דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שיא כל הזמנים: 100,000 רכבים חדשים ברבעון

Getting your Trinity Audio player ready...

אחרי שנה של ירידה במכירות בשל משבר הקורונה, הרבעון הראשון של 2021 מביא איתו עליה בולטת במכירות. לא פחות מ-100,447 רכבים חדשים עלו על הכביש בשלושת החודשים הראשונים של 2021 - עליה של קרוב ל-18% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והנתונים הטובים ביותר שנרשמו ברבעון כלשהו בשוק הרכב המקומי. הנתון המרשים הזה לא כולל עוד כמה אלפי מוניות, אוטובוסים, משאיות, כלי רכב דו גלגליים ורכבים פרטיים שנמכרו ביבוא אישי ומקביל - כך שהעומס שיורגש בכבישי ישראל בתקופה הקרובה צפוי להיות כבד מאי פעם.

יונדאי ממשיכה להוביל את השוק בפער ברור, ורושמת צמיחה של 20% וקרוב ל-16,000 מסירות ברבעון בודד - נתונים מרשימים במיוחד בהתחשב בעובדה שרב המכר טוסון יצא לגמלאות בסוף השנה שעברה, ומחליפו טרם החל להימכר. למעשה, יונדאי מכרה ברבעון בודד יותר רכבים מכפי שמכרו הונדה, סובארו, פולקסווגן, דאצ'יה, אופל ופורד גם יחד - בשנה שעברה כולה.



עליות בולטות נרשמו גם אצל טויוטה (23.7%+), בין היתר בזכות מסירות גבוהות של היאריס החדשה, מאזדה (39.2%+), סיאט (20.1%+), פיג'ו (59%+) עם ביצועים טובים ל-208 ול-2008, סובארו (59.8%+), פורד (219%+) ואופל (207.9%+). שתי האחרונות זוכות להתעוררות מפתיעה, לאחר מספר שנות היחלשות - כאשר בפורד צפויים להשיק עוד מספר דגמים משמעותיים בשנה הנוכחית.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

לעומת זאת, יש כמה מותגים שיכולים לחוש אכזבה מסוימת - כך אצל ניסאן שירדה ב-4.4%, בין היתר בשל ההמתנה לדורות החדשים של קשקאי ואקסטרייל, סוזוקי שירדה ב-14.2% ואיבדה את מקומה בעשיריה המובילה לאחר זמן רב, וגם פולקסווגן והונדה רשמו ירידות בולטות.

בשוק היוקרה אודי ממשיכה להוביל, כאשר גם היא וגם מרצדס רשמו עליות דומות בשיעור של 22%. אצל ב.מ.וו הקפיצה בולטת יותר עם גידול של כמעט 100% במסירות, וגם אצל ג'יפ יכולים לחייך לאחר שרשמו עליה של קרוב ל-80% במכירות למעשה, כמעט כל שוק היוקרה צמח ברבעון האחרון - עליות בולטות נרשמו גם אצל וולוו, לקסוס, קדילאק ואחרות. נתח השוק של רכבי היוקרה בישראל טיפס בשנה הנוכחית מ-7.1% ל-8.8%.



את רשימת הדגמים הנמכרים ביותר בישראל ממשיכה להוביל טויוטה קורולה, אך תמהיל הגרסאות שלה השתנה באופן מעניין - כאשר בשנה הנוכחית אחת מכל 5 קורולות שנמכרו היתה בתצורת סטיישן. האיוניק של יונדאי תופסת מרחק מסוים ממובילת הטבלה, אך שומרת על המקום השני ואילו הפיקנטו מתייצבת במקום השלישי ומנצלת את העובדה שלמתחרה המושבעת שלה יונדאי i10 אין מלאי מספק של רכבים בשל הירידה בכושר הייצור של המפעל הטורקי.

יונדאי i20, שרק השבוע הוחלפה בדור חדש, הספיקה להעלות כמעט 4,000 כלי רכב בשנתו האחרונה של הדור היוצא - כאשר רבים מהרכבים שנמכרו יועדו למכרז צה"ל. 

רכב הפנאי הראשון ברשימה, קיה ספורטז', נמצא רק במקום השישי - אך הדבר מלמד בעיקר על ההיצע העצום של רכבי הפנאי בשוק שנאלצים להתחלק בעוגה, כמו גם על העובדה שדגמים חשובים רבים בקטגוריה יוחלפו בשנה הקרובה - בהם ניתן למנות את יונדאי טוסון, ניסאן קשקאי ואקסטרייל, מיצובישי אאוטלנדר וגם הספורטז' עצמו.

למאמר זה התפרסמו 2 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה