כך השפיעו ארבע שנים ו-170 אלף ק"מ על הסוללה בפולקסווגן
כך השפיעו ארבע שנים ו-170 אלף ק"מ על הסוללה בפולקסווגן
מבחן מקיף שביצע ארגון הנהגים הגרמני מצא שה-ID.3 החשמלית איבדה מקיבולת המצברים ובהתאם מטווח הנסיעה אחרי ארבע שנים על הכביש. אבל הירידה בקיבולת ובעיקר השפעתה על הטווח המרבי הפתיעו את כולם
פולקסווגן ID.3, החשמלית הקומפקטית ודגם ראשון של קונצרן הרכב הגדול באירופה, שומרת היטב על טווח הנסיעה גם אחרי ארבע שנים ו-170,000 ק"מ, כך עולה ממבחן איכות ואמינות שביצע ארגון הנהגים ADAC (ר"ת של "מועדון הרכב הגרמני הכללי"), מהגופים הגדולים והוותיקים מסוגו בעולם.
ה-ADAC בחן לאורך השנים ID.3 שנרכשה חדשה, עם בדיקות תקופתיות - של 'בריאות' המצברים שהתבצעו במעבדה עצמאית. מהבדיקה עולה כי ה-ID.3 החדשה נמסרה עם מצברים במצב 96%, רמה שנשמרה ללא שינוי גם במספר בדיקות שנערכו בהמשך.
בפעם הראשונה שנרשמה ירידה בקיבולת ל-94%, הצביע מד המרחק על 84 אלף ק"מ, לאחר מכן ל-93% ב-102,500 ק"מ, 92% ב-128,500 ולבסוף ל-91% ב-146,000 ק"מ. משם נותרה הקיבולת יציבה עד הבדיקה האחרונה שבוצעה ב-170 אלף ק"מ.
לפי נתוני המעבדה, המצברים איבדו 5% מהקיבולת בתוך ארבע שנים, עם נסועה שנתית גבוהה משמעותית מהמקובל אפילו בגרמניה. ואלה חדשות מצוינות לכל מי שחשש מהתנהגות סוללה דומה לזו של מכשירים סלולריים שאחרי כשלוש שנים דורשים טעינה תכופה.
ומה עם הטווח
במפתיע, למרות אובדן הקיבולת שאמורה להתבטא עד כ-20 ק"מ בטווח הנסיעה, הבודקים גילו כי אובדן הטווח בפועל עמד על 13 ק"מ בממוצע בלבד, מ-438 ק"מ בתחילת המבחן, ל-425 אחרי ארבע שנים ו-170,000 ק"מ.
ב-ADAC אומרים כי הירידה של 3% בלבד בטווח הנסיעה לעומת 5% בקיבולת הסוללה, מוסברת בכך שה-ID.3 עברה לאורך שנות המבחן עדכונים מהאוויר (OTA) על-ידי פולקסווגן. אלו כללו שדרוגים למערכות ניהול המנוע והמצברים, הנחשבים כיום לנפוצים בתעשייה, ושכוללים עדכוני אבטחה ומפות מנוע, ניהול חימום וקירור מערכות ההנעה והמצברים ועוד. אלו הביאו עמם שיפור בטווח הנסיעה, כוח המנוע וביצועי הרכב ועוד.
ומה על האמינות? מבחן העמידות של ה-ADAC כולל גם סיכום של תקלות לאורך חיי הרכב. בין התקלות שנרשמו היה גל הינע לקוי שגרם לרעשי נקישה (ב-55 אלף ק"מ ושוב ב-100 אלף) ואלה הוחלפו במסגרת האחריות, אנטנת GPS לקויה והתקלה החמורה ביותר - כשל להניע ב-158 אלף ק"מ כתוצאה מתקלה בחיישן נעילת דלת (חלק ממנגנון הכניסה והנעה ללא מפתח).
מצד אחד זה מרשים, מצד שני אחרי 8-10 שנים זו סוללה מתה שמפסיקה לעבוד פתאום כי ככה זה עם ליתיום. ואז הרכב שווה 0. תוסיף לזה את ממשלת המיסים שלנו, ואין התכנות לרכב חשמלי בישראל מבחינה כלכלית. יש לי חשמלית ואני מבין את העלויות הללו, יחד עם זאת לא יכול לדמיין על חזרה לבנזין, ביקורים בתחנות דלק, רעש וזיהום בחניה. אבל זול זה לא. לא במס העתידי, לא בירידת ערך עקב סוללה, ולא בהחלפת צמיגים בהשוואה לרכב זהה
בהרבה מחקרים וסקרים שבדקו ירידת קיבולת סוללות רכב, נראתה ירידה של עד 12% בנסועה של 200 אלף מייל (320 אלף ק"מ) כשרוב הירידה הייתה בשנים הראשונות של הרכב ואחר כך כמעט ולא הייתה ירידה בקיבולת.
מה שחדש יחסית פה זה הנתון על פולקסווגן ולא על טסלה, כי רק עכשיו מכוניות שלה צברו מספיק קילומטראז כדי לבדוק את הירידה בקיבולת.
ID3 זה רכב מיקי מאוס שמתאים רק לאצבעוני.
ויותר גרוע-הוא חשמלי.
לי יש רכב גדול על בנזין, יגואר XJ מהשנתון 1999.
לדני השני יש רכב גדול על בנזין, בנטלי ברוקלנדס 1997.
1. אתה מתחזה, סגור את פיך לנצח.
3. כך יקרה לכל הרכבים החשמליים.
8 קובי. אתה צודק לגבי 1 כי הוא מתחזה.
רק בנזין! בלי חשמל!
אלה רכבים הרבה יותר טובים.
חבל שאתם לא זוכרים, שבזמנו גרמנים "לימדו את המכוניות שלהן, לזייף תוצאות פליטת גזים בעת ביצוע הבדיקה. אבל אתם תעדיפו שקר שמלטף לכם את האגו, אופי לאומי, שלי - הכי טוב. בהצלחה.
רק טורבו דיזל, סיללות רכב יתפוצצו בשלב זה או אחר , חם מאוד בקיץ ובשילוב עם פקקים מזגן ועמידה במקום ותקלות בטעינה בקלות יש התלקחות, שאי אפשר לכבות בקלות, טורהו דיזל עושה 1..18 גם ב 300אלף קמ
כדי להאריך את חיי הסוללה צריך להתנהג הפוך מרכב בנזין. לא למלא את הסוללה עד הסוף ורצוי לטעון בטעינה איטית, לא לרוקן את הסוללה, סגנון נסיעה יותר אגרסיבי ושימוש מוגבר בבלימה רגינטיבית.
מכונית חשמלית בת 10, מי שקונה אותה בסיכון שהסוללה תפסיק לעבוד באיזה שלב ואז יעלה לו בין 50-100 אלף להחליף סוללה. לא שווה לקנות את את המכונית בשקל. מכוניות חשמליות יורדות מהכביש אחרי מקסימום 8 שנים אפילו אם הסוללה עדיין טובה כי אף אחד לא יעז לקנות אחת
צריך הגדרה מהי סוללה גמורה. 80% מהקיבולת? 60% מהקיבולת.
ואז שיגידו מתי הסוללה מגיעה לערך הזה. אחרי כמה טעינות ופריקות? אחרי איזה גיל סוללה?
רוצים לדעת מתי הסוללה כן גמורה, לא מתי לא גמורה
בעוד כ 3 שנים שעדיין זה המון זמן בהחלט אפשרי. עם הקצב שבו הטכנולוגיה מתקדמת, אנחנו רואים כל הזמן שיפורים וחידושים, אז יכול מאוד להיות שבעוד שלוש שנים כבר נראה דגמים עם סוללות משודרגות שאפשר להחליף בקלות יחסית. נחכה ונראה, אבל האופק בהחלט מבטיח.
לשם הכיוונים מובילים. גם שדרוג וגם עלות נמוכה ממש.
לפי טמקא, ירידה בטווח מ־438 ל־425 קמ' הם ירידה של של 8 קמ' בלבד...
לפי המתמטיקה הנהוגה במציאות שלנו, ההפרש הוא 13 קמ'. לא הרבה אבל לכו תסמכו על המידע של מי שלא יודע חשבון
מצבר שמאבד 10% זה לא אומר שהוא 11V.
זה לא מצבר עופרת והוא מתנהג אחרת לגמרי.
קיבולת של מצבר אפשר למדוד לפי כמות האנרגיה שנכנסת מרגע שהסוללה ריקה עד שמנגנוני הניהול עוצרים את הטעינה, ואם רוצים להיות יותר מדויקים ולא מפחדים ממלים מפוצצות, אז כמות האנרגיה זה אינטגרל של המתח כפול הזרם לאורך זמן הטעינה.
10, דני, נשאלת השאלה - כמה מיליגאוס קרינה פולט הרכב הזה ומאיזה כיוון? האם הוא יכול להוציא אותי מוועד הורים? כי חשבתי לקנות כזה יד ראשונה מרופא מומחה. אגב לדני השני יש גם פורד אם אני לא טועה.
למבחן של ה- ID.3 אין תוקף כי יש 3 קיבולות שונות של הסוללות והן 52kWh, 59kWh ו-79kWh.
אני ואשתי וגם דני חבר שלי לא מעוניינים במכוניות חשמליות והיברידיות.
10 דן. כמובן שמספר 1 הוא מתחזה.
אבל היה לי Buick LeSabre משנת 2000 עד שמישהו קטע אותי והמכונית הייתה גמורה. למכונית הזו היה תצוגה HEADS UP DISPLAY. הביטוח שלי שילם על השכרת ALTIMA מתוצרת NISSAN. זה קרה אחרי כמה שנים ואחרי זה קניתי את ה-LINCOLN. יש לי גם BENTLEY ולאשתי יש FOCUS משנת 2006.
16 אלי. בחלק ממכוניות החשמליות יש קירור סוללות בגלל חום וחימום בחורף. היו כמה מקרים של סוללות שעלו באש והסוללות התפוצצו במכוניות TESLA.
17. הטעינה בבית היא ל-100% וכל טעינה נוספת היא רק עד 80%.
18. אחרי 5 שנים הסוללות גמורות מכיוון שהקיבולת שלהן יורדת מדי שנה ובעל מכונית חשמלית צריך לקנות סוללות חדשות במחיר גבוה מאד.
19. אורך החיים של הסוללות הוא כאשר הקיבולת היא 80%. מתחת לזה הסוללות גמרות.
24. אתה לא יודע על מה אתה מדבר כי לסוללות במכונית חשמלית יש 300, 400 ו-800 וולט.
27 שימי. דני לא מדד את כמות הקרינה ב-ID.3 וגם אני לא.