בקצרה:
- לרנו יהיו 3 מסחריות חשמליות
- עם טווח מרבי של 450 ק"מ וטעינה בתוך 20 דקות
- במקביל ימשך הייצור של דגמי הדיזל

עם טכנולוגיות מתקדמות: אחרי שחשפה שלישיית דגמים מסחריים-חשמליים לפני מספר חודשים, רנו הציגה את השלושה בתערוכת המסחריות של בירמינגהאם, אנגליה - וניצלה את ההזדמנות כדי לחשוף פרטים נוספים אודותיהם.
השלושה יתבססו על פלטפורמת "סקייטבורד" חדשה בשם SDV (ר"ת של Software Defined Vehicle, רכב המוגדר על-ידי תוכנה), וירדו לפס הייצור בצרפת במהלך השנה הבאה. השלישיה תכלול דור חדש ורביעי במספר לטראפיק, הוואן הפופולארי שנמכר ב-2.5 מיליון יחידות מאז הוצג לראשונה ב-1980. לצדו תוצג מסחרית מודולרית בשם גולט (Goelette), ודגם שלישי לחלוקה עירונית בשם אסטאפט (Estafette).

יחידות הנעה: השלושה יצוידו במנוע חשמלי אחורי בהספק של 204 כ"ס, כאשר ההנעה האחורית תאפשר קוטר סיבוב קטן במיוחד של 10.3 מטרים, נתון דומה לזה של הקליאו הקטנה. שני מארזי סוללה יוצעו לבחירה, אך היצרנית לא מפרסמת את הקיבולת בקוט"ש.
לחלוקה עירונית תוצע סוללת LFP קטנה עם טווח מרבי של 350 ק"מ, בעוד מי שנוסע למרחקים ארוכים יותר יוכל לבחור בסוללת NMC גדולה יותר שתעניק טווח מרבי של 450 ק"מ.
בשני המקרים מתח העבודה יהיה 800V, שיאפשר טעינה אולטרה-מהירה עם מילוי מ-15% ל-80% בתוך פחות מ-20 דקות. כמו-כן תוצע תמיכה ב-V2L לטובת אספקת חשמל למכשירים חיצוניים, באמצעות שקעי חשמל שימוקמו בתא הנהג, בסביבת המטען וגם באמצעות מתאם יעודי שיתחבר לשקע הטעינה. כמו כן תתאפשר תמיכה ב-V2G, אספקת חשמל מהסוללה לרשת במטרה להשתמש בסוללה כמערכת אגירת אנרגיה.

מה עוד צריך לדעת: הטראפיק החשמלי יהיה קטן מדגם הדיזל המוכר. אורה של הגרסה הקצרה הוא 487 ס"מ (21-), רוחבה 192 ס"מ (4-) וגובהה 190 ס"מ (7-), במטרה לאפשר גישה לחניונים תת-קרקעיים. הגרסה המוארכת תימתח עד ל-527 ס"מ (13-). בהתאם גם נפח ההעמסה יהיה נמוך יותר - 5.1 קוב בגרסה הקצרה (0.7-) ו-5.8 קוב בארוכה (1.9-).
רנו גולט תהיה גרסה מודולרית שתאפשר התקנת ארגז פתוח או סגור, וכן מתקני הרמה, גרירה או ארגזי קירור, עד לנפח מרבי של 10 קוב. סרנים מחוזקים יאפשרו נשיאת משקל מרבי של 1.4 טון, ותא הנוסעים יאפשר הושבה של עד 6 אנשי צוות בגרסה עם קבינה כפולה.

האסטאפט ייועד לחלוקה עירונית, ולכן גובהו יהיה עד 260 ס"מ במטרה לאפשר גם לנהג בגובה 190 ס"מ להתהלך ברכב כשהוא זקוף. תריס גלילה מאחור ודלתות הזזה בצד יאפשר כניסה ויציאה קלה, כאשר כפתור "עצירת מסירה" ייעודי יפתח את הדלת הפנימית בין איזור הנהג למטען וידליק ארבעה מאותתים. נפח ההעמסה המרבי יגיע ל-9.2 קוב.
כל הדגמים יכללו תא נוסעים מודרני עם לוח מחוונים דיגיטלי ("10) ומסך מגע גדול ("12), לצד תאי אחסון לרוב עדכוני OTA יאפשרו שדרוג מערכות במהלך חיי הרכב.

מה אנחנו חושבים: קטגוריית המסחריות-חשמליות התחילה עם הסבה של דגמים מוכרים כמו סיטרואן ג'מפי ומרצדס ויטו, בגרסאות שהציעו טווחי נסיעה קצרים ואיכויות נסיעה בינוניות. כעת הגיע השלב הבא, עם הצגת דגמים יעודיים בעלי יכולת גבוהה בהרבה.
זה התחיל כבר לפני 3 שנים עם ה-ID.BUZZ של פולקסווגן, והמשיך בעת האחרונה עם דגמי פאריזון של ג'ילי ועם סדרת דגמי PV של קיה. אנחנו מעריכים שהבשורה של רנו היא לא המילה האחרונה שנאמרה בתחום הזה.