דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

צ'רי טיגו 8 PHEV (מבחן בזק) - רוקד על שתי חתונות

Getting your Trinity Audio player ready...

כמעט 32 אלף מכוניות מתוצרת צ'רי הסינית - עד לא מזמן יצרנית חסרת משמעות עבור שוקי המערב - כבר נוסעות על כבישי ישראל. בפרק הזמן הקצר הזה, כשנתיים בסך הכל מאז נחתה כאן, הספיקה צ'רי לקבוע נתון היסטורי בשוק המקומי, כאשר טיגו 8 הפך כבר בשנת השיווק הראשונה לרכב שבעה מושבים הנמכר ביותר, כשהוא מדיח מהתואר את המלך הבלתי מעורער ששלט בשוק במשך למעלה מעשור - מיצובישי אאוטלנדר.

אז כן, בינתיים חזר המתחרה היפני חזר לראש טבלת המכירות, אבל גם בצ'רי לא עוצרים. לאחרונה היא הנחיתה כאן גרסה היברידית-נטענת לרכב הפנאי הגדול, עם הבטחה לביצועים וצריכת דלק משופרים. כל זאת מבלי לוותר על שורת המושבים השלישית, בשונה מאירופים כמו סקודה קודיאק ופולקסווגן טיירון, שהסתפקו ב-5 מושבים כדי לפנות מקום לסוללה.

סיכום: גרסתו ההיברידית-נטענת של טיגו 8 משמרת באופן טבעי את היתרונות של גרסת הבנזין הנפוצה, בעיקר תא נוסעים מרווח, שימושי ומאובזר. על כך נוספה כאן יחידת הנעה עדיפה, יכולת נהיגה חשמלית חסרת זיהום והוצאות אנרגיה ושווי שימוש נמוכות יותר. אבל באותה נשימה, הוא משמר גם את מרבית החסרונות, כמו תפעול מסורבל ואיכות נסיעה נמוכה בעיר ומחוצה לה. והוא יקר יותר (ב-10-17 אלף שקלים), תוספת שתוצדק רק אחרי הרבה (מאוד) קילומטרים.

  • מתחרים ישירים: מיצובישי אאוטלנדר, סקודה קודיאק, פיג'ו 5008
  • מחיר רכב מבחן (בסיס): 210 אלף שקל (200 אלף שקל)
  • טוב: יחידת הנעה, צריכת דלק, אבזור
  • בסדר: מרחב מחיה, תא מטען
  • טעון שיפור: נוחות נסיעה, התנהגות כביש, הנדסת אנוש
  • ציון: 8

אז, הטיגו 8 רחוק מלהיות מבריק. כן, ההיברידי-נטען טוב מאחיו הבנזיני הודות ליחידת ההנעה, אבל זה לא מספיק כדי להפוך אותו לרכב טוב עם ציון גבוה במבחן. אלא שהיצע הדגמים המוגבל בישראל, בוודאי בטווח המחירים בו הוא מתמודד, מצומצם מאוד. והתמורה שהוא מעניק, במונחים ישראלים, טובה. לכן 8, עם כוכבית.

מה שונה: המראה דומה לגרסת הבנזין, למעט סבכה גדולה יותר וכונסי אוויר שונים, ידיות דלתות נשלפות בדומה לדגמים חשמליים וחישוקים אחרים. סביבת הנהג מציגה איכות חומרים ובחירת צבעים נעימה לעין וליד, אך על דיפונים דמויי עץ אפשר היה לוותר.

לוח המחוונים הדיגיטלי דווקא קטן יותר ("10.25 במקום "12.3), אך מסך המגע גדל ל-"15.6 (היה "12.3). אולי כדי להציע מקום ליותר תפריטים מסורבלים המפעילים מראות הצד ובלם חניה, או מערכת המיזוג שדורשת סדרת לחיצות אם תרצו לשנות טמפרטורה במהלך שימוש בממשק אנדרואיד או אפל. מסורבל מאוד, מטריד, לא יעיל ולא בטיחותי.

נדמה שגם הסינים יבינו שתפעול פיזי של מערכות בסיסיות נכון משמעותית מתפעול על מסך מגע. אגב, יש הפעלה קולית עם תמיכה מפתיעה ומבורכת בעברית, אך זו התקשתה להבין אפילו פקודות בסיסיות.

ככלל, מערכת ההפעלה העדכנית עמוסה בגימיקים מיותרים לחלוטין, כמו בחירה בין אפקט תאורה של "נמר שואג ודרקון שר" או "דרקון מתרומם ונמר מזנק". מוטב היה לו צ'רי הייתה משקיעה בפונקציות בסיסיות ומעט חשובות יותר כמו מחשב דרך סטנדרטי עם אפשרות למדידת צריכת דלק וחשמל. נכון, אין כזה (על כך בהמשך).

בורר ההילוכים מוצב כעת מימין להגה אבל הוא לא מאפשר להתחיל נסיעה ללא חגורה, עניין מטריד בתמרוני חניה, והוא גם מחייב משיכה אגרסיבית כדי לעבור מ-D ל-R או להיפך, מבלי להיתקע ב-N. וגם, ניתוק חלק ממערכות הסיוע (למשל שמירת נתיב, התרעת מהירות) יתבטל אם תצאו לרגע מהרכב, גם אם לא כיביתם אותו.

רשימת האבזור בגרסה הבכירה בה נהגנו עשירה יחסית, וכוללת בנוסף למקבילה הבנזינית חימום גלגל הגה ולמושבים האחוריים, הדום נשלף לרגלי הנוסע הקדמי ועיסוי (אך באופן תמוה לא לנהג). נוספה גם התרעת שכחת ילדים חשובה מאחור.

יחידת ההנעה משלבת מנוע חשמלי המחובר לגלגלים הקדמיים (204 כ"ס), האחראי העיקרי על ההנעה, ולצידו מנוע בנזין מוגדש עם 4 צילינדרים בנפח 1.5 ליטר (143 כ"ס) שמשמש גנרטור לטעינת סוללה עם הספק משולב של 347 כ"ס.

הביצועים טובים כמעט בכל מצב, אבל קשה לומר שהרגשנו את נתון ההספק החריג. גם נתון התאוצה הרשמי, 9 שניות בזינוק ל-100 קמ"ש, הוא סביר בלבד (ומהיר ב-1.6 שניות מזה של גרסת הבנזין), ולא ממש תואם לנתון ההספק הגבוה שמבטיחה היצרנית. אבל הוא מרגיש טוב משמעותית מגרסת הבנזין, עם כוח זמין שנשמר גם במהירות גבוהה וכאשר הסוללה התרוקנה כמעט לגמרי. מצד שני, כושר הגרירה צנח ב-50% לעומת גרסת הבנזין (750 ק"ג).

סוללת 18.3 קוט"ש מבטיחה 90 ק"מ בכוח החשמל, אנחנו השגנו 82 ק"מ נקיים מזיהום לפני שמנוע הבנזין נכנס לפעולה כאשר נותרו עוד 17% בסוללה. לאחר מכן עברה מערכת ההנעה למצב היברידי, שבו משמש מנוע הבנזין גם כגנרטור ודואג לשמור על רמת טעינה של 10-25%, במטרה לאפשר שימוש נרחב יחסית במנוע החשמלי.

צריכת הדלק הממוצעת, כמו תמיד במכוניות היברידיות-נטענות, תלויה בעיקר במרחק שתמשיכו לנסוע אחרי שהסוללה מתרוקנת. במקרה של הטיגו 8, המצב מסובך יותר, שכן הסטיה בין נתוני הרכב המוצגים על המסך לבין המדידה בפועל הייתה קיצונית. ולא לטובה.

שכן אחרי קרוב ל-800 ק"מ ללא תדלוק וטעינה, הצביעו נתוני הרכב על שימוש בכ-49 ליטרים, שבחישוב קל מציגים צריכה ממוצעת של 16.2 ק"מ לליטר. אלא שבתחנת הדלק גילינו כי מעשית צרך הרכב 57 ליטרים, המציגים צריכת דלק ריאלית של 13.9 ק"מ לליטר.

אגב מנורת התרעת הדלק מופעלת כשטווח הנסיעה הנותר הוא כ-100 ק"מ, אבל באופן מוזר, החל מ-50 ק"מ היא לא מספקת יותר מידע על מספר הקילומטרים שנותר. בסך הכל ניתן להגיע לטווח של כ-850 ק"מ ללא תדלוק וטעינה. מרשים למדי, אבל נמוך ב-350 ק"מ מהצהרות צ'רי.

ניתן לבחור בין 3 מצבי בלימה רגנרטיבית באמצעות המסך, אך ההבדלים ביניהם זניחים. יש גם אפשרות נדירה יחסית לטעינת DC מהירה (40 קילוואט) ומילוי מ-30% ל-80% בתוך כ-20 דקות. תמיכה ב-V2L מאפשרת שימוש בסוללה להפעלת מכשירים חיצוניים.

מה דומה: במושב הנהג ההרגשה דומה מאוד לבנזין, עם ישיבה גבוהה אך טווח כיוון-הגה מוגבל ובסיס קצר למושב הנהג, ולכן לא כל אחד ימצא תנוחת נהיגה מניחת דעת. מושב הנוסע נטול כיוון לגובה ולא ברור מדוע צ'רי מתעקשת על מראה מרכזית פנורמית לא נוחה.

בשורה השניה יש מרחב מחיה נדיב ופתחי מיזוג נפרדים, חלונות גדולים ואפשרות לכיוון המושב על גבי מסילה. השורה השלישית תתאים לילדים בלבד בעוד תא המטען הגדול זהה לגרסת הבנזין, עם 193 ליטר כאשר כל המושבים בשימוש, או 1,179 ליטר בקיפול השורה השלישית. בניגוד לגרסת הבנזין, אין פתחי מיזוג בשורה השלישית ואין מקום אחסון מתחת לרצפה עבור המדף הנגלל של תא המטען.

מערך הבטיחות כולל בלימה אוטונומית, שמירת נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית והתרעת שטח מת ופתיחת דלת. לגרסה הבכירה גם כרית אוויר בין הנהג לנוסע להפחתת פגיעות במקרה של תאונה צידית.

המשקל העצמי גבוה בכ-300 ק"ג מהבנזין ונדמה כי גם אם בוצע כיול מחדש (מתבקש) של המתלים, הוא אינו מספק כלל ועיקר. הוא רך ונטול ריסון ומנדנד את המרכב בעיקר על שיבושים קטנים, ועוד יותר על פגמים גדולים יותר וכבישים שאינם סלולים היטב. גם בידוד הרעשים לא מצטיין, עם תהודה מטרידה במהירות בין עירונית ומעלה.

בהתאם, היכולת הדינמית בינונית במקרה הטוב, עם יותר רכינת מרכב אפילו בהשוואה לגרסת הבנזין (הייתכן שהמתלים לא כוילו כלל לתוספת מאות קילוגרמים?) ולכן גם מגיע אובדן אחיזה מוקדם מהצפוי. הבלמים ספוגיים וחסרי תחושה וההגה מרגיש מנותק, גם בבחירה בכיול ספורטיבי.

  • מנוע: טורבו-בנזין, 4 צילינדרים, 1.5 ליטר וחשמל
  • הספק, מומנט מנוע בנזין: 143 כ"ס, 21.9 קג"מ
  • הספק, מומנט מנוע חשמלי: 204 כ"ס, 31 קג"מ
  • הספק, מומנט משולב: 347 כ"ס, 52.5 קג"מ
  • תמסורת: הילוך יחיד, הנעה קדמית
  • אורך: 472.5 ס"מ
  • רוחב: 186 ס"מ
  • גובה: 170.5 ס"מ
  • בסיס גלגלים: 271 ס"מ
  • משקל עצמי: 1,870 ק"ג
  • נפח תא מטען / בקיפול שורה שלישית: 193 ליטר / 1,179 ליטר
  • זינוק ל-100 קמ"ש, מהירות מרבית: 9 שניות, 180 קמ"ש
  • צריכת דלק משולבת, פליטת מזהמים: 125 ק"מ לליטר, 18 גרם CO2 לק"מ
  • טווח נסיעה חשמלי: 90 ק"מ
  • כריות אוויר: 9
  • דירוג בטיחות (Euro NCAP): טרם נבחן
  • מחיר רכב מבחן (בסיס): 210 אלף שקל (200 אלף שקל)

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 32 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה