מדווחים מתערוכת שנגחאי: אקסלנטיקס, חטיבת היוקרה של צ'רי, הציגה קונספט לרכב פנאי גדול. לצידו הוצג רכב שטח יוקרתי של תת-המותג זונגחנג וגם צ'רי עצמה הפגיזה
מכוונת גבוה: מותג היוקרה של צ'רי, המשווק בסין כאקסיד (Exceed) ואצלנו תחת השם אקסלנטיקס (Exlantix), הציג את הפקדה (Phecda), קונספט לרכב פנאי גדול. עד כמה גדול? 5.3 מטרים לאורך, 3.2 מטר בבסיס הגלגלים, עם מקום לשישה נוסעים בתצורה הפופולרית בסין של צמד מושבי קפטן בשורה השניה.
כניסה לתא הנוסעים מתבצעת באמצעות דלתות אחוריות הנפתחות בזווית הפוכה לקדמיות, ללא קורה B, אך ספק אם הסידור הזה יגיע לגרסת הייצור. סביבת הנהג כוללת מסך מגע גדול כמקובל, עם הגה בעיצוב סטיק של מטוס נוסעים. לדברי היצרנית, ברכב תשולב מערכת טיהור אוויר עם נתונים ממערכת הניווט, הפועלת גם עצמאית באזורים מזוהמים.
צפייה בתוכן צ'רי ובנותיה מציגות: ספינות דגל לכביש ולשטח
מערכת ההנעה משלבת 4 מנועים חשמליים, אחד לכל גלגל, עם הספק משולב של 1,196 כ"ס. הוא יוצע בגרסה חשמלית מלאה או היברידית-נטענת, עם מנוע בנזין המשמש גנרטור לסוללה ומספק טווח נסיעה עצום של כ-2,000 ק"מ. מערכת המתלים משלבת קפיצי אוויר אדפטיביים והיגוי אחורי אקטיבי (7 מעלות), שיקנה לו קוטר סיבוב דומה למשפחתית קומפקטית (10.8 מטר).
קדימה לשטח: ג'טור, חטיבת השטח של צ'רי, משווקת דגמים יוקרתיים יותר תחת תת-המותג זונגחנג (Zongheng), שהמשמעות שלו בתרגום חופשי ממנדרינית היא היכולת להגיע לכל מקום בכל מרחק.
ה-G900 הוא אב-טיפוס לספינת דגל חדשה, והוא מבטיח יכולת שטח גבוהה מהמקובל לרכבי פנאי מסוגו, עם צמיג שטח של פירלי (סקורפיו ATR) ומתלי אוויר שיאפשרו מרווח גחון נדיב (35 ס"מ). מערכת ההנעה משלבת ארבעה מנועים חשמליים, עם מנוע בנזין מוגדש (4 צילינדרים בנפח 2.0 ליטר) שישמש כגנרטור לטעינה הסוללה.
זו משתמשת במתח גבוה (800V) שיאפשר טעינה אולטרה-מהירה ומילוי מ-20% ל-80% ב-6 דקות. לדברי ג'טור, הוא גם בעל יכולת ציפה ושייט באגמים, בדומה ליאנגוואנג U8.
שיפור הופעה: צ'רי עצמה חשפה את הטיגו 9L (למרבה הפליאה, אין כל קשר לטיגו 9), רכב פנאי עם מקום לשבעה שיהיה ספינת הדגל של המותג. העיצוב שונה לחלוטין מהטיגו 9 הרגיל שצפוי לנחות אצלנו בקרוב, עם מראה זוויתי-קשוח, יחידות תאורה מקוריות וכיתוב שם המותג מלפנים ומאחור במקום הסמל.
מערכת ההנעה ההיברידית-נטענת ומשלבת שלושה מנועים חשמליים, שניים מאחור ואחד מלפנים, עם הנעה כפולה והכוונת מומנט מאחור. מנוע בנזין מוגדש, עם 4 צילינדרים בנפח 2.0 ליטר, מתחבר לגלגלים במהירויות גבוהות ומשמש גם כגנרטור לטעינת הסוללה.
להלחיץ את המערב, בעיקר משום שיש לה המון כסף לשפוך על פיתוחים שתעשיית הרכב במערב לא מסוגלת לשפוך עליהם.
מצד שני, תעשיית הרכב הסינית נחשבת עדיין צעירה יחסית, ואין עדיין מידע על האמינות של המותגים שלה (לא נראה לי שקיימים כבר מותגים סיניים שנסקרים ב- J.D. Power וב- Consumer Report).
מצד שלישי, מי יודע כמה מותגי רכב סיניים יחזיקו מעמד בשנים הבאות ולא ייעלמו...?
מה שבטוח, שתעשיית הרכב הסינית תחייב את המערב להשתפר משמעותית, אם הם רוצים להמשיך למכור רכבים, ויש הרגשה שמותגי רכב רבים במערב ייעלמו או יתמזגו.
מנהלת המחקרים במחלקת עיניים של בית החולים איכילוב איימה שלא תטפל בי אם לא אשתתף במחקר ניסיוני והיא סילפה את נתוני הראיה שלי כדי שיתאימו לתנאי הכניסה למחקר. די להונאה.
היצרניות האירופאיות והיפניות חייבות להתעורר ומהר כי הם בפיגור גדול מול הסיניות.
יצרני הרכב הסינים מביאים את העתיד בהצלחה רבה, עם עיצובים משגעים, מערכות בטיחות מצוינות והאיורפאים והיפנים עדיין עם עיצובים של לפני 20 שנה עם קושי רב ויכולת להתקדם ולעצב.הסינים שולטים בשוק ומבחינת אמינות? תקראו מבחני דרכים וחוות דעת באוסטרליה, בדרום אמריקה ותבינו שהרכבים הסיניים מצוינים.