חורף חם - על פי דו"ח חטיבת יבואני הרכב הדו-גלגלי באיגוד לשכות המסחר, בחודש מרס נמסרו 1,689 אופנועים וקטנועים חדשים, ובסך הכל 4,359 כלים דו-גלגליים מתחילת השנה. סאן יאנג מובילה כרגיל עם 375 קטנועים חדשים, אחריה ימאהה עם 368 מסירות. הונדה סוגרת את שלישיית מותגי הצמרת עם 323 קטנועים ואופנועים.

קימקו (164), קוואסקי (85), CF מוטו (49), ק.ט.מ (36), ווג עם 34 מסירות, ב.מ.וו (30) מסירות ורויאל אנפילד (27) משלימים את העשירייה הפותחת בחודש מרס.
הונדה מעלה הילוך - יבואנית הונדה מתחילה בשיווק דגמי 2025 המחודשים של שני קטנועי הדגל: X-ADV ופורזה 750. בשני המקרים עם מראה שעבר שינויים. האחרון עם חזית חדשה ומעודכנת, תאורת LED מלאה, משקף מוגדל ומשטח רגליים רחב, תא מטען מואר, מושב משופר ונוחות רכיבה גבוהה יותר לדברי הונדה. חידושים נוספים כוללים מסך TFT צבעוני בגודל "5 עם תפעול קליל באמצעות מתג ארבע-כיווני, ובקרת שיוט סטנדרטית.

ה-X-ADV 750, שפרץ בזמנו דרך, תרתי משמע, כקטנוע בקטגוריה משל עצמו עם יכולת שטח מסוימת, זוכה אף הוא למתיחת פנים עם מסך TFT ויחידות LED חדשים, מגן רוח מתכוונן ותא אחסון מרווח עם חיבור USB-C, מצערת אלקטרונית ובקרת אחיזה ושיוט.

שני הדגמים שומרים על אותו מנוע ותיק בנפח 745 סמ"ק (58 כ"ס ו-7 קג"מ) ותיבת DCT משופרת לטענת החברה, בין היתר מכיוון שהתיבה האוטומטית צופה טוב יותר את ההילוך הנדרש בתנאי רכיבה שונים. מחיר: הפורזה עולה 88 אלף שקלים כולל אגרות והוצאות רישוי, בעוד שה-X-ADV 750 יעלה 79 אלף שקלים.
ימאהה עם דגמי טרייסר חדשים - שלושה דגמים למשפחת טרייסר 9, עם GT ו-GT+, ולראשונה גם גרסאות עם תיבת הילוכים אוטומטית (Y-AMT) בגרסאות בכירות. כולם עם מנוע שלושה צילינדרים בנפח 890 סמ"ק (119 כ"ס), חמישה מצבי רכיבה, מערכות בטיחות מתקדמות, תאורת LED מלאה ומסך TFT חדש. גם בדגם הבסיסי, שמחירו 85 אלף שקלים.

ה-9 GT מוסיף חידושים בתחום הנוחות והטכנולוגיה בדמות מתלים חצי-אקטיביים, מפתח חכם, חימום לידיות ומשקף קדמי מתכוונן, עם בחירה בין תיבה רגילה או אוטומטית שמאפשרת גם שליטה ידנית באמצעות מתגים ייעודיים. המחיר: 95 אלף שקלים לגרסה הרגילה, 100 אלף שקלים לאוטומטית.
ה-GT+ הוא הדגם המאובזר ביותר, עם תוספת של תיבה אוטומטית כסטנדרט, בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת זיהוי שטחים מתים, בלימה מאוחדת ומערכת לניטור לחץ אוויר בצמיגים. המחיר: 110 אלף שקלים. כולם צפויים להגיע בסוף חודש מאי.
בהארלי דייוידסון מחפשים מחליף - יוכן זייץ, מנכ"ל הארלי דייוידסון, הודיע על כוונתו לפרוש מתפקידו לאחר כהונה של חמש שנים, שבה הוביל מהלך אסטרטגי מקיף לשיקום המותג האייקוני. זייץ, חבר בדירקטוריון מאז 2007, מונה למנכ"ל זמני ב-2020 עם פרישתו של מתיו לבטיץ, ובהמשך קיבל את התפקיד באופן קבוע והיה לאירופאי הראשון לכהן במותג הכל-כך אמריקאי. הוא צפוי להישאר בתפקידו עד שיימצא מחליף, והחברה אישרה כי תהליך החיפוש כבר בעיצומו.

יוכן שנולד במנהיים, גרמניה, הוא איש עסקים ממולח שידוע בזכות הובלה של מספר חברות ומותגים אל עבר חוף מבטחים והחייאתם. אחת החברות שנהנו בעבר משירותי הניהול והשיקום של יוכן הוא מותג ביגוד הספורט פומה, אליו יוכן הצטרף בשנת 1990 ובגיל 30 בלבד הפך למנכ"ל הצעיר ביותר של חברה ציבורית בגרמניה. יוכן הוביל מהפך דרמטי בפומה שהביא לעלייה של 4,000% בשווי המניה תוך 13 שנים. לאחר רכישת פומה על ידי קבוצת קרינג, הצטרף לדירקטוריון הקבוצה והוביל את אסטרטגיית הקיימות שלה.
כמו בפומה, זייץ נכנס לתפקיד מנכ"ל הארלי דייוידסון בתקופה קשה: החברה מתמודדת בשנים האחרונות עם ירידה במכירות, קהל לקוחות מזדקן, ותחרות גוברת מיצרנים יפניים ואירופאים בעוד שתדמית המותג מיושנת ומרוחקת מדי מהדור הצעיר. בנוסף, השוק האמריקאי - המרכזי עבור החברה - החל להראות סימני שחיקה, וגם שם יש תחרות מבית מחברות כמו Indian שמתחזקת בשנים האחרונות.
כצעד אסטרטגי, ביטל זייץ את תוכנית "More Roads" של קודמו והשיק את "Rewire" – תוכנית ייצוב שהתמקדה בצמצום תחומי הפעילות, הפחתת עלויות וחזרה לדגמי הליבה של המותג. בשנת 2021, החליף את "Rewire" בתוכנית חומש חדשה בשם "Hardwire", שכללה מיקוד מחודש באופנועי תיור כבדים, חיזוק השווקים המרכזיים, והשקת פלטפורמות דיגיטליות חדשות לשיפור הקשר עם הלקוחות.
מהלך בולט במיוחד היה הפיצול של הארלי ממותג האופנועים החשמליים LiveWire לחברה נפרדת ועצמאית, שגם יצאה להנפקה בבורסה ב-2022 במהלך מיזוג עם SPAC שזכה להתעניינות רבה מצד המשקיעים. למרות ביקורת מצד חלק מן ההארליסטים המסורתיים, כהונתו של זייץ סימנה תקופה של התחדשות זהירה ואת הניסיון לאזן בין שמירה על המורשת של הארלי לבין ההתאמה לעולם משתנה בתחום הדו-גלגלי.
פרישתו מגיעה ברגע מכריע, והצלחת יורשו תיבחן לפי היכולת להמשיך בתהליך המודרניזציה מבלי לאבד את נשמת המותג, נוסחה קשה מאוד לפיצוח, במיוחד במותג כה ידוע ועם מורשת אגדית. אחרי הכל, הארלי דייוידסון הוא אייקון עולמי שמוכר היטב גם למי שלא חובב אופנועים, וזה בדיוק האתגר ומה שהארלי רוצה לשמר - את החזון והתדמית שכולם מכירים ואוהבים, אבל עם ביטוי באולמות התצוגה והמכירות.