שנת 2022 היתה כצפוי שנת שיא במכירות הרכב החשמלי, עם 27,671 חשמליות שעלו על כבישי ישראל - פי 1.5 מהשנה שלפניה. למעשה, נתח השוק של החשמליות בשנה החולפת חצה את ה-10% ועבר גם את נתח השוק של דגמי הדיזל. ועדיין, למרות הגידול, הביקוש העצום לחשמליות היה יכול להניב מספרי מכירות גבוהים יותר - לו רק היו מצליחים להצטייד היבואנים במלאי מספק של רכבים.
אגב, רק לפני שנתיים, ב-2020, נמכרו כאן 1,500 חשמליות בלבד, ובשנה שלפני כן - כ-600 חשמליות בסך הכל.
.jpg)
הנהירה לחשמליות הביאה את רכבי הדיזל בפעם הראשונה לנתח שוק חד ספרתי, ופגעה גם בנתח השוק של הרכבים ההיברידיים. אצל רכבי הפלאג-אין (היברידיים-נטענים) חל גידול קל בלבד.

הרכב החשמלי הנמכר ביותר בישראל בשנה החולפת הוא ג'ילי גיאומטרי C, שהתקרב ל-7,000 יחידות בשנתו הראשונה כאן. טסלה מודל 3, מובילת השוק בשנה הקודמת, ירדה למקום השני עם קצת יותר מ-4,600 מסירות. במקום השלישי סינית נוספת, BYD אטו 3, שהתקרבה ל-4,000 מסירות בתוך שלושה חודשי שיווק בלבד. בעשיריה המובילה ניתן למצוא 5 דגמים סיניים בסך הכל, עוד שניים מתוצרת יונדאי הקוריאנית ורק דגם אירופי בודד - סקודה אניאק.
בתחום היוקרה בולטת מרצדס EQA שרשמה 295 מסירות, אחריה ה-EQE עם 190 מסירות, וולוו XC40 עם מכונית אחת פחות וג'נסיס GV60 שרשמה 155 מסירות.

גזרת רכבי הפלאג-אין הייבריד היתה פחות סוערת, כאשר מובילת השוק מהשנה שעברה - קיה נירו - איבדה את הבכורה לטובת MG EHS, שרשמה מספרי שיא עם למעלה מ-5,000 מסירות. המשך הרשימה מאוכלסת בעיקר על ידי דגמי היוקרה.

בתחום ההיברידי הקלאסי טויוטה קורולה עדיין מוליכה, כאשר היצרנית היפנית חולקת עם יונדאי את תשעת המקומות הראשונים ברשימה. רנו ארקנה, ההיברידית האירופית הראשונה (והיחידה) בישראל, רשמה השנה 169 מסירות בלבד. שתי ההיברידיות של הונדה, ג'אז ו-CRV, לא הצליחו לחצות את רף 150 המסירות.