דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

המערב קונה חשמליות, המשומשות נשלחות לאפריקה

Getting your Trinity Audio player ready...

בקצרה:

  • 1.3 מיליון משומשות נשלחות מדי שנה לאפריקה
  • היצואנית העיקרית היא ארה"ב
  • הלהיטים: דגמי טויוטה ויונדאי

בזמן שמדינות המערב מאיצות את המעבר להנעות חשמליות, נשלחות מיליוני מכוניות בנזין משומשות ומזהמות למכירה במדינות אפריקה. כמות היצוא למדינות היבשת גדלה ב-20% בין השנים 2015 ל-2019, לאחר מכן חלה האטה בשל מגיפת הקורונה ומשבר המלאים הגלובאלי של שוק הרכב, וכעת חלה עליה נוספת בחסות המעבר לרכבים חשמליים.

מדינות ארה"ב, שאחראיות על 18% מיצוא המכוניות המשומשות בעולם, מספקות את מרבית הרכבים המשומשים שמגיעים לאפריקה - בעיקר ממדינות כמו ניו יורק ופלורידה, השוכנות לחופי האוקיינוס האטלנטי, מה שמקל על השילוח. במדינות אלו ישנו ביקוש גובר לרכבים חשמליים, מה שיוצר מלאי גדל של רכבי בנזין משומשים.

במקרים רבים מדובר ברכבים שעברו קילומטראז' גבוה או חוו תאונות והצפות, והמכירה שלהן בשוק המקומי עלולה להיות בעייתית. בדרך לאפריקה מפורקים מהן לא פעם הממירים הקטליטיים, שמכילים מתכות יקרות ומבוקשות, מה שמעלה משמעותית את רמת הזיהום שתיפלט מהאגזוזים בהמשך חייהן.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

עיקר הביקוש הוא במדינות מערב אפריקה, ובהן ניגריה, גאנה, ובנין, אך גם בקניה שבמזרח היבשת, בה צי הרכב מוכפל מדי 8 שנים ו-90% מצי הרכב במדינה הגיע כמשומש. יש לציין כי רמת המינוע באפריקה עומדת על 44 רכבים בלבד לכל 1,000 תושבים, לעומת ממוצע עולמי של 180 רכבים וממוצע אמריקאי של למעלה מ-800 רכבים לכל אלף תושבים. עם זאת, קצב גידול האוכלוסיה המהיר של אפריקה, יחד עם צמיחתו של מעמד הביניים ביבשת, מוביל לביקוש עצום לרכבים במחיר נמוך.

מרבית הרכבים שמגיעים לאפריקה הם בני שנתיים עד חמש שנים, כאשר להיטי המכירות הם דגמי סדאן מתוצרת יונדאי ובעיקר טויוטה. לצידם ישנו ביקוש גם לדגמים אמריקאיים ישנים יותר, שנמכרים ביבשת בתמורה לאלפי דולרים בודדים.

פורסם לראשונה ב- 22.05.23

למאמר זה התפרסמו 2 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה