ממשרד האנרגיה נמסר כי בחצות הלילה שבין ראשון לשני (28.02.2021-1.3.2021) יעודכנו מחירי מוצרי הדלק הנמצאים בפיקוח, הנמכרים לצרכן בתחנות הדלק. המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) יעמוד על 5.99 ש"ח לליטר, עליה של 27 אגורות מחודש קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 21 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מחודש קודם.
המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי באילת (ללא מע"מ) יעמוד על 5.12 ש"ח לליטר, עליה של 23 אגורות מחודש קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 18 אגורות לליטר (ללא מע"מ), ללא שינוי מחודש קודם.
העליה נובעת מזינוק של כ-18% במחיר הדלק עצמו, והיא מתקזזת במעט עם ירידה קלה של 0.43% בשער הדולר. בהתאם גם מרכיב המע"מ התייקר ב-4 אגורות, כך שמרכיבי המס השונים מהווים 66% ממחירו של ליטר בנזין.
למאמר זה התפרסמו 2 תגובות