בסוף גם זה היה צריך לקרות. אחרי פורשה, מזראטי ופרארי, גם למבורגיני מתחברת לשקע - ועושה זאת עם דגם חדש בשם למבורגיני רוולטו, שתהיה מכונית-על היברידית נטענת. הרוולטו תחליף את האוונטדור שתרד מפס הייצור אחרי למעלה מעשור, ותצטרך להתמודד מול פרארי SF90 המרשימה. יהיה מסקרן.
כמו קודמותיה בשושלת, גם הרוולטו שומרת מנוע V12 אטמוספרי בתצורה אחורית-מרכזית. היא עושה זאת עם 6.5 ליטר של נפח והספק מרבי של 825 כ"ס (45 כ"ס יותר מהאוונטדור LP780-4), שינויים כמו משקל עצמי נמוך במעט (17 ק"ג), סעפת יניקה ופליטה שונות ומנתק הצתה שנכנס לפעולה רק ב-9,500 סל"ד, 800 סל"ד מעל גרסתו הקודמת.
המנוע עצמו סובב ב-180 מעלות כך שהחיבור לתיבת ההילוכים מתבצע מחלקו האחורי דווקא (לראשונה בלמבורגיני), ומשם עובר הכוח לגלגלים הסמוכים. התיבה מוצבת בתצורה רוחבית (לראשונה מאז המיורה המיתולוגית) והיא כפולת מצמד עם שמונה יחסים (שבעה יחסים רובוטית עם מצמד יחיד באוונטדור). לדברי החברה היא קלה אפילו מזו המוצבת בהורקאן הקטנה ממנה.

מערכת ההנעה משלבת שלושה מנועים חשמליים, כל אחד בהספק 149 כ"ס. אחד מוצב בין המנוע לתיבת ההילוכים, שניים נוספים מחוברים לכל אחד מהגלגלים הקדמיים ומאפשרים כך הנעה כפולה עם הכוונת מומנט מלפנים והם גם אחראים בלעדיים על הנעת הרכב בנסיעה לאחור. המצברים הצנועים (3.8 קוט"ש) מוצבים בתעלה לאורך המרכב, מסייעיים לשמירה על חלוקת משקל בנטייה קלה לאחור (56-44) ומאפשרים עליית משקל צנועה (200+ ק"ג) ביחס למערכות הנעה משולבות חשמל. למבורגיני לא מפרסמת את טווח הנסיעה הנקי מזיהום שצפוי לעמוד על קילומטרים ספורים.
ההספק המשולב של תערובת הבנזין והחשמל עומד על 1015 כ"ס ומאפשר זינוק ל-100 קמ"ש ב-2.5 שניות, נתון זהה לפרארי ו-0.3 שניות פחות מהאוונטדור LP780-4 היוצאת, בדרך ל-350 קמ"ש מרביים (10 קמ"ש יותר מה-SF90).

כבסיס משמשת שלדת קרבון חדשה, חומר ממנו עשויה גם תת השלדה הקדמית (לראשונה במכונית מייצור סדרתי), והיא קלה ב-10% וקשיחה ב-25% בהשוואה לאוונטדור. בין השינויים הנוספים שנועדו לשדרג את היכולת הדינמית ניתן למנות מוטות מייצבים קשיחים יותר (ב-11% מלפנים ו-50% מאחור), מערכת ההיגוי חדה יותר (ב-10%, לרבות היגוי לגלגלים האחוריים כמו באוונטדור) צמיגים שפותחה על ידי ברידג'סטון במיוחד עבורה (פוטנזה ספורט) רחבים יותר מלפנים (ב-4%) וגם בלמים קרמיים גדולים בסנטימטר (390-410 מ"מ לפנים-אחור) עם קאליפר בן 10 בוכנות מלפנים (6 באוונטדור).
העיצוב החיצוני שומר על המאפיינים המוכרים של היצרנית, לרבות דלתות "מספריים" הנפתחות כלפי מעלה, כונסי אוויר גדולים בפרופיל האחראים להזרמת אוויר למנוע ולמערכת הקירור ועם יחידות תאורה מקוריות בעיצוב האות Y. לדברי היצרנית מערכת מסיטי האוויר מסייעת לשיפור כוח ההצמדה ב-33% מלפנים וב-74% מאחור. בין האלמנטים העיצוביים הרשימים ניתן למנות את צמד המפלטים המוצבים גבוה בחלק האחורי ואת היעדר מכסה למנוע.

סביבת הנהג שודרגה משמעותית עם לוח מחוונים דיגיטלי ("12.3), מסך מגע מרכזי ("8.4) ומסך נוסף לנוסע ("9.1) עם מתג ההתנעה ובורר ההילוכים המוכר של היצרנית. על ההגה מוצבים מתגי שליטה למערכת ההנעה (טעינה, היברידי וביצועים) וארבעה נוספים לשאר מערכות הרכב כשלצד המצבים המוכרים (סטרדה, ספורט וקורסה) נוסף גם מצב Città (עיר באיטלקית) המתעדף נהיגה בכוח החשמל בלבד.
פורסם לראשונה ב- 31.03.23
למאמר זה התפרסמו 0 תגובות