דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

3 מכל 4 חשמליות שנמכרו בעולם - מתוצרת סין

Getting your Trinity Audio player ready...


החשמליות מסין כובשות את ישראל, ובקרוב ישתלטו גם על אירופה. על פי דו"ח שחיברה חברת המחקר &Strategy מקבוצת PwC, עד לשנת 2025 צפויות להימכר באירופה לא פחות מ-800 אלף חשמליות בשנה מתוצרת סין. מתוכן כ-330 אלף ייוצרו על ידי חברות מערביות המחזיקות פסי יצור בסין (למשל טסלה מודל 3, דאצ'יה ספרינג וב.מ.וו iX3) והיתר מתוצרת החברות הסיניות עצמן.

כבר השנה, ברבעון השלישי לבדו חצו מכירות הרכב החשמלי בעולם את רף 2 מיליון היחידות - זינוק של 75% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מתוך אותן 2 מיליון חשמליות, מיליון וחצי נמכרו בשוק הסיני לבדו - כמעט הכפלה של מספר החשמליות שנמכרו במדינת הענק ברבעון המקביל אשתקד. באופן טבעי, כמעט כל החשמליות שנמכרו בסין הן מייצור מקומי.

3 מכל 4 חשמליות שנמכרו בעולם - מתוצרת סין

לדברי מחברי הדו"ח, הזינוק המהיר בשוק הסיני העצום הפך את המדינה למובילה בתחום. אם ב-2020 תפסה סין כמחצית מכלל החשמליות שנמכרו בעולם, ברבעון השלישי של השנה עמד חלקה על 73%. או במילים אחרות, מתוך כל ארבע חשמליות שנמכרו בעולם בחודשים האחרונים, שלוש יוצרו בסין.

יצרניות הרכב הסיני החשמלי נהנות כמובן מנתון המכירות האדיר, צוברות ניסיון רב בתחום ובכך משתוות אם לא עולות על מתחרותיהן במערב מבחינת פיתוח דגמים ויישום טכנולוגיות רלוונטיות. התוצרת המוטורית הסינית שנתפסה בעבר - ועדיין סובלת מכך בדגמים עם מנועי בנזין - כנחותה, יישרה קו עם המקובל בתעשיית הרכב העולמית. והתוצאות העסקיות בהתאם.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

ומה קורה באותו זמן באירופה? בחמשת השווקים הגדולים ביותר ביבשת נרשמה צמיחה של 18% במכירת רכב חשמלי ברבעון השלישי של השנה ביחס לתקופה הנמקבילה אשתקד. בצרפת הוכפל נתח שוק החשמליות בפחות משנתיים, מ-7% במהלך 2020 ל-14% ברבעון השלישי. בגרמניה (שוק הרכב החשמלי הגדול באירופה) ובריטניה עומד נתח שוק החשמליות מכלל מכירות רכב חדש על כ-15%. באיטליה וספרד לעומת זאת עומד נתח שוק החשמליות על 4% בלבד, משמעותית פחות מהמצב בשוק הרכב הישראלי שיסיים את השנה עם נתח של מעל 6%.

3 מכל 4 חשמליות שנמכרו בעולם - מתוצרת סין

שוודיה והולנד הציגו ברבעון השלישי את הצמיחה הגדולה ביותר בנתח שוק החשמליות - 25% ו-20% בהתאמה. בנורווגיה נרשמה במפתיע דווקא ירידה של 21% לעומת הרבעון השלישי אשתקד, אך יש לזכור כי השוק החשמלי שם עומד ממילא על נתח שוק של כ-78%, כך שמדובר בשינוי שאינו נוגע לפופולריות של מקור ההנעה. בהקשר זה כדאי להזכיר כי שוק הרכב הישראלי שאירח מותג סיני בודד רק לפני שנים ספורות, צפוי להציע לא פחות מ-20 מותגים סיניים ב-2023, כולם כמעט ללא יוצא מהכלל עם דגמים חשמליים. 

פורסם לראשונה ב- 08.11.22

למאמר זה התפרסמו 2 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו
צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה