בקצרה:
- פורד הציגה ברונקו חשמלי והיברידי
- גדול יותר, עם הנעה כפולה
- בשלב זה רק לשוק הסיני

מתחבר לשקע: פורד הציגה גרסאות מחושמלות לברונקו ספורט, המיועדות רק לשוק הסיני ומיוצרות שם כחלק משיתוף הפעולה עם JMC המקומית. המראה דומה לרכב הפנאי עם מנועי בנזין אותו משווקת פורד בצפון אמריקה, עם בידול עיצובי המתמקד בחזית.
החרטום אטום עם שם הדגם מואר ומסיט אוויר, וידיות פתיחת הדלתות נשלפות במיטב הסגנון החשמלי שנועד להקטין את מקדם הגרר. בשונה מגרסת הבנזין האמריקאית, גלגל חלופי בגודל מלא מותקן על דלת תא המטען.
תמונות של סביבת הנהג טרם פורסמו, וגם לא מידע טכני רשמי, למעט אלה המופיעים במסמכי הרישום של משרד התעשייה וטכנולוגיות המידע הסיני (MIIT). מהם ניתן ללמוד כי הברונקו הסיני גדול משמעותית מזה המשווק באמריקה, ב-64 ס"מ לאורך (502.5 ס"מ) ובסיס גלגלים ארוך ב-28 ס"מ (295 ס"מ).

דרגות חשמל: פורד תשווק את הברונקו ספורט רק בגרסאות כפולות-הנעה עם צמד מנועים חשמליים: 176 כ"ס מלפנים ו-274 כ"ס מאחור. הם ניזונים מסוללת 105.4 קוט"ש מתוצרת BYD שאמורה לספק טווח נסיעה של כ-650 ק"מ על פי התקן הסיני (CLTC), כלומר סביב 500 ק"מ בתקן האירופאי (WLTP).
לגרסה ההיברידית-נטענת מנוע קדמי זהה ואחורי צנוע יותר (244 כ"ס) הניזונים מסוללת 43.7 קוט"ש, בעוד מנוע בנזין בנפח 1.5 ליטר משמש כגנרטור לטעינת המצברים. טווח הנסיעה הנקי מזיהום עומד על 220 ק"מ הטווח הכולל עומד על 1,200 ק"מ - בשני המקרים על פי התקן הסיני.

מה אנחנו חושבים: לפורד יש כיום שלושה רכבי פנאי חשמליים באירופה, אבל הם לא מצליחים שם במיוחד. המאך-E שהוצג בסוף 2019 נחשב כבר למיושן, האקספלורר EV והקאפרי EV מבוססים על פלטפורמה ומכלולי הנעה-סוללה ותיקים של פולקסווגן.
דווקא גרסאות מחושמלות לרכב הפנאי עם העיצוב הייחודי והשם הנחשק היו יכולות להיות ייחודיות באולמות התצוגה של פורד וגם אצלנו, אבל בינתיים זה לא צפוי לקרות. וחבל שכך.