תערוכת SEMA (Specialty Equipment Market Association – איגוד שוק הציוד המיוחד) לשנת 2022 נפתחה ב-1 בנובמבר בלאס-וגאס וכמו בכל שנה המוצגים כללו מגוון רחב של ציוד מתחומי תחבורה שונים – מציוד דיטיילינג ופחחות, דרך רכיבים שונים, שיפורים ואמצעים טכנולוגיים ועד רכבים משופרים, חלקם מסדנאות פרטיות וחלקם מטעם היצרנים הרשמיים או נציגיהם בצפון אמריקה.
בין אלו הפרטיים תוכלו למצוא למשל טסלה מודל 3 שכוילה למרוץ ה"פייקס פיק" המפורסם או פורשה 911 שהושתל בה מנוע של אימפרזה STI, רכבי שטח אימתניים או כאלו שעברו הסבה דווקא למרוצי דראג ולמעשה אין גבול לכמות השיפורים. גם בקרב היצרנים הרשמיים אפשר לפגוש כמה מעניינים.
דודג' צ'ארג'ר דייטונה SRT – מכונית הקונספט החשמלית של דודג' הוצגה לפני 3 חודשים ובתערוכה פורסם המפרט הטכני המרשים עם דגש על שיפור היכולות בהתאם ל"סטייג'" שהלקוחות יוכלו לרכוש, אך כמובן שכבר לא מדובר עוד בשדרוגי טורבו או סופר צ'ארג'רים. גרסת הבסיס מגיעה עם מנוע בהספק של 340 קילוואט שהם 455 כ"ס ואילו הלקוחות יוכלו לשדרה בסטייג' 1 ל-495 כ"ס ובסטייג' 2 ל-535 כ"ס. הגרסה הבאה כבר מציע מנוע בהספק של 440 קילוואט שהם 590 כ"ס, ומשם תוכלו להעלות את ההספק בשלב הראשון ל-630 כ"ס ובשלב השני ל-670 כ"ס.

לקסוס DSPORT IS 600+ Project Build – הבסיס הוא לקסוס IS בגרסת 350 F Sport, אך התוצאה שונה לגמרי עם מיקוד כמובן בביצועים במסלול המרוצים. המנוע נותר V6 בנפח 3.4 ליטרים אך ההספק טיפס עד 600 כ"ס בזכות צמד מגדשים ומערכת יניקה קרה, התיבה האוטומטית עם 6 הילוכים הפכה סיקוונסיאלית מלאה. עוד נמצא כאן קוילאוברים של KW, בלמים קרמיים שהגיעו מה-RC-F, הפחת משקל על-ידי הסרת הספסל האחורי והחלפת תא המטען ומכסה המנוע בכאלו עשויים סיבי פחמן, מושבי באקט קדמיים, חישוקי קלים של Volk במידה "20 מלפנים ו-"19 מאחור, עטופים צמיגי מישלין פיילוט ספורט 4S במידה 275/30 ו-305/30 (בהתאמה) ובלקסוס לא שכחו גם כלוב התהפכות תקני.

ניסאן סאני פרוייקט ליף – בניסאן הציגו מספר דגמים שעברו התאמות שונות ומשונות, אחד מהם הוא ניסאן סאני בגרסת טנדר משנת 1987 שעברה הסבה באמצעות סדנתTommy Pike Customs להנעה חשמלית שהגיעה מהליף. ההספק עומד על 147 כ"ס ו-32.6 קג"מ. אם זה לא נשמע הרבה, נציין כי מדובר בהספק כפול ובמומנט משולש ממה שהיה לסאני במקור. מתחת לפני השטח המתלים האחוריים שודרגו לנשיאת משקל גבוה יותר, אלו הקדמיים הגיעו מניסאן 240SX כולל קוילאוברים ובלמי דיסק, חישוקי "17 של "רוטיפורם" עם צמיגי טויו "אקסטנסה" 205/45. גודל הסוללה נותר צנוע, 40 קוט"ש בלבד, כך שאל תצפו לטווח נסיעה מרשים במיוחד.

פולקסווגן ג'טה GLI Performance – עוד יצרנית זרה המוכרת היטב בשוק האמריקאי היא פולקסווגן כמובן וגם היא מציגה מספר דגמים עם שיפורים שונים, אך המעניינת מכולן היא הג'טה פרפורמנס קונספט. הג'טה של פולקסווגן אומנם לא נמכרת אצלנו כבר שנים ארוכות, אך בצפון אמריקה מדובר ברכב פופולרי למדי. הג'טה בדור הנוכחי עברה מתיחת פנים קלה בשנה שעברה ואילו גרסת ה-GLI מכונה שם כ-GTI סדאן ובהתאם גם לה מנוע 2.0 ליטרים. ההספק עומד על 228 כ"ס ו-35.6 קג"מ, ההנעה קדמית ולה תיבה ידנית עם 6 הילוכים או כפולת מצמדים עם 7 הילוכים. אז מיוחד בגרסת ה"פרפורמנס"? בסיוע סדנת RacingLine ההספק קפץ ל-350 כ"ס והמומנט עלה ל-51.4 קג"מ. ישנם קוילאוברים בכל ארבעת הפינות, הדיסקים הקדמיים שודרגו לכאלו קרמיים בקוטר 380 מ"מ וקליפר 6 בוכנות, חישוקי "רוטיפורם" קלים בקוטר "20 עוטים כיסויים אווירודינמיים והמושבים הוחלפו במושבי באקט של "רקארו".

טויוטה GR סופרה "10 שניות" – גם טויוטה הציגה מספר שיפורים לדגמיה המיועדים בעיקר לשוק הצפון אמריקאי כמו הסקויה למשל, אך גם קורולה GR בגרסת ראלי וכאלו ל-GT86, ובכל זאת בחרנו דווקא להתייחס לסופרה שעברה שדרוג ביצועים משמעותי כדי לעמוד ב-10 שניות במרוץ התאוצה הפופולרי לרבע מייל. הבסיס היה סופרה משנת 2020 בעלת מנוע 6 הצילינדרים בטור בנפח 3.0 ליטרים - אנשי טויוטה ארה"ב דאגו לשדרג את מגדשי הטורבו, מערכת הפליטה לכל אורכה וכמובן את מערכת ניהול המנוע. התוצאה – 620 כ"ס (תוספת של 285 כ"ס) ו-81.5 קג"מ (תוספת של 31.1 קג"מ). וכדי להעביר את כל הכוח אל האספלט, הסופרה המשודרגת מצוידת בצמיגים ברוחב 305 מ"מ מאחור. תיבת 8 ההילוכים הסטנדרטית שודרגה במערכת קירור ופיזור חום. את ההאצות הראשונות לרבע מייל סיימה הטויוטה בקצת יותר מ-11 שניות, לאחר עוד מספר כוונונים הצליחו להציב אותה על 10.984 שניות.

פורסם לראשונה ב- 06.11.22
למאמר זה התפרסמו 0 תגובות