ב.מ.וו פתחה את הקיץ: עשתה זאת עם שלושה דגמים מחודשים. F900R, F900XR ו-S1000R, שלושה שמציגים לדברי היצרנית שילוב של טכנולוגיה מתקדמת, אבזור סטנדרטי עשיר ועיצוב עדכני, ומיועדים לקהלים מגוונים מרוכבים עירוניים וגם לאוהבי הביצועים. עד כאן דף היח"צנות. ועכשיו לפרטים.

ה-F900R הוא רודסטר עירום עדכני עם מנוע שני צילינדרים בטור בנפח 895 סמ״ק ו-95 כ״ס, מבנה קומפקטי ומראה אגרסיבי. כסטנדרט הדגם מצויד במערכות עזר מתקדמות הכוללות בין היתר בקרת אחיזה דינמית (DTC), ABS Pro לתפקוד משופר בהטיה ובקרת בלימה דינמית (DBC). יש גם חישוקי אלומיניום קלים יותר (1.8 ק"ג פחות מהדגם היוצא), מזלג קדמי הפוך חדש ופנס קדמי אחר. גרסה עם הספק מוגבל (47 כ"ס) מוצעת גם לרוכבים עם רישיון A1 והמחירים נעים בין 75 ל-85 אלף שקלים.

עוד X ליד השם הופך את ה-900 לספורט-טורר עדכני שאמור לשלב בין נוחות למרחקים ורכיבה ספורטיבית. עם אותו מנוע של ה-R, ה-F900XR מוסיף עוד מעט למרווח הגחון, מזלג קדמי הפוך עם כיוונון מלא ומהלך של 170 מ״מ, ואבזור עשיר יותר שכולל בין היתר פנס LED אדפטיבי, חימום לידיות, שקע USB-C, מצבר קל יותר ומערכות DTC ,ABS Pro ו-DBC. הפיירינג מעודכן, מסיטי הרוח ומגיני הידיים חדשים, וגם כאן זמינה גרסת רישיון A1. בנוסף, ה-F900XR החדש מקבל עדכון נחוץ בגזרת השיכוך, כאשר הבולם הקדמי ניתן כעת לכוונון מלא. המחיר: בין 90 ל-92 אלף שקלים.
לבסוף, ה-S1000R המחודש מעדכן את קטגוריית הנייקד-על של ב.מ.וו, כשהוא חולק מנוע עם לא פחות מאופנוע הסופר-ספורט של החברה: ה-S1000RR. עם ארבעה צילינדרים ו-170 כ"ס במקרה הזה, יחסי העברה קצרים יותר, מצערת M חדשה עם מהלך מקוצר וקוויקשיפטר (Shift Assistant Pro), כולם כסטנדרט. יש גם בקרת אחיזה מעודכנת (DTC), בקרת מומנט מנוע (MSR), ABS Pro להטיה בפניות ומסך TFT צבעוני עם קישוריות. פנס ה-LED הכפול מעודכן, החלק האחורי עבר ליטוש ויש סכימות צביעה עדכניות, כולל גרסת M. המחיר: בין 115 ל-148 אלף שקלים.
ובעוד חודש מהיום (אוגוסט) תציע ב.מ.וו בעולם מגוון דגמים מעודכנים לשנת הדגם 2026. בעיקר מתיחות פנים קלות, עם צבעים חדשים ויישור קו של אמצע החיים. ראשית, בכל דגמי היצרנית תהיה אופציה להתקן ניווט חדש עם פתיחה חשמלית, ולא מפתח כבעבר. מה בכל זאת שווה אזכור?
ל-F800GS מתווספת אופציה חדשה: משקף רוח גבוה עם מנגנון כוונון, סטנדרטי בגרסאות ספורט וטריפל בלאק. משקף כהה לא יוצע עוד בדגם ספורט ויש גווני צביעה חדשים. ה-F900GS זוכה אף הוא לצביעה מחודשת, ובגרסת האדוונצ'ר יש שינוי בחבילת ריידר-פרו: הבולמים האלקטרוניים (Dynamic ESA) וג'ק האמצע אינם כלולים עוד כסטנדרט, אך זמינים כאופציות נפרדות בתשלום. ב-R1300GS חבילת Innovation כוללת כעת גם מצבי תאורה אדפטיביים ואילו ב-R12nineT R יש מצבר קל משקל כאופציה.
סוזוקי מרחיבה 800: דיווחנו לכם בעבר שסוזוקי מתכננת להרחיב את היצע הדגמים שלה המבוסס על פלטפורמת ה-776 סמ"ק החדשה. ובכן, היצרנית מציגה שני דגמים חדשים עם מראה נוסטלגי: GSX-8T ו-GSX-8TT, המבוססים על פלטפורמת ה-GSX-8S אך עוטים עיצוב רטרו שמחזיר אותם לימים היפים של הסיקסטיז והסבנטיז.

ההשראה העיצובית נראית כזו שנלקחה מה-T500 הקלאסי של סוזוקי משנות ה-60 ומה-GS1000 האגדי, אופנוע הליטר הראשון של החברה. גרסת ה-GSX-8T שומרת על תצורת נייקד נקייה, בעוד שה-TT מקבל מעטפת מינימליסטית לפנס קדמי עגול חדש. שני הדגמים כוללים מיכל דלק מוגדל ל-16.5 ליטרים (לעומת 14 ליטר ב-8S, הנייקד הספורטיבי של סוזוקי), מושב חדש, כידון שונה ומגיני מצנן (רדיאטור) ייחודיים.
בצד המכני אין הפתעות. אותו מנוע טווין מקבילי בנפח 776 סמ"ק עם 83 כ"ס ו-7.8 קג"מ, מצמד מחליק, קוויקשיפטר דו-כיווני, שלושה מצבי ניהול מנוע ובקרת אחיזה מתכווננת וניתנת לניתוק. שלדת פלדה, זרוע אחורית מאלומיניום, בולמים מתוצרת KYB: מזלג הפוך בקוטר 43 מ"מ (לא ניתן לכיוונון) ובולם אחורי עם כיוון עומס קפיץ בלבד. בסיס גלגלים של 1,465 מ"מ, גובה מושב של 810 מ"מ ומשקל רטוב שעומד על 204 ק"ג.

כסטנדרט, תקבלו מערכת בלימה עם דיסקים כפולים בקוטר 310 מ"מ מלפנים ודיסק אחורי בקוטר 240 מ"מ, חישוקי "17 עם צמיגי 120/70 ו-180/55 מלפנים ומאחור בהתאמה, ומסך TFT בגודל "5 עם תצוגה דיגיטלית משתנה, קישורית סלולרית, שקע USB ותאורת LED מלאה. שני הדגמים צפויים להגיע לקראת סוף השנה הנוכחית, מחיר טרם נקבע.
משפחת אנפילד מתרחבת: יבואנית אופנועי רויאל אנפילד השיקה בישראל את ה-650 קלאסיק החדש, אופנוע מודרני בעיצוב רטרו שמצטרף למשפחת דגמים הולכת ומתארכת של המותג ההודי הוותיק. הדגם החדש מבוסס על שלדת הסופר מטאור והעיצוב של הקלאסיק 350, כמחווה לאופנועים האייקוניים של שנות ה-60. עם מנוע טווין מקבילי של רויאל אנפילד שמשרת לא מעט מדגמי החברה ומציע כעת 47 כ"ס (רישיון A1) ו-5.3 קג"מ. עם מתלים טלסקופיים בקוטר 43 מ"מ ומהלך של 120 מ"מ, וצמד בולמים מאחור עם מהלך של 90 מ"מ מבית SHOWA.

על הקשר עם הקרקע אחראיים חישוקי שפיצים בקוטר "19 מלפנים ו-"18 מאחור, עם צמיגי כביש במידות 100/90 ו-140/70 בהתאמה. דיסק קדמי יחיד בקוטר 320 ואחורי בקוטר 300 מ"מ אחראים על ההאטה, ומיכל דלק של 14.8 ליטר אחראי לאספקת אנרגיה. גובה המושב הוא 800 מ"מ והמשקל הרטוב הוא 243 ק"ג.

העיצוב אמנם שייך למאה הקודמת, אבל הטכנולוגיה מתקדמת יותר (גם אם לא פורצת דרך). אל לוח המחוונים האנלוגי מצורפת גם תצוגה דיגיטלית, שקע USB לטעינת הטלפון הנייד ותצוגה של אפליקציית ניווט ייעודית. המושב האחורי, כמו גם הסבל, ניתנים לפירוק (והרכבה) בקלות. המחיר: החל מ-48 אלף שקל.
דור העתיד: יהלי טל בן 17, רוכב קבוצת המרוצים של הוסקוורנה ישראל, יצא לרומניה להתחרות בשני אירועים. הראשון שבהם היה במרוץ Ditrocx Hard Enduro, תחרות הארד אנדורו מקומית שתופסת תאוצה כקרש קפיצה ואימון ל-REDBULL ROMANIACS.

יהלי התחרה בקטגוריית ה-HOBBY שבה השתתפו מעל 80 מתחרים, ולאחר שלושה ימי מרוץ מפרכים במסלולים שהתאפיינו בטיפוסים תלולים, סינגלים טכניים ביערות ותנאי רכיבה קשים במיוחד בלב הרי הקרפטים, הגיע סיים טל ראשון בקטגוריה. התחרות הבאה: ה-ROMANIACS, מהמרוצים הקשים ומפורסמים בעולם.