דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

פולקסווגן שוקלת להחזיר את המיניוואן, אבל עם חשמל

Getting your Trinity Audio player ready...

בקצרה:

  • פולקסווגן טוראן עשוי לחזור בדור חדש
  • המטרה: תחרות למיניוואנים חשמליים מסין
  • עדיין אין תאריך משוער לייצור

קאמבק מפתיע: אחרי שהמיניוואנים הקומפקטיים הוספדו מעל כל במה אפשרית, ופינו את מקומם לרכבי פנאי בתצורה מוגדלת, כעת מתברר כי בפולקסווגן שוקלים להחזיר לחיים את הטוראן. על פי דיווחים בתקשורת הבריטית, היצרנית מנהלת בימים אלו דיונים פנימיים בנוגע לעיצוב ולתצורה המתאימה עבור מוביל הנוסעים החשמלי.

ההשראה לטוראן העתידי תגיע מתוך הארכיונים של היצרנית הגרמניה - שם נמצא בין היתר רכב הקונספט Budd-e, שהוצג בתערוכת CES בלאס וגאס כבר ב-2016, לפני קרוב לעשור. בדומה לקונספט ההוא, בפולקסווגן שוקלים להטמיע בטוראן החדש דלתות הזזה וסידור מושבים מקורי.

מה עוד צריך לדעת: הטוראן העתידי צפוי להתבסס על פלטפורמת MEB של פולקסווגן. אם הוא ישמור על ממדי רכב הקונספט, ניתן לצפות לאורך של 460 ס"מ, שהם 7 ס"מ יותר מהטוראן היוצא אך גם 12 ס"מ פחות מהגרסה הקצרה של ה-ID.BUZZ. סרחי עודף קצרים, רצפה שטוחה ותקרה גבוהה יאפשרו למקסם את המרחב הפנימי.

בהתאם לפלטפורמה ולייעוד, ניתן לצפות גם למנוע אחורי בהספק של 286 כ"ס, לצד סוללת 82 קוט"ש עם טווח מרבי של כ-500 ק"מ. על פי דיווחים, בפולקסווגן מציבים במרכז הכוונת את המיניוואנים הסיניים הקטנים יחסית, בהם זיקר מיקס ומקסוס מיפה 7, ומייעדים את הטוראן העתידי גם לפלח המוניות.

מה אנחנו חושבים: החשמל מחזיר למרכז הזירה קטגוריות שכבר חשבנו שנעלמו. ואחרי הקאמבק של משפחתיות-סדאן גדולות ומיניוואנים עצומים, נראה כי תעשיית הרכב מעוניינת להחזיר לחיינו גם את מיניוואנים קומפקטיים. בשוק הרכב הישראלי, שבו דגמים כמו מאזדה 5, טויוטה ורסו ופורד S מקס היו ללהיטי מכירות בשנים עברו, ודאי יברכו על מגמה זו.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה