דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מרצדס EQS SUV - מבחן רכב

Getting your Trinity Audio player ready...

בשנים האחרונות הפכה מרצדס לאחת השחקניות הדומיננטיות בשוק החשמליות, עם היצע נרחב שמתחיל ב-EQA הקומפקטי ומסתיים בגזרת המסחריות, אי שם במחוזות ה-EQV וה-eVito. המצטרף הטרי לרשימה המתארכת הוא EQS SUV, כלומר גרסת פנאי לספינת הדגל החשמלית EQS - שהיא בעצמה אחת המרשימות והמתקדמות בהן נהגנו.

עם המעבר לגרסת פנאי, קיבל ה-EQS SUV שבעה מושבים, תוספת חשובה בשוק הישראלי גם ברכבים עם תג מחיר של 7 ספרות. האם הוא מוצלח כמו אחותו הסדאנית? נהגנו בו לראשונה וחזרנו עם מסקנות.

לעמוד הדגם בקטלוג iCar: מרצדס EQS SUV

מרצדס EQS SUV, חשמלי, 360 כ"ס, סוללת 108.4 קוט"ש, מ-990,000 שקל
יתרונותחסרונות
טווח נסיעהנוחות נסיעה
תא הנוסעיםדוושת בלם
כושר תמרוןמחיר רכישה

 

עיצוב

מרצדס EQS SUV מאמץ את הקו המוכר של דגמי החשמליות של מרצדס. זה אומר יעילות אווירודינמית (0.26 במקרה שלו), אבל פחות השקעה בבידול מתבקש. התוצאה לא מרשימה במיוחד והוא מגושם מעט, נראה יותר כמיניוואן, פחות רכב פנאי.

 

תא הנוסעים

גם סביבת הנהג מוכרת, עם לוח מחוונים דיגיטלי ("12.3) ומסך מגע גדול בקונסולה המרכזית ("12.8) האחראי על תפעול נוח ואינטואיטיבי של המערכות. אם אתם רוצים את ה"היפר-מסך" המרשים שנמתח לכל רוחב הקונסולה הקדמית (141 ס"מ), זה יעלה לכם כמו מכונית מיני חדשה (80 אלף שקל). יש תאי אחסון רבים, שקעי USB בכל פינה (10) וכאמור, שבעה מושבים בשלוש שורות.

תנוחת הנהיגה גבוהה מזו שב-EQS, עם אותו מושב נהג מעולה בעל שפע אפשרויות כיוון ותמיכה, כולל חימום אוורור ועיסוי ועם כריות הנוחות המשובחות לראש. וגם עם אותן קורות A רחבות שמגבילות את שדה הראיה בפניות שמאלה. איכות החומרים טובה, אבל גם כאן ניכר שהעולם החשמלי פחות מוקפד מזה של הבנזין. תמורת מחיר עם שבע ספרות היינו מצפים ליותר איכות, בעיקר באזורים רחוקים מהעין.

בסיס הגלגלים זהה ל-EQS עם אורך של 321 ס"מ, אבל המרכב דווקא קצר ב-9 ס"מ (512.5 ס"מ), גבוה ב-20.5 ס"מ (172 ס"מ) ורחב ב-3 ס"מ (196 ס"מ). מרחב המחיה ליושבי השורה השניה נדיב, עם יתרון משמעותי על הסדאן במרווח לראש ובכניסה-יציאה, כולל אפשרות כיוון חשמלית למרחק (13 ס"מ לפנים-אחור) ולזווית המסעד (18 מעלות). גם הכניסה לשורה השלישית נוחה יחסית, וניתן לאכלס בה בקלות גם ילדים מתבגרים שיהנו גם מפתחי מיזוג ראויים.

כשכל המושבים בשימוש הופך תא המטען לזעיר (195 ליטר), אך קיפול השורה השלישית מגדיל את נפח ההטענה ל-565-800 ליטר בהתאם למרחק השורה השניה. אהבנו את יחידת התאורה בחלקה הפנימי של דלת תא המטען המקלה על העמסת ציוד בחושך, אבל לא את העובדה שבשונה מחשמליות מודרניות, אין תא מטען מלפנים.

רשימת האבזור כוללת בין היתר מצלמות חניה היקפיות, תצוגת נתונים עלית, בקרת אקלים מפוצלת לארבעה אזורים, מערכת שמע של בורמייסטר עם 15 רמקולים, דלת תא מטען חשמלית, חלון שמש ותאורת לד דיגיטלית פנטסטית בחושך עם יותר ממיליון פיקסלים.

מערך הבטיחות הוא המוכר והמתקדם של היצרנית לרבות בלימה אוטונומית (גם לתנועה חוצה וגם בנסיעה לאחור), שמירת נתיב (כולל מעבר נתיב אוטומטי), בקרת שיוט אדפטיבית, התרעת שטח מת אקטיבית (מונעת כניסה לנתיב לא פנוי) ועל פתיחת דלת כשהשטח לא פנוי.

 

יחידת הנעה

מערכת ההנעה משלבת צמד מנועים חשמליים עם 360 כ"ס בגרסת 450 הנבחנת, הספק נמוך ביחס למקובל ולנתון המשקל העצמי (2.8 טון). בפועל הביצועים מספקים גם בעידן החשמל, עם 6 שניות בלבד ל-100 קמ"ש. חשוב יותר, הוא מרגיש נמרץ דיו בתאוצות ביניים או בכביש הררי.

למערכת הבלימה הרגנרטיבית שלושה מצבי עוצמה בשליטה ידנית באמצעות מנופים מאחורי ההגה, ומצב אוטומטי המתאים את העוצמה לתנועה שסביב בעזרת נתונים מהרדאר הקדמי ועושה זאת טוב יותר ממערכות דומות בהן התנסינו. רק שבהתאם לעוצמת הרגנרציה, משתנה גם כאן גובה דוושת הבלם (יורדת בעוצמה גבוהה, חוזרת מעלה בעוצמה נמוכה), רעיון שמרצדס אימצה ו(עדיין) לא מוכנה לוותר עליו למרות הביקורת והעובדה שדווקא ברגע חירום היא ממוקמת נמוך יותר מהיכן שהייתה לפני רגע.

למצברי הענק קיבולת שימושית גדולה במעט מה-EQS סדאן (108.4 קוט"ש לעומת 107.8) עם טווח נסיעה תיאורטי של כ-580 ק"מ. אבל שימו לב, צריכת החשמל בממוצע המבחן עמדה על 20.6 קוט"ש ל-100 ק"מ, נתון מאוד מרשים בהתחשב בתנאי החום הקיצוני ששררו בחלק מימי המבחן. טווח הנסיעה האפקטיבי אליו הגענו - 550 ק"מ. באופן נדיר, כמעט כמו נתון היצרנית.

טעינה מהירה (200 קילוואט) מבטיחה מילוי מ-10% ל-80% ב-31 דקות, לנו זה לקח 4 דקות יותר מהצהרת היצרנית בעמדה מהירה (175 קילוואט), אבל שוב יש לקחת בחשבון את תנאי החום הלא שכיחים.

 

נוחות והתנהגות

כמו ב-EQS סדאן, גם כאן מערך המיתלים משלב כריות אוויר בכל פינה, אך כנראה בניסיון להעניק לרכב רכות, נוחות הנסיעה פחות מבריקה. במהירות נמוכה מורגשת נוקשות מיותרת, השיבושים עוברים לישבני הנוסעים והמרכב מתנדנד עקב מחסור בשיכוך ראוי. במהירות גבוהה הם שוב סובלים מהיעדר ריסון מספק. גם בידוד רעשי רוח ודרך אינו מצטיין, בהיעדר שמשות כפולות.

מערכת היגוי אחורי-אקטיבי (עם הפניה של 10 מעלות) היא ציוד תקני כאן והיא עדיין פלא של ממש, עם רדיוס סיבוב דומה ל-A קלאס (11 מטר) המאפשר להשחיל בקלות את רכב הפנאי הענק בחניונים צפופים. הוא גם תורם לצמצום התחושה המגושמת בכביש מפותל עם מהלך הגה קצר במיוחד של קצת יותר משני סיבובים מקצה לקצה. מצב 'שטח' בבורר הנהיגה? הוא משנה את פעולת מערכת הנעה ומגביה את המיתלים (2.5+ ס"מ), אבל לא היינו ממליצים לאתגר אותו ביותר משבילי כורכר.

 

סיכום

די כצפוי בהתחשב בבסיס המעולה עליו הוא נשען, ה-EQS SUV מרשים מאוד. הוא לא פחות ממבריק בכל הקשור למערכת ההנעה, אם אלה הביצועים לרכב כה גדול וכבד ואם אלה הקילומטרים שהוא מסוגל לגמוע. כל זאת עם תא נוסעים שימושי למשפחה מרובת ילדים, מאובזר ואיכותי יחסית עם היצע מערכות הבטיחות המתקדמות של היצרנית. וגם היגוי לגלגלים האחוריים שמרגיש בכל פעם מחדש כמו פלא הנדסי.

אבל הוא אינו חף מביקורת, ודווקא בתחום מפתיע. כיול מערכת המתלים המתקדמת אינו טוב, והוא חסר שיכוך מספק - ולכן מתנדנד יותר מדי - בתנועה עירונית, כמו גם במהירות גבוהה יותר מחוץ לעיר. בהחלט נמוך מהמוכר לנו מהרכב עליו הוא מבוסס שדווקא מצטיין שם ונקודה למחשבה עבור המהנדסים הגרמנים. זה לא מפריע לו אגב להיות בקלות הפנאי-חשמלי-לשבעה הטוב ביותר שכסף יכול לרכוש. לפחות עד שתצוץ (ואין ספק שכך יהיה) תחרות ראויה לו.

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה