דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מדריך: שדרוג מערכת הסאונד המקורית ברכב

Getting your Trinity Audio player ready...


הבעיה היא כזאת: קניתם מכונית, חדשה או משומשת, והיא עלתה הרבה כסף. אממה, בחלק גדול מהמקרים אתם לא ממש מרוצים מאיכות הצליל. אלא אם בחרתם במכונית יוקרה עם מערכת קול מטופחת לעילא, אזי בוודאי נתקלתם בחיסכון הזה שכפו אנשי החשבונות של היצרן על המהנדסים. מערכת הקול המעוצבת אינה מנהלת צלילים משובחים, הרמקולים בסיסיים ואפילו מספר הכניסות למכשירים אלקטרוניים - מוגבל. מה עושים. טוב ששאלתם. לפניכם 5 דרכים לשדרג את מערכת הקול המקורית ברכב שלכם.


1. להחליף רמקולים
מאז פורד מודל T בת המאה, כל מכונית מצוידת בשקעים הולמים לרמקולים. המשמעות היא שאפשר להחליף את עיגולי הקרטון שמוצאים שם לפעמים, ברמקולים הולמים. במגוון רחב שנע בין מאות בודדות למאות רבות של שקלים אפשר למצוא רמקולים משובחים - עגולים או אליפטיים, בעלי טוויטרים ומספר ראשים מובנים או ביחידות מופרדות ומנוהלות היטב (קומפוננט). את הרמקולים החדשים אפשר להתקין במקומם של הקדמיים הקיימים, ואם חשקה נפשנו בהעשרה נוספת של הצלילים, נוכל להוסיף רמקולים מאחור (מאחורי המושבים האחוריים או בדלתות הצד האחוריות), ולהוסיף טוויטרים ורמקולים נוספים ככל שנוכל, בכל שקע קיים או יזום.

2. להתקין מגבר חיצוני
דרך מרחיקת לכת יותר לשדרג את עוצמת וגם איכות הסאונד ברכב היא להתקין מגבר חיצוני. מדובר במערכת שיכולה לשדרג את כוחה ופועלה של מערכת הקול המקורית של הרכב, בעיקר באמצעות שיפור ביכולת הנשימה שלה. שימו לב שלא כל מערכת מקורית מאפשרת חיבור של מגבר חיצוני, אבל גם לזה יש פתרון (גם אם מומלץ פחות) - מתאם בין החוטים היוצאים אל הרמקולים ובין המגבר. רק תמצאו מקום לקופסה מרובעת, לא גדולה מדי, שתותקן באיזשהו מקום בטוח ברחבי הרכב.

3. להתקין סאב-וופר
עם מגבר חיצוני או בלי מגבר חיצוני, אם החיבורים מאפשרים לנו זאת, נוכל לשקול להתקין ברכב גם את הרמקול המתקרא בציבור "סאב וופר". הרמקול הזה הוא רמקול לכל דבר, אבל הוא מטפל באופן בלעדי בצלילים שבתדרים הנמוכים, כלומר - הוא מגביר ומדגיש את הבסים. סאב-וופר טוב אינו מסתפק בלסייע להפעים את כל סביבת הרכב ביצירתו הקומפוזיטורית האחרונה של פאר טסי, אלא יכול לשבח מאוד את איכות הצלילים בהאזנה שקטה. חסרונו המרכזי של סאב-וופר בגודלו הרב, יחסית למכונית, ובצורך להתקין אותו במקום נפח אחסון או אירוח.



4. להחליף את המערכת המקורית
זה נכון שהמערכות המקוריות היום נראות יצוקות לרכב, וזה נכון שפעם היה קל יותר להחליף את המערכת המקורית. ובכל זאת, כמו במקום העבודה - לכל אחד יש תחליף וגם את המערכת הזו אפשר להסיר. האתגר המיידי הוא למצוא מתאם חלופי שמותאם לדגם הרכב שלנו, ואז - בהתאם לסוג המתאם שמצאנו, נוכל לבחור אם להתקין מערכת חלופית בגודל הסטנדרטי (1 דין) או במערכת גדולה יותר, עם מסך מגע למשל (גודל 2 דין - "דאבל דין"). מערכות חלופיות מתחילות במאות שקלים בודדים - ויכולות לכלול חיבורי USB, AUX ובלוטות', תענוג צרוף בעיקר אם במערכת המקורית לא זכינו בהם. ואם אנחנו מחפשים איכות, אפשר למצוא מערכות ממותגות ומשובחות מכמה מאות ועד לאלפים רבים של שקלים. מערכת טובה יכולה לשפר מאוד את רמת הדיוק ואיכות הצליל, וגם להרחיב את אפשרויות החיבור וההתקנות הבאות שלנו - מסאב וופרים ומגברים, כפי שאמרנו, עד לאינטרנט ומסכים.



5. לפנק את הילדים במסכי וידאו
האם אתם רוצים להגביר את התמכרות הילדים לצפייה במסך גם תוך כדי תנועה? בחירה שלכם, אבל עם מערכת קול שמותאמת להקרנת סרטים - דרך וידאו או דרך חיבורי SD ו-USB, למשל, תוכלו לעשות זאת. בעזרת החיבורים והכבלים המתאימים תוכלו להתקין מסכי וידאו בכמה מקומות ואופנים. המקובלים ביותר הם המסכים המותקנים בגב משענות הראש הקדמיות (אפשר לרכוש משענת עם מסך מובנה, למשל) ואפשר גם להתקין מסך מתקפל על גג הרכב - דבר שמקובל יותר במיניוואנים וברכבי הסעות. ישנן מערכות קול שיודעות לפצל את הקשב - או את השידור שלהן, יותר נכון. הן ישמיעו לנהג ולנוסע מלפנים צלילי מוזיקה, למשל, וליושבים מאחור - סרט קולנוע באורך מלא.


ואיך כופים על מערכת הקול הוותיקה לדעת להתחבר לסמארטפון שלכם? קראו במדריך שכתבנו: "5 דרכים לשמוע מוזיקה במכונית באמצעות הסמארטפון".

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה