דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

GPS: איך עובדת מערכת הניווט?

Getting your Trinity Audio player ready...



הטכנולוגיה המודרנית מצאה פיתרון לאחת הבעיות המהותיות ביותר העומדות בפניו של הנהג הישראלי המצוי: המבוכה הכרוכה בלשאול איך להגיע ליעד. סביר להניח שגם ללא קשר לכמות האגו, ה-GPS יכול לחסוך לכולנו זמן רב בהתנהלות היומיומית. על אף שטכנולוגיית ה-GPS השתכללה בזמן האחרון ומחירי המערכות, גם המתקדמות, סבירים יחסית, עדיין מדובר בקנייה שחשוב לעשות בצורה מושכלת. ביקור שלא מרצון בשטחי הרשות הפלשתינית או איחור מופרז לחתונה של קרובי משפחה יכולים להימנע על ידי שימוש נבון במערכת ניווט לוויינית.

המדריך למערכות ניווט שלפניכם ינסה לסייע לכם בכל הנוגע לקניית מכשיר GPS, ובחלקו הראשון נעסוק בפן הטכני של מערכות הניווט.

מערכת ה-GPS, או בשמה המלא Global Positioning System, הינה מערכת המורכבת מרשת לוויינים (כ-28 במספר) אשר מקיפים את כדור הארץ. לוויינים אלו משדרים אותות שונים, והצלבת האותות השונים מאפשרת את איתור מיקומו המדויק של המקלט. המערכת במקור שייכת לצבא האמריקאי, אולם ארה"ב מאפשרת לכל אדם לקבל שירות זה ללא תשלום. כיום, ישנן שלוש מערכות נוספות אשר מנסות לאפשר אף הן שירותי איכון לווייניים: מערכת אירופאית הנקראת Galileo, מערכת רוסית ששמה Glonass, ומערכת סינית הקרויה Baido. רוב המכשירים כיום פועלים על בסיס המערכת האמריקאית, ורק מעטים עברו לשימוש במערכות האירופית והרוסית.

המאפיינים הטכניים של מכשירי ה-GPS השונים משמעותיים ביותר, ומשפיעים במידה ניכרת על איכות המכשיר ועל מחירו.

המקלט

המכשירים המודרניים פועלים עם מקלטים שונים הנקראים SIRF, ובעיקר עם מקלטים מסוג SIRFstarIII. תפקידם של מקלטים אלו הוא לאתר את אותות הלוויין ולקבוע על בסיס נתונים אלו את מיקומו העצמי של המכשיר. לפיכך, ככל שהמקלט יהיה מודרני יותר כך יהיה מהיר וקל יותר לאתר את המיקום העצמי.

מקלטי ה- SIRFstarIIIהינם בעלי יכולת קליטה של 20 ערוצים במקביל, ומשמעות הדבר היא שניתן לקלוט עד 20 משדרי אותות (לוויינים) בו זמנית ובכך לשפר משמעותית את הדיוק במיקום המכשיר. רוב המכשירים המודרניים נעזרים במקלט המתקדם. בעת קניית מכשיר, בעיקר כשמדובר במכשיר זול, יש לוודא שהמקלט הוא SIRFstarIII או מקלט מסוג מתקדם יותר. קניית מכשיר עם מקלט מיושן יותר אינה מומלצת.


מערכת ניווט לווייני. גם בסלולר / צילום: cc_mroach 


המעבד

המעבד של המכשיר, בדרך כלל בעוצמה של MHz400, אחראי על איסוף הנתונים וקביעת המסלול. מעבדים חזקים יותר יאפשרו הפקת נתונים וקביעת מסלולים במהירות ואיכות משודרגת.

מערכת ההפעלה

מערכת ההפעלה לא אמורה להדאיג אותכם. כמעט כל המכשירים המוצעים כיום פועלים עם מערכת הפעלה אחידה: Windows Mobile CE 5.0. לא ניתן לשנות את מערכת ההפעלה או לשדרגה.

זיכרון

Mb64, זהו הזיכרון הנדרש להפעלת תוכנת הניווט. אם מכשיר הניווט נמצא ברשותכם לצורך הפעלת מערכת הניווט בלבד אין צורך בזיכרון נוסף. במידה ורכשתם מכשיר התומך במערכות מולטימדיה נוספות כגון: מוסיקה, וידאו, אחסון קבצים ושימושים נוספים, כדאי לרכוש מערכת עם זיכרון מוגדל. המקום הנוסף יאפשר לכם לאחסן את המידע שברצונכם להוסיף. ניתן לרכוש מכשירים עם זיכרון מובנה גדול (GB1 או GB2) או לחלופין להגדיל את נפח האחסון  על ידי שימוש בכרטיס זיכרון חיצוני בגדלים משתנים.

סוללות

יצרני המכשירים יוצאים מתוך נקודת הנחה שהמכשיר יעשה את מרבית חייו בתוך הרכב, ולכן מוסיפים מטען המותאם לחיבור החשמל ברכב. בקניית המכשיר, חשוב לוודא כי החבילה כוללת מטען זה. ככל שהשימוש במכשיר צפוי להיות במנותק מהמטען, כך מומלץ לבחור במכשיר בעל חיי סוללה ארוכים יותר.


לחלק הבא של המדריך - פונקציונאליות ושימושיות

 

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה