דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

סיבוב בכורה בחשמליות החדשות של IM: סינית שמכוונת לטסלה

Getting your Trinity Audio player ready...

למרות שפע המותגים הסיניים שהציפו את כבישי ישראל בשנתיים-שלוש האחרונות, את IM אתם כנראה עוד לא מכירים. וכדאי שתכירו, שכן זו חטיבת היוקרה הצעירה בענקית התעשייה הסינית SAIC, שתצטרף בקרוב למותגי MG ומקסוס אותם היא משווקת באירופה ובישראל.

ברפובליקה העממית, שם נולדה לפני כחמש שנים, היא כבר משווקת ארבעה דגמים חשמליים ומתמודדת ישירות מול מה שמכונה שם 'נאי-שיאו-לי' (NEI-SHIAO-LI), ובפשטות ניו, אקספנג ולי-אוטו, שלושה מותגים שנחשבים למתקדמים ביותר בתעשייה המקומית.

והמעמד מחייב. IM מבטיחה לשלב בעתיד הקרוב טכנולוגיית קצה בכל דגמיה, החל ממערכת נהיגה אוטונומית מתקדמת, מערכות מכאניות (מתלי אוויר, היגוי אחורי, Steer-by-Wire, מערכות הנעה עם 3 ו-4 מנועים) מתוחכמות וארכיטקטורת חשמל במתח גבוה (800V) שתאפשר טעינה אולטרה מהירה. מערכות שקיימות כיום בדגמי קצה שונים, ויגיעו למרבית דגמיה.

וגם, עם יומרה להיות ראשונה בתעשייה שתשלב סוללות מצב מוצק - קפיצת המדרגה במערכות הנעה חשמליות עם יתרונות משמעותיים בהיבט הבטיחות (עמידות בפני התחממות-יתר שעשויה לגרום לשריפה), צפיפות אנרגיה גבוהה שמגדילה את הטווח, טעינה מהירה יותר, עמידות בטווח טמפרטורה רחב יותר וחיים ארוכים מהמקובל כיום.

מנכ"ל IM הוא ליו טאו (Liu Tao), דמות לא שגרתית בתעשייה המקומית. הוא מהנדס בהכשרתו, אבל גם חובב רכב ונהיגה, שאת צעדיו הראשונים בתעשייה עשה בחטיבת ווייסאך של פורשה האחראית על שדרוג הדגמים הספורטיביים ביותר של היצרנית ובשיתוף עימה. "הפרפקציוניזם של פורשה הוא משהו יוצא דופן. עובד בפורשה יכול לעשות קריירה שלמה, מסיום הלימודים ועד הפנסיה, בייצור מראת צד לרכב. וזה כך בכל תחום כמעט, כך שאתה מקבל רמה אחרת של שלמות.

"וזה משהו שאנחנו מנסים לשלב גם כאן. כך למשל, סדרת ניסויי נהיגה כאן הייתה לאורך יותר ממיליון ק"מ לכל אחד מהדגמים, בטווח טמפרטורות של בין 45- ל-55+ מעלות צלזיוס".

יום לאחר המפגש הראשון עימו בארוחת ערב רשמית, מר טאו לוקח אותי לנהיגה במסלול המחקר והפיתוח של SAIC, תוך שהוא מחליק את ה-IM5 לדריפטים ארוכים ומלאי עשן שבסיומם החזירו צמד צמיגי פירלי P-זירו אלקט סופר-יקרים את נשמתם לבורא. אני לא מכיר אף בכיר בתעשיית הרכב, למעט כנראה אקיו טויודה מטויוטה, שנוהג כך.

"מצד אחד אנחנו מתנהלים כמו סטארט-אפ, עם צוות צעיר ובעל חשיבה נועזת ומקורית שלא נגועה בתבניות מסורתיות, כדי לפתח טכנולוגיות חדשות. מצד שני אנחנו נהנים מהמטריה של SAIC הענקית שמעניקה לנו גישה הכרחית לידע, ניסיון ומערכות מוכחות, כך שלא את הכל אנחנו נדרשים לפתח מאפס", הוא אומר לי.

מול טסלה

שני הדגמים שתשווק כאן IM הם ה-5 (משפחתית גדולה שמכונה בסין IM6) וה-6 (רכב פנאי בעיצוב כמו-קופה המכונה שם LS6). שניהם ינסו להשתלב בחלק המרכזי-עליון של שוק הרכב החשמלי, מול טסלה כמובן (מודל 3 ו-Y), מול יונדאי (איוניק 6 ו-5) ומול אקפנג (P7 ו-G6), שלישייה שזוכה כאן להצלחה גדולה.

מבחינה ויזואלית, שפת העיצוב של IM אלגנטית-מרשימה, מבלי להיגרר לצעקנות יתרה או לגנריות כמו חלק מהחשמליות הסיניות. ובכל זאת אי אפשר בלי קצת תרבות מקומית ולכן על יחידת התאורה האחורית ניתן לנסח משפטים שלמים, משל הם שלטי פרסומת (רעיון בחינם למשרדי פרסום, תהנו). מקדם הגרר נמוך יחסית גם אם לא שובר שיאים (0.23 ל-IM5, 0.24 ל-IM6), בין היתר הודות לידיות פתיחת דלתות נשלפות ושמשות נטולות מסגרת.

שני ה-IM'ים גדולים יחסית למתחרה טסלה. ה-5 ארוכה ממודל 3 ב-21 ס"מ (493 ס"מ) עם בסיס גלגלים ארוך ב-7.5 ס"מ (295 ס"מ). ה-6 גדול מהמודל Y ב-11 ס"מ לאורך (490 ס"מ) וב-6 ס"מ בבסיס הגלגלים (295 ס"מ). במפתיע, תא כפפות קלאסי לא קיים בשני הדגמים.

סביבת הנהג בשניהם כוללת סוללת מסכים מרשימה, מסך גדול ("26.3) המשמש לוח מחוונים ומסך מגע (מסך נוסף המיועד לנוסע מלפנים ישווק רק בשוק הסיני) ובקונסולה המרכזית יש מסך מגע נוסף ("10.5). המראה נעים לעין, מינימליסטי-עתידני, ללא מתגים ועם אייקונים גדולים המקלים איכשהו על התפעול. אהבנו גם את מערכת מצלמות היקפיות המקרינה את השטחים המתים על גבי המסך העליון בהפעלת איתות, ומסייעת למעבר נתיבים - נכון, כמו ביונדאי-קיה.

בסין השתיים משווקות עם אפשרות להגה אה-לה סטיק מטוס נוסעים, אך לישראל יגיעו עם הגה עגול ורגיל ונוח משמעותית לתפעול. אפרופו, ההגה והמראות מתכוונים באמצעות מתגים ייעודיים, לא באמצעות מסך המגע כמו בטסלה. ולכן חבל שאת כיוון זרימת האוויר של בקרת האקלים הם העתיקו מהאמריקאים (מהמסך). חבל גם שאין וילון אטימה לחלון השמש הגדול. את קרני השמש באביב של שנגחאי הוא בודד היטב, נראה כיצד יתמודד עם גיהנום אוגוסט בישראל.

חשמל וברזלים

שני הדגמים יוצעו עם אפשרות בחירה בין שלוש מערכות הנעה-סוללה. לגרסת הבסיס הנעה אחורית עם 314 כ"ס וסוללת 75 קוט"ש, בעוד הגרסאות הבכירות מצוידות בסוללת 100 קוט"ש עם הנעה אחורית (515 כ"ס), או כפולה המוסיפה מנוע קדמי (272 כ"ס) ו-787 כ"ס בסך הכל. בהתאם, הזינוק מעמידה במפלצת הכוח הזו פנטסטי. ל-100 קמ"ש תגיע ה-6 תוך 3.5 שניות, ה-5 תוך 2.75 שניות. קיצוני מאוד.

הסוללה הגדולה עובדת במתח גבוה (800V) ומאפםשרית כך שימוש בעמדות אולטרה מהירות עד 400 קילוואט שאין למצוא אצלנו. כשיהיו, המילוי מ-30% ל-80% יארך 15 דקות. IM עדיין לא פרסמה את טווח הנסיעה, אבל הוא צפוי לנוע סביב ה-500-450 ק"מ לסוללה הקטנה, כ-650-600 ק"מ לגדולה.

לצערנו, קטע הנהיגה שהוקצה לנו היה קצר (ל)מדי, על מסלול טכני במרכז המחקר והפיתוח של SAIC בסמוך לשנגחאי. מה כן הצלחנו לגלות? ה-IM5 מרשימה מאוד מבחינה דינמית. מגיבה מצוין לשינויי כיוון חדים, עם זוויות גלגול צנועות והיגוי אחורי אקטיבי ומאוד יעיל. הן בסיוע בפניות איטיות ומהירות, הן בכושר תמרון עם פחות מ-10 מטר קוטר סיבוב - נתון שמכוניות מיני לא מתביישות בו.

אגב, IM טוענת שהיא מסוגלת לצלוח את מבחן ה"אייל הצפוני" (Moose test), המדמה התחמקות ממכשול, במהירות של יותר מ-90 קמ"ש. אנחנו מבטיחים לבדוק את זה במציאות.

ב-IM6 התרשמנו בנסיעה בכבישים המהירים סביב לשנגחאי, עם נהג מבחן מקומי. ההתרשמות כנוסע היא שבידוד הרעשים טוב הודות לשמשות כפולות ומערכת ליצירת הד חוזר ממערכת השמע (24 רמקולים), נוחות טובה ומרחב מחיה מכובד. עוד הרשימה מערכת הסיוע לנהג שמבוססת על שלושה רדארים, תשע מצלמות ו-12 חיישנים אולטרה-סוניים, GPS ומחשב ניהול מבוסס אינטיליגנציה מלאכותית של NVIDIA.

נשמע מאוד מרשים ומורכב, רק שיש להזכיר שכל התמהיל הטכנולוגי הזה מאפשר בסין נהיגה אוטונומית ברמה 2.5 בלבד. כן עם מעבר אוטונומי בצמתים, שינויי נתיב ותמרון חירום להתחמקות ממכשול. בפועל, המערכת נוהגת את המכונית טוב ממרבית המקומיים, אבל אינה נקיה משיהוקים.

IM מקווה להשתפר בתחום זה בעזרת מומנטה (Momenta), המבצעת עבורה ניסויים על כבישי אירופה, בעוד בסין היא תציע בקרוב שירות רובוטקסי אוטונומי, בדומה ל-Waymo שעושה זאת כבר בסן פרנסיסקו, לוס אנג'לס, פיניקס, מיאמי ואוסטין.

ומה בעתיד

IM תציג בעתיד גם מערכת הנעה היברידית-נטענת, עם מנוע בנזין כגנרטור מעריך טווח, מערכת הנעה שחווה לאחרונה חיים חדשים באירופה ותוצע אצלנו ב-6 לקראת סוף השנה. ועוד בעתיד הלא רחוק, במחצית הראשונה של 2026 תציג IM צמד רכב פנאי עם מקום לשישה או שבעה נוסעים תחת הספרות 8 ו-9, עם מערכת הנעה היברידית-נטענת.

המפרט יכלול צמד מנועים חשמליים (503 כ"ס) וסוללת 60 קוט"ש שתאפשר טווח נסיעה נקי מזיהום של יותר מ-300 ק"מ, עם מנוע בנזין צנוע שיטען את הסוללה. ה-8 יהיה הקטן מהשניים (5.1 מטר לאורך, 3 מטר לבסיס הגלגלים), ה-9 גדול יותר (20+ ס"מ לאורך ולבסיס הגלגלים) שיהיה ספינת הדגל של המותג.

הכתב היה אורח חברת IM

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 18 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה