דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מדריך: אמצעים למניעת שכחת ילד ברכב

Getting your Trinity Audio player ready...


קשה לתאר את חוסר האונים הנורא שחווים מי שהשאירו, בלי שום כוונה רעה, ילד בתוך מכונית ביום שמש, אפילו לא ביום שרבי ומהביל. מספיק לדמיין את החום שמתפתח בתוך שתיים-שלוש דקות בתוך מכונית סגורה בשמש, בלי מזגן או חלון פתוח. רבע שעה, עשרים דקות כאלה עבור ילד שנשאר בפנים - ואפשר כבר להכתיר את האירוע כאסון. ואנחנו לא מדברים על הפיצה של חיים כהן שנשרפה כשניסה לאפות אותה במכונית…


ילד אחד או חמישה - לא משנה מה, לא משאירים ברכב!

למרבה המזל, האינטרנט התגייס לטובתנו והעולם (וישראל בפרט וארגון בטיחות הילדים "בטרם" בפרט בפרט) מלא ברעיונות מקוריים למניעת שכחת ילד ברכב. קבלו כמה וכמה טיפים ורעיונות, וגם מכשירים ואפליקציות שמטרתן אחת: למנוע את הרשלנות הכל-כך כל-כך מצערת הזאת. שנתחיל?

טיפים ורעיונות

1. הטיפים המשמעותיים ביותר שיכולים לסייע במניעת שכחת ילדים ברכב נמצא בהרגלים שלנו: חשוב להרגיל את עצמנו להתנהגויות שימנעו שיכחת ילדים. הרגל אחד הוא לזכור, תמיד כשאנחנו נועלים את המכונית, לזרוק מבט לתוכה ולוודא שהיא ריקה. ככה, הרגל פשוט.

2. היות שאנחנו לא תמיד מתורגלים בזה, ההמלצה היא להניח ליד הילד החגור פריט משמעותי שלא נעזוב את הרכב בלעדיו: תיק העבודה או הלימודים, הארנק או, עצוב לומר, הסמארטפון שהסיכוי שנשכח אותו ברכב לא גדול…

3. ואם הזכרנו את הסמארטפון, נוסיף טיפ - לא לדבר בטלפון בנסיעה הקצרה עם הילד לגן או למשפחתון. אם במקום זאת נתקשר עם הילד ונדבר איתו על עצים ועל ציפורים, בוודאי לא נשכח אותו בשל הסחת דעת סלולרית.

4. טיפ מקורי שאותו מנדבים בארגון "בטרם": להחזיק ברכב דובי או בובה אחרת. כשילד חגור במושב הבטיחות, הדובי יהיה ליד הנהג. כשמוציאים ילד מהמושב - חוגרים במקומו את הדובי. יש דובי במושב שלידינו? כנראה שהילד עוד חגור. מקורי!

5. אפשר לארגן תזכורת בטלפון לשעה המשוערת של עזיבת הגן, תחת הכותרת "ארנולד עוד חגור?". אלא אם כן שם הילד או הילדה שלכם אחר, ואז תארגנו כותרת אחרת.



אפליקציות ומכשירים

אפליקציות:
הישראלים, הידועים כהייטקיסטים לעת מצוא, סובלים מכותרות האימה בעיתונות בענייני הילדים הנשכחים, ולכן קהילת המפתחים הישראלית הציפה את חנויות האפליקציות (של אנדרואיד בעיקר, האמת) ביישומונים ייעודיים למניעת האסון הבא. כל האפליקציות הבאות מגלות, כל אחת בדרכה, שהגיע הזמן שהילד או הילדה כבר לא יהיו במכונית, מזכירות לנו להוציא אותו, ואפילו מכוילות לשלוח שדרי חירום אם התרחקנו יותר מדי מהמכונית בלי להוציא ילד. דפדפו ביניהן בחנות האפליקציות ותבדקו מי תעבוד הכי טוב בשבילכם. שלוש האפליקציות הבאות מתאימות למכשירי אנדרואיד ומחירן - בין חינם ל-4 שקלים:
BimBa: Smart Kid-in-Car Alerts
BabyMinder with M8
Baby In Car
באייפון מוצעת אפליקציה דומה, גם היא תוצרת הארץ, ושמה: Baby Reminder. היא ניתנת להתקנה בחינם.

מחזיקי מפתחות
הן חברת החשמל והן יזמות מקומית בשם BabyOnKey משתדלות לפתור את הבעיה באמצעות מחזיק המפתחות של המכונית. אנשי BabyOnKey מוכרים מחזיק מפתחות מסורבל במיוחד שעליו כתוב "ילד במכונית" וכדומה. הרעיון הוא שלא אמורים להסתובב עם כולו בדרכים. הוצאנו את המפתח מהתקע - נמהר לנתק את המחזיק המסורבל ולחבר אותו למקומו הטבעי - על מושב הבטיחות של הילד כמובן. אה, הנה אתה, ילד!

בחברת החשמל מופעל רעיון מעט יותר פשוט, והוא הותקן על כל כלי רכב רבים בחברה. סביב ההגה מותקנת רצועה שמתחברת למחזיק המפתחות של המכונית. כשיוצאים מהמכונית, צריך לנתק גם את הרצועה וזו בדיוק התזכורת לבקר את המתוקי שמאחורה.


חיישנים
הטכנולוגיה יודעת גם לגלות לבד שישנו יצור חי בתוך המכונית. אנשי BabyVox יתקינו תמורת כאלף שקלים (נכון לכתיבת שורות אלו) מערכת של חיישנים שתגלה ילד במצוקה בתוך המכונית. אפשר לבקש מראש מהמערכת לנקוט בפעולות שונות במקרה כזה. למשל - לשלוח הודעות מצוקה עם איתור מיקום המכונית לאנשי קשר שייקבעו מראש, לתקשר עם מוקד מצוקה או אפילו פשוט פשוט - לפתוח אוטומטית את החלון. מערכת קריטיגארד מספקת שירות דומה באמצעים מעט שונים.

מערכות חיישנים אחרות נמצאות בפיתוחים דמות Kidetect או Baby Seat'er. אלו ממוקמות בתוך המושבים ומזהות סיטואציה שבה הנהג או הנהגת עזבו והילד עודו חגור. גם המערכות הללו יודעות להתערב, לפתוח חלונות ואפילו להפעיל אזעקה, שתקרא לעוברים והשבים לעזור.

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה