקום עצמי בשטח. הן אינן מאפשרות נסיעה על כבישים, ואף אינן מסוגלות לקבוע נתיב בשטח. מצד שני, הן מפיקות נתונים מעולים על השטח בעזרת מפות טופוגרפיות ותצלומי אוויר. בין התוכנות המוכרות ניתן למצוא את "עמוד ענן", Landscape של IGO , LandGuide ו- NaviGuide.

תהליך בחירת התוכנה צריך להתמקד באופי השימוש ובידידותיות של התוכנה הספציפית. בכדי שהתוכנה תאפשר שימוש במהלך נסיעה תוך הפרעה מינימאלית לנהג, הממשק חייב להיות נוח לשימוש. מכשיר שאינו אינטואיטיבי, המצריך מעבר במסכים רבים מדי או מאמץ בכדי להכניס או להוציא נתונים יהיה בעייתי בשימוש שוטף. על הכפתורים להיות ברורים ונגישים. האייקונים צריכים להיות גדולים וקריאים ועל ממשק ההפעלה להיות פשוט ככל הניתן.

ישנן פונקציות רבות אשר יכולות להקל על השימוש במכשיר: לדוגמא, השלמה אוטומטית של שמות הערים והרחובות יכולה לקצר משמעותית את זמן החיפוש וההתעסקות עם המכשיר. אופציה שימושית נוספת היא שמירה בזיכרון של החיפושים העיקריים כך שיהיו נגישים יותר למשתמש.

כיום, חלק מהחברות מספקות מידע על פקקי תנועה והמכשיר מעדכן על פי מידע זה את נתיב הנסיעה בזמן אמת. מומלץ לברר אם הפונקציה קיימת במכשיר המיועד.

מסך

גודל המסך: המסך צריך להתאים לאופן השימוש הצפוי במכשיר. ככל שהמסך גדול יותר, כך קל יותר לגשת אל המידע המוצג. מאידך, מסך גדול מדי יכול להפריע לנהיגה ולהיות מסורבל. גודל המסכים נע בדרך כלל בין 3.5" ועד ל-7". גודלו של מסך ממוצע בדרך כלל הוא 4.3" או 5". אל תתפתו לקנות מכשיר עם מסך ענק רק בגלל גודלו. חשוב לוודא שהמסך יתאים למקום שבו הוא אמור להיות ברכב.


צג הניווט של לקסוס RX350. איכות התמונה מעולה / צילומים: יח"צ

בהירות: חשוב לוודא שהמסך של המכשיר יעיל לא רק באור החנות או במקומות חשוכים וסגורים. על המסך להיות ברור גם במקומות בעלי תאורה חזקה, בדומה למצבים בהם השמש משתקפת על המסך ברכב.

רזולוציה: ככל שהרזולוציה תהיה גבוהה יותר, כך המידע על המסך יופיע באופן חד וברור יותר. לפיכך, מדובר בשאלה של מחיר - כמה תסכימו לשלם בשביל לשפר את איכות התצוגה.

רמקול

בסופו של יום תאלצו להקשיב לנודניק החדש לא מעט, ולכן כדאי שהוא יישמע טוב. הרמקול לא צריך להיות באיכות אודיו שמקבילה למערכת הסטריאו הביתית שלכם, אלא אם כן אתם מייעדים את המכשיר לשימושים נוספים. ישנם מכשירים שונים המציעים סאונד באיכות משודרגת, וניתן לרכוש אותם במידה ואתם מעוניינים להשתמש במכשיר גם כנגן מוזיקה .

באופן עקרוני, כדאי לבדוק האם הרמקול עובד כראוי והאם הוא נשמע היטב בחלל הרכב. הרמקול נמצא במרבית המכשירים בגב המכשיר, כלומר לא פונה לנהג אלא לכיוון החלון. לכן, מומלץ לקחת את המכשיר (במידה וניתן), להציבו ברכב ולבחון את איכות הסאונד.

חלק ממכשירי הניווט כוללים משדר FM מובנה המאפשר שידור השמע מהמכשיר אל תדר רדיו שניתן להגדיר מראש, וכך בעצם להאזין להוראות הניווט (או למוזיקה) דרך הרמקולים ברכב. כדאי לדעת שאיכות השמע לא תמיד מושלמת בפתרון זה, ותלויה במציאת תדר פנוי ושקט ובקרבת מכשיר הניווט אל הרדיו ברכב.

תושבת / זרוע

בכדי שהמכשיר לא ייפול בכל הזדמנות, או יזוז בזמן שתנסו להקיש, חשוב לוודא כי התושבת יציבה והמכשיר מקובע בה היטב. מומלץ לבחור בתושבות המקובעות לגוף הרכב ולא לשמשה.

חיבורים ומולטימדיה

מכשיר הניווט הלווייני מסוגל לבצע משימות נוספות, מלבד הניווט. מכשירים מתקדמים יכולים לשמש כנגני מוסיקה וסרטים, דיבורית לטלפון הסלולארי ועוד. נסקור בקצרה כמה מן האפשרויות:

בלוטות': בחלק מהמכשירים ניתן להשתמש ב-GPS כדיבורית בעלת קישורית בלוטות' לטלפון הסלולארי. פתרון זה עשוי להיות חסכוני ובטיחותי, בשעת הצורך.

מוסיקה / וידאו / משחקים: מכשירי ניווט שונים מציעים אופציות מגוונות כמו השמעת קבצי מוסיקה וצפייה בוידאו. איכות המוסיקה והוידאו לא יהיו, ברוב המקרים, ברמה גבוהה. משחקים המותקנים בתוכנת הניווט עשויים להיות שימושיים בעת נסיעה עם הילדים, אך יש צפי למריבות משפחתיות כאשר תבקשו את המכשיר בכדי לברר איך מגיעים לדודה בחדרה. שלא תגידו שלא הזהרנו...


חיבורים שונים: מכשירים מסוימים מאפשרים חיבורים לעזרי נהיגה כגון מצלמת רוורס או חיישני חניה. בין החיבורים הנוספים שניתן למצוא במכשירי ניווט ישנם: שקע לאוזניות, שקע טעינה למחשב וחיבור USB. חיבור ה-USB מאפשר עדכון נתונים בתוכנת הניווט דרך המחשב הביתי, העלאת קבצים לכרטיס הזיכרון וטעינת המכשיר.

בכל מקרה, אין לקנות מכשיר GPS לפני שבחנתם אותו באופן דומה לשימוש המיועד לו ביום-יום. יש לבדוק עוד בחנות את נוחות התפעול, האינטואיטיביות וההתאמה האישית של המכשיר.


לחלק הבא של המדריך - הרכישה והשימוש במכשיר

 

 

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה