דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

חמש דרכים לשמוע מוזיקה במכונית באמצעות הסמארטפון

Getting your Trinity Audio player ready...

 

אפשר להניח שבין אם אתם חובבי טכנולוגיה עילית ובין אם לא, אתם שייכים לאחת משתי קבוצות: 1. אלו שיש להם סמארטפון; 2. אלו שיהיה להם סמארטפון. העוזר האישי הצמוד שמצליח להפוך למכת התמכרות עולמית, אפילו יותר מהמכונית הפרטית, הוא מכשיר ניווט, מאמן כושר אישי, מצלמה, פנס, טלפון וגם נגן מוזיקה. אבל מה נעשה עם עשרות הג'יגות של אדל, בנאי, ארצי, בנאי, לינקין פארק, בנאי, פרץ ובטהובן כשאנחנו מגיעים למכונית?

אם מערכת הקול שבמכונית שלנו מכילה חיבור בלוטות', יציאה סטריאופונית בקוטר 3.5 מילימטר (AUX) או חיבור USB – הסתדרנו. אגב, גם אם נראה לכם שבמכונית שלכם אין את אחד מאלה – שווה לבדוק, אתם עשויים להיות מופתעים. אבל גם אם בדקתם ואין את כל הקשרים המוזיקליים הללו – אל דאגה; לפניכם חמישה פתרונות אפשריים להאזין למוזיקה מהטלפון החכם במכונית.



1. להחליף מערכת קול

זהו הפתרון היקר אבל גם האלגנטי מכולם. אם הפרוטה מצויה בכיסכם, תוכלו להחליף את מערכת הקול במכונית. בחרו במערכת שכוללת חיבור בלוטות', זהו החיבור הזמין האלגנטי ביותר כיום. אין צורך בחוטים ואם הגדרתם את העניינים נכון, הרי שמיד כשתכנסו למכונית יתחברו הטלפון והמערכת זה לזה בסימפוניה טבעית.

יתרונות: איכות סאונד, נוחות תפעול
חסרונות: פתרון יקר, בעיקר אם מחליפים מערכת קול מקורית

 
2. להשיג מתאם בלוטות'

אם זכיתם ובמערכת הקול שלכם יש יציאת AUX, ממש כמו זאת של האוזניות מנגן ה-MP3, גם אז תוכלו ליהנות מחיבוריות בלוטות' פשוטה ויעילה. באתרי הקניות הבינלאומיים (eBay, DX והחבר'ה) מציעים למכירה בדולרים בודדים מתאם שמתחבר לשקע ה-AUX מצד אחד וקולט בלוטות' מהצד השני. את האנרגיה שלו מקבל המתאם בדרך כלל מחיבור USB סטנדרטי, אז חברו אותו למטען מצית שמכיר אותו. אגב, החיבור הזה מצוין גם לחיבור הסמארטפון לרמקולים סטנדרטיים בבית.

יתרונות: פשוט להתקנה, זול ביותר
חסרונות: דורש המצאות חיבור AUX


3. מחליף דיסקים דיגיטלי

לא, לא באמת מדובר במחליף דיסקים. אבל אם במכונית שלכם יש מערכת קול מקורית אבל ותיקה, ללא חיבורים הולמים, היא עדיין יודעת בדרך כלל להתחבר למחליף דיסקים מקורי. מכשיר מבריק מתחבר לגב מערכת הקול ו"עובד" עליה, כאילו שמדובר במחליף דיסקים. בפועל, מדובר במרכז שליטה שמאפשר להתחבר למערכת בשלל אופנים – AUX, חיבור USB ולעתים גם באמצעות כרטיס SD ואפילו בלוטות'. 

יתרונות: לא יקר (כ-50-60 דולר באתרי הקניות הבינלאומיים), מאפשר שימוש במערכת הוותיקה
חסרונות: דורש פירוק קל והתקנה, דורש התאמה נקודתית לדגם הרכב




4. משדר FM

אי אפשר להתעלם מהדרך הפשוטה ביותר לחבר בין הסמארטפון ומערכת הקול. הרעיון פשוט ביותר: משדר קטן משדר את צלילי הטלפון אל הרדיו בתדר FM, ממש כאילו אתם עורכים תוכנית רדיו וקולטים אותה בו-זמנית. החיסרון המרכזי, שגורם לרוב המשתמשים להטיח באיזשהו שלב (מוקדם) את המשדר בזעם בכביש, הוא שהקליטה בדרך כלל גרועה. תחנות רדיו אחרות משתלבות בצלילים וגם כך איכות הסאונד בינונית ומטה.

יתרונות: פתרון זול, מתאים לכל מקלט רדיו
חסרונות: איכות קליטה גרועה בדרך כלל, איכות סאונד גם


5. דיבורית בלוטות' סטריאופונית


הפתרון החמישי והאחרון עוקף באלגנטיות את מערכת הקול ומשאיר אותה כבויה. מי שמעדיף שלא להיעזר במערכת הקול שבמכונית, או שאין לו כזאת בכלל, יכול להיעזר בדיבורית בלוטות'. העניין הוא שרוב הדיבוריות משמשות לדיבור בלבד ועל כן הסאונד מושמע במונו. ובכל זאת, חפשו את הדיבוריות הסטריאופוניות בעלות חיבור בלוטות' ותג מחיר מעט גבוה יותר. הסאונד לא יהיה טוב כמו זה שמפיקים רמקולים טובים מדלתות המכונית, אבל בהחלט תוכלו לשמוע מוזיקה ישירות מהסמארטפון, והרי לשם כך נתכנסנו.

יתרונות: אין תלות במערכת הקול, משמשת גם כדיבורית טובה, יכולה לשמש גם מחוץ לרכב
חסרונות: הסאונד לא מתחרה בזה של מערכת הקול



* הכתבה פורסמה לראשונה בגיליון מאי של מגזין iCar

למאמר זה התפרסמו 4 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו
חזור למעלה