דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

ניסיון נוסף עם מימן: יונדאי חשפה נקסו חדש

Getting your Trinity Audio player ready...

בקצרה:

  • יונדאי חשפה דור חדש לרכב המימן
  • עם ביצועים וטווח נסיעה משופרים
  • ישווק עוד השנה, אבל לא בישראל

מחדשים את המימן: יונדאי חשפה דור חדש לנקסו, רכב פנאי המצויד בהנעת מימן. המערכת עברה שדרוג משמעותי, עם הספק גבוה יותר למנוע החשמלי הקדמי (204 כ"ס, 41+) שמאפשר קיצוץ 2.4 שניות בזינוק ל-100 קמ"ש (7.8 שניות). מערכת הרגנרציה היא המוכרת מהדגמים החשמליים ותסייע למחזור אנרגיה, בין היתר עם מצב המתאים את העוצמה בהתאם לנתוני הניווט והרדאר.

גם תפוקת מנוע המימן, האחראי על ייצור החשמל, שופרה ב-16% והוא ניזון ממכלים גדולים יותר (6.69 ק"ג, 0.33+) המאפשרים גם אחסון בצפיפות מוגברת ועמידות גבוהה יותר בטמפרטורות נמוכות. בהתאם, טווח הנסיעה גדל ב-100 ק"מ ועומד כעת על 700 ק"מ.

מה עוד צריך לדעת: המראה בהשראת הקונספט איניטיום והוא מרשים ומקורי בהרבה מהנקסו היוצא, עם מקדם גרר נמוך יותר. הדגם החדש ארוך ב-8 ס"מ (475 ס"מ)אך עם בסיס גלגלים זהה (279 ס"מ). מפתח רחב יותר לדלתות האחוריות אמור לסייע לכניסה נוחה יותר, בעוד המושבים קדמיים כוללים הדום לרגליים.

סביבת הנהג היא העדכנית של יונדאי, עם צמד מסכים ("12.3 כל אחד) המשמשים לוח מחוונים ומסך מגע, לצד תצוגת נתונים עילית ("12) ומערכת מצלמות במקום המראות המרכזית והצדיות. מערכת ההפעלה הקולית מבוססת על בינה מלאכותית ויש גם מפתח דיגיטלי (NFC) עם אפשרות פתיחה והנעה בטביעת אצבע. כל המערכות יתמכו בעדכוני OTA.

לדברי היצרנית, גם איכות הנסיעה שופרה הודות לקשיחות מבנית משופרת, בזמן שהפחתת הרעשים הושגה באמצעות מערכת ביטול רעשים באמצעות רמקולים וצמיגים ייחודיים.

מה אנחנו חושבים: יונדאי, יחד עם טויוטה, ב.מ.וו ולאחרונה גם סטלנטיס, נחשבת לאחת החלוצות בתחום הנעת מימן. והצגת הנקסו החדש מראה שהיצרנית לא מוותרת וממשיכה להציע את מערכת ההנעה הייחודית למרות הדהירה העולמית לפתרונות אחרים.

אלא שלמרות היתרונות המשמעותיים של מערכת ההנעה הזו, עם זמני תדלוק בדומה לבנזין ודיזל וידידותיות לסביבה כמו רכב חשמלי (ובמקרים מסוימים אפילו יותר מכך), הבעיה העיקרית עדיין נותרה תשתית מוגבלת בכל העולם, גם במתפתחות שבמדינות. ועד שזה ישתנה, דגמי מימן יישארו בנישה של הנישה של התעשייה.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 12 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

  • 1. לא מדויק 
    ערן, 07-04-2025

    המגבלה העיקרית היא לא התשתית (שאמנם לא קיימת) אלא העלויות הגבוהות של מערכת ההמרה של המימן לחשמל. זה הרכיב היקר בהנעת מיימן. ברכב בנזין זה מנוע הבנזין. ברכב חשמלי זה הסוללות. וברכב מיימן זאת מערכת המרת המיימן לחשמל. כשהיא תהיה זולה מהסוללות אז המיממן ידחוק את הסוללות.

    סגור תגובה

  • 2. תיקון קטן 
    דני מבת ים, 07-04-2025

    בשורה לפני האחרונה התכוונת ודאי למדינות מפותחות, ולא מתפתחות.. שמתפתחות הן אלו באפריקה וכו'

    סגור תגובה

  • 3. טעות בסיכום 
    אחד שיודע, 07-04-2025

    רכבי מימן אינם ידידותיים יותר לסביבה מאשר רכבים חשמליים. כיום מעל 90% מהמימן מיוצר באופן מזהם מגז טבעי. בשילוב עם השקעת האנרגיה לקירור ודחיסת הגז לצרכי שינוע ושיווק, הנצילות האנרגטית יורדת לסביבות ה30%, בזמן שברכב חשמלי היא בסביבות ה90% - כלומר, נצטרך פי 3 יותר אנרגיה בשביל ליסוע לאותו המרחק, וביחד עם האנרגיה מגיע גם הזיהום הנלווה.

    סגור תגובה

  • 4. זה העתיד היחידי 
    אחד, 07-04-2025

    מה שכתבו נכון , הפקת מימן יקרה ולא כלכלית אבל יום אחד , אולי עוד 100 שנה יגמרו כל מקורות הדלק הפחממני !!! כלומר סולר , בנזין , גז.... מי שיגיד מקורות אלטרנטיבים כמו רוח או שמש , יתברר שרק בהמרה למימן ניתן יהיה לאגור אנרגיה. אז זה העתיד היחידי האפשרי אלא אם מישהו ימצא מקור דלק אחר .

    סגור תגובה

  • 5. בקצרה 
    ישראלי, 07-04-2025

    לא בטוח שיש עתיד באופן כללי.

    סגור תגובה

  • 6. ניסיון נוסף עם מימן: יונדאי חשפה נקסו חדש 
    DANY_FROM_TORONTO, 08-04-2025

    רק מכוניות בנזין. מכוניות מימן יקרות מדי. לכלי רכב עם תאי דלק מימן יש נצילות בין 40% ל-60% על פי משרד האנרגיה האמריקני. כאשר בוחנים את כל התהליך מייצור החשמל ועד הפעלת הרכב היעילות עלולה לרדת משמעותית. כאשר האנרגיה הופכת מחשמל למימן שזה בערך 75%. המימן הדחוס והמועבר הוא בסביבות 90%. כאשר מימן הופך לחשמל במכונית היעילות היא 60%. לכן היעילות הכוללת של מכוניות מימן היא רק 38%.
    1 ערן. אתה צודק אבל זה יקרה שנים רבות בעתיד. אתה ואני לא נהיה בחיים.
    3. אתה קצת טועה. זה רק 38%.
    4. אתה טועה כי תמיד יהיו דלקים כמו בנזין ודיזל.

    סגור תגובה

  • 7. המגיב מצכיה 
    נהגוס, 08-04-2025

    רכב חשמלי במתכונתו הנוכחית ממש לא מציאה.מי שנוהג הרבה ורוצה לחסוך בהוצאות אז נושא הטווח והתידלוקים הארוכים מפילים את האופציה ומי שיש לו נסיעות קצרות לא ממש מרוויח והרכב יקר משמעותית מרכב בנזין.ולפי הרבה מחקרים רכב חשמלי לא ממש ירוק .אני דווקא כן תולה תיקווה בעתיד המימני נראה

    סגור תגובה

  • 8. מימן יקר מאד 
    מימון, 09-04-2025

    תסבירו לי איך מגיעים למימן זול המתאים לשימוש המוני.

    סגור תגובה

  • 9. לא אפשרי 
    בזל, 09-04-2025

    לא ילך עם המרה ממימן לחשמל , זה יקר מדי, כבד ומזהם. צריך לנסוע עם מימן נקי שיצורו התעשייתי יקר מאד.

    סגור תגובה

  • 10. העתיד הוא תחבורה ציבורית יעילה 
    אלכס, 09-04-2025

    מה שיכול לחסוך לנו באמת זה תחבורה ציבורית חכמה. המכונית מתחילה לצרוך המון אנרגיה מיותרת החל מתהליך הייצור שלה- אנרגיה שברובה מתבזבזת פשוט בעמידה בחניה עד שהרכב נגרט. וזה לצורך 10-15K קילומטרים עלובים לשנה לצרכן ממוצע. תחבורה שיתופית קלה וארגון החיים שלנו - יותר אונליין- יכול להביא את השינוי. לא סביר שההוצאה על התחבורה במשפחה ממוצעת היא הסעיף הרביעי (אחרי חינוך, דיור ומזון). בסופו של דבר, אנחנו כיום "קונים רכב כדי לנסוע לעבודה כדי שיהיה כסף לקנות רכב חדש".

    סגור תגובה

  • 11. ניסיון נוסף עם מימן: יונדאי חשפה נקסו חדש 
    DANY_FROM_TORONTO, 09-04-2025

    7. מכוניות חשמליות אינן מעשיות בקנדה בגלל המרחקים הארוכים. הטעינה הראשונה נותנת מרחק נסיעה מסוים אך כל טעינה שלאחר מכן היא רק עד 80%. מרחק הנסיעה הזה מצטמצם עוד יותר מכמה סיבות. מטען ביתי עולה הרבה כסף. הפתרון הוא מכוניות בנזין.
    8. הייצור של מימן למכוניות הוא יקר כיום במיוחד כאשר הוא מיוצר בשיטות מסורתיות כמו אלקטרוליזה של מים או קיטור רפורמת מתאן אשר פולט פחמן דו חמצני. חוקרים פיתחו שיטות זולות יותר לייצור מימן כמו שימוש בברזל וניקל כזרזים במקום מתכות יקרות כמו פלטינה ורותניום שיכולות להפחית משמעותית את עלויות הייצור. העלות הכוללת של מימן למכוניות נותרה גבוהה עקב הוצאות נוספות הקשורות לאספקת דחיסה והתשתית המוגבלת לתחנות תדלוק מימן. העלות של דלק מימן היא 14 דולר לקילוגרם. זה שווה ערך ל-14 דולר לליטר בנזין. זה מה שהופך אותו ליקר פי 3 למייל מאשר רכבי בנזין היברידיים ופי 2 יקר יותר מרכבי בנזין רגילים. התחזיות הן שעלות המימן תפחת בעתיד ככל שהיקפי הייצור יגדלו. ייצור מימן מופעל על ידי מקורות אנרגיה מתחדשים ולכן יש לו טביעת רגל פחמנית ניטרלית מה שהופך אותו לאופציה בת קיימא יותר. יש פיתוחים מבטיחים של שיטות ייצור מימן זולות יותר, אבל העלות הכוללת של מימן למכוניות נותרה גבוהה בגלל גורמים שונים. אבל יש פוטנציאל להפחתת עלויות בעתיד.
    10 אלכס. אתה טועה כי יש אנשים משוגעים וחריגים אשר רוצחים אנשים בתחבורה הציבורית בקנדה ובמיוחד בטורונטו.

    סגור תגובה

  • 12. לדני החוקר השקרן והמטומטם 
    אלי, 09-04-2025

    למה 10 טועה? הוא דיבר על קנדה?
    לא, הוא דיבר על ישראל - מה אתה דוחף את הבעיות של טורונטו לכאן ועוד אומר שהוא טועה.
    חצוף מתנשא - תגיב בפורומים קנדים על קנדה.

    בנוסף אתה ממשיך לשקר!
    איך אחרי טעינה ראשונה הטווח\קיבולת יורדים ב 20% - שקר!
    סוללות מאבדות אחרי מאות אלפי מיילים עד 15% - מכוניות מה-7 שנים האחרונות.
    אתה ממש נשמע מטומטם!

    שקרן ו\או מטומטם נשאר שקרן ו\או מטומטם

    סגור תגובה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה