דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

8 דרכים לשדרג את ההאזנה ברכב

Getting your Trinity Audio player ready...

1. להאזין דרך אנדרואיד אוטו / אפל קארפליי / מירורלינק (גם אם אין אותם במכונית)

מה יותר קל ובטיחותי, להאזין לרדיו ולמוזיקה באמצעות מערכת ההפעלה של יצרן הרכב, או לעבור למערכות התקניות של גוגל (אנדרואיד אוטו) או אפל (קארפליי)? ואולי בכלל מירורלינק? מחקר שערכו באיגוד ה-AAA האמריקני גילה שהשימוש באפליקציות של גוגל ואפל דורש הרבה פחות התעסקות ודורש פחות תשומת לב בנהיגה. כלומר, זה גם נעים וקל יותר וגם יותר בטיחותי. מירורלינק מתחרה בשניים האלה גם. בין יתרונות המערכות התקניות הללו, מעבר להנדסת האנוש המוצלחת - האפשרות להפעיל אותן באמצעות הקול, בלי להסיר את הידיים מההגה.

אגב, אם אין לנו ברכב מערכת מולטימדיה שמסוגלת להבין את אחת המערכות, בל נאבד תקווה. עדיין אפשר להחליף את המערכת ברכב (פתרון יקר, בדרך כלל) ולחלופין, אפשר פשוט להפעיל את הסמארטפון שלנו עם המערכות עליו וכך אנו נהנים מחוויה דומה, רק במסך שהוא לרוב קצת יותר קטן.

אנדרואיד אוטו

2. להתקין ספוטיפיי בטלפון (או דיזר או אפל מיוזיק)

פעם היינו קונים דיסקים (טוב, לפני כן גם קלטות ותקליטים, תשאלו את החבר'ה מ"זהו זה"), אבל היום, כשעומר אדם ממלא איצטדיונים, לרבים מאתנו פשוט כבר אין שום מכשיר שמסוגל לנגן אותם. כדי להאזין למוזיקה בדרכים, שירותי הזרמת מוזיקה הם הפתרון הטוב וההגון ביותר. חלקם מציעים אופציות אופלייניות שאינן צורכות אינטרנט תוך כדי תנועה (אבל דורשות תשלום מנוי חודשי) ובכולם אפשר להאזין לרשימות השמעה אינסופיות של מוזיקה, מותאמות אישית או לפי סגנון מבוקש או על פי חיפוש של יוצר או שיר.

ספוטיפיי

3. להאזין לרדיו אינטרנטי, כי פרשנות בפורטוגזית זה הכי מגניב

אם יש לכם את אחת ממערכות הבית של יבואני או יצרני הרכב, סביר להניח שבין האפליקציות שהותאמו להם ישנה כזו שמאפשרת האזנה לרדיו באמצעות האינטרנט. גם אם אין לכם מערכת כזו, האינטרנט מלא באפליקציות כמו TuneIn, AccuRadio ואחרות.

האזנה דרך האפליקציות האלה היא מהפכנית, יחסית לעידן הרדיו Am/Fm. מדובר עדיין ברדיו, אבל אפשר להאזין לתחנות רדיו מכל העולם. נכון שאם אני לא דובר שבדית, אז אין לי מה לחפש בתחנת רדיו משטוקהולם, אבל אם בא לי לשפשף קצת את הפורטוגזית מהטיול הגדול או שסבא שלי היה רב במרוקו ובא לי להיזכר איך נשמעת השפה, אז למה לא? ומה דעתכם על להאזין לאד שירן ברדיו המקומי של עיר הולדתו בבריטניה, לג'אז ישירות מניו-אורלינס, ארה"ב או למוצרט ישירות מזלצבורג?


4. להפסיק לחפש את התדר המשתנה ברדיו

זה אחד הטריקים הוותיקים בכתבה הזו, והוא קיים הרבה לפני שמייסדי ספוטיפיי הרהרו בבחירת שם לשירות שלהם. אולי אתם מכירים אותו ואולי לא, אבל אי אפשר בלי. מכירים את ההודעות של תחנות הרדיו על התדרים השונים באזורים אחרים בארץ? ובכן, אם אתם נוסעים בדרכים, בעיקר למרחקים גדולים שמעבירים אתכם מאזור לאזור בארץ, אזי יכול להיות שתדר תחנת הרדיו שאתם מאזינים לה משתנה תוך כדי תנועה. איך נמנע משיבושים בקליטה, שבסופו של דבר תאבד את עצמה לגמרי? 

הפתרון הוא פונקציית ה-"AF" במערכת הקול. ראשי התיבות הם Alternative Frequency (תדר חלופי) או Automatic Frequency (תדר אוטומטי). הפונקציה הזו, שנעזרת במערכת המידע-רדיו (RDS), יודעת לאיזו תחנת רדיו אתם מאזינים עכשיו ובוחנת אם קיים תדר חזק וברור יותר באותו אזור. אם נמצא תדר כזה - ההאזנה מופנית אליו אוטומטית.

5. להאזין לרדיו-חי באמצעות האפליקציות

הבעיה שהזכרנו עתה אינה רלוונטית, אם אנחנו בוחרים להאזין לרדיו באמצעות האפליקציה הייעודית של תחנת הרדיו. אין בעיה, כמובן, רק אם את האינטרנט אנחנו קולטים היטב. אין בעיה גם אם אנחנו בוחרים לוותר על השימוש ברדיו שבמכונית, שלרוב יהיה פשוט ונגיש יותר לשימוש מאשר שימוש באפליקציה.

ובכל זאת, אם אנחנו כבר כאן… האזנה באמצעות אפליקציה מאפשרת קליטה של התחנה על פי האינטרנט ולא על פי קליטת ה-FM או ה-AM. המשמעות היא שאנחנו יכולים להאזין לתוכנית החדשות של הצהריים גם אנחנו בחופש באיטליה. השאלה היא, רק, למה.

רדיו אפליקציות

6. להאזין לתוכניות בארכיון

טוב, ישנם בכל זאת כמה יתרונות בולטים נוספים לשימוש בכמה מאפליקציות תחנות הרדיו השונות, אפילו על פני שירותים בינלאומיים מרהיבים כמו ספוטיפיי (ע"ע). תחנות רדיו משדרות תוכניות אקטואליה, שיחות, ראיונות, סיפורים ושידורים חיים מאירועים שונים, והכל בשפה ובסביבת התוכן שמכירה אותנו טוב יותר מגוף בינלאומי גדול.

יתרון משמעותי נוסף לאפליקציה של תחנת רדיו נמצא באפשרות להאזין לתוכניות בארכיון התחנה. אנחנו אוהבים להאזין לתוכנית מסוימת, אבל בדיוק היינו עסוקים במסאז' רקמות עמוק, או בחקירת משטרה? אפשר להיכנס לארכיון, למצוא את התוכנית שפספסנו ולצלול בהנאה.

7. להאזין לפודקאסטים

כמו שירותי VOD לעומת ערוץ טלוויזיה סטנדרטי, כך עולם הפודקאסטים לעומת הרדיו. המוני תכנים, בכל שפה, נושא וסגנון. רבים מהם אינם שווים את המאמץ ורבים אחרים מספקים דקה אחרי דקה של חוויות ידע ובידור מופלאות. בעולם ישנם כמה שירותים/אפליקציות ידועי שם להאזנה לפודקאסטים, כמו Stitcher ו-Google Podcasts החדשה. בישראל פעילה גם אפליקציית "עושים היסטוריה - פודקאסטים" של רן לוי ומעצמת הפודקאסטים שלו.

פודקאסטים

8. לכבות הכל ולהקשיב לעולם האמיתי

ולפעמים שווה לכבות הכל. לכבות את הטלפון, או להעביר למצב טיסה, לכבות את הרדיו ולהקשיב. להקשיב לאנשים שחולקים אתנו את הנסיעה, לאנשים שבחוץ, לטבע שבחוץ, או לרוכלים ולמוסכניקים שלידנו. אפילו, להשתיק הכל ולהקשיב למחשבות שלנו. וזהו, אפשר לחזור לעומר אדם.

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו
חזור למעלה