דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

10 דברים שאפשר לעשות ב-Waze

Getting your Trinity Audio player ready...


הטלפון שלנו עוד לא הספיק להתעורר מהשינה וכבר משתלט לנו ווייז על המסך, בשאלה הנמרצת: "בוקר טוב. האם אתה בדרכך ל:עבודה?". אנחנו נוסעים על פי הנחיותיו הנמרצות, נזהרים משוטרים ומכוניות שעוצרות בצד הדרך ומשועשעים לראות אבירים וחיפושיות, מלכים וסמיילים - עמיתינו שמסתובבים גם הם אפליקציית הניווט הישראלית האולטימטיבית.

ובכל זאת, אפליקציית ווייז מסתירה בשרוולה אפשרויות מגוונות הרבה יותר מאלו שבהם אנחנו משתמשים מדי יום ביומו. קבלו עשרה דברים שאפשר לעשות באפליקציה שלוקחת אותנו הביתה מדי יום.

1. לנווט עם אלוויס פרסלי ויובל המבולבל
אנחנו רגילים לקבל הנחיות ניווט מעמי (מנדלמן) או מגלית (גורא-עיני), אבל לקולותיהם הסמכותיים והנעימים יש גם חלופות מופרעות משהו. "מצלמת מהירות לפניך, מעליך ומצדדיך, הוא העומד, חת, שתיים, שלוש". כך ידווח יובל המבולבל בקולו המוכר אם נבחר לקבל ממנו את ההנחיות. נוכל לבחור בעוד כמה קולות מקוריים ובהם הרס"ר שיפקוד עלינו מתחת לשפם "בכיכר קדימה - צעד!", אלוויס (פרסלי) שיעניק לנו חוויה נוסטלגית באנגלית וגם גלית בכבודה ובעצמה - שמקריאה את ההנחיות בעברית בלשון נקבה ("פני ימינה").


לנווט על פי ההנחיות של אלוויס / צילום: cc Foilman. בכותרת: יח"צ

2. ללמוד שפות
אנחנו כבר מכירים די טוב את הנחיות הנסיעה הביתה. למה שלא נבחר בניווט באיזושהי שפה אחרת, שתגלה לנו מעט ממכמניה? מווייז אפשר לקבל הנחיות באנגלית, ברוסית ובערבית, בספרדית ובאיטלקית, בצרפתית ובגרמנית וגם בשפות וניבים נוספים רבים ומגוונים ובהם הונגרית, שבדית, הולנדית, טורקית, לטווית ואפילו פולנית. אם תרצו הנחיות ביידיש, בינתיים תצטרכו לחפש אפליקציית ניווט אחרת.
3. לעצור את ההנחיות ולהישאר עם ההתראות
מנסים לקיים שיחה אינטליגנטית בטלפון וברקע נשמעים שוב ושוב "עוד 800 מטר פנה ימינה" ואז אתם.., שניה "עוד 400 מטר פנה ימינה" כלומר רציתם לומר ש… "פנה ימינה". די! ובכן, אפשר להפעיל את הניווט הקולי, אבל לוותר על ההנחיות הקוליות - ועדיין לשמוע את ההתראות המיוחדות, למשל על הימצאותה של מצלמת מהירות. לוחצים על כפתור התפריט השמאלי, ואז על הרמקול, כדי לבחור באחת משלוש האפשרויות.

4. לשתף נסיעה עם חברים, לבקש מיקום לאיסוף
השותף שלכם מחכה בעיר בדיוק ליד הפסל, מתחת לבניין הירוק? למה להסתבך. ווייז מאפשר לכם לבקש ממנו שישלח מיקום, וזה יצטרף מיד למסלול ההנחיות. לא רק שתדעו איך להגיע אל השותף, אלא שהוא יוכל לראות על המפה איפה אתם ומתי תגיעו. באותו אופן תוכלו אתם לשתף עם סבתא את הנסיעה שלכם אליה - והיא תוכל לדעת בזמן אמת איפה אתם, ובאיזו דקה בדיוק אתם צפויים להגיע. בעצם - אולי עדיף לוותר…



5. לנווט הישר מפרטי איש הקשר
אם יש לכם מכשיר אנדרואידי, הרי שתוכלו לנווט הישר אל חיק אהובתכם, דרך דף פרטי איש הקשר שלה. לוחצים על הכתובת שלה, או של אבא ואמא, או של המסעדה ששמרתם שם - והאפליקציה פותחת מיד במסע לעברם. באותו אופן אפשר לנווט לפגישה מהדף שלה ביומן ומאפליקציות נוספות שכוללות כתובות. באייפון אפשר לאשר שילוב בין ווייז לאנשי הקשר, וכך לחפש איש קשר בשדה החיפוש בתוך האפליקציה.

6. לחפש יעדים במאגרי כתובות נוספים
חיפשתם את בית ההארחה ההוא בווייז והוא לא מכיר? הסירו דאגה מלבכם. הסטה קטנה של האצבע בדף התוצאות ותוכלו לקבל תוצאות נוספות מדפי זהב, פורסקוור (foursquare), מרשימות דפי הקשר שלכם או סתם כך, מגוגל.

7. למצוא דלק בזול
אנחנו מנווטים בסטייל אל עבר החוף והשקיעה, אבל במחלף קיסריה נדלקת נורת האין-דלק. מה עושים? מסך החיפוש בווייז כולל חיפוש ישיר לתחנת דלק. החיפוש מספק לא רק את כתובת התחנה הקרובה, אלא גם את מחיר הבנזין או הסולר בכל תחנה שמוצגת. אפשר לבקש מאפליקציית הניווט כי תכוון אותנו לפי התחנה הקרובה או הדלק הזול ביותר בסביבה ובהתאם - לפי סוג הדלק שאנחנו מחפשים. אם יש לכם דלקן ברכב (בני מזל שכמותכם), תשמחו על האפשרות לחפש תחנות דלק - רק מבין התחנות הרלוונטיות לדלקן. לצד מחיר הדלק אנחנו מקבלים דיווח - מתי עודכן מחיר הדלק לאחרונה.


גם אם הדלקן מגביל אתכם לתחנה מסוימת, הוויז יוכל לסייע / צילום: דנה גורלנד

8. לא לנווט דרך הצומת שנחסם הבוקר
להבדיל ממערכות ניווט רבות אחרות, במערכת של ווייז מתעדכן - לא רק מצב התמונה, אלא גם המפה בכבודה ובעצמה. עדכוני גולשים על חסימה של צומת, על כביש חדש שנפתח או כיכר חדשה שנולדה - ממהרים להיכנס אל המפה עצמה. הגולשים אינם צריכים לחכות לעדכון המפה בקיץ הבא, ומכשיריהם מתעדכנים בה באופן יומיומי.

9. להפוך למלך
קיבלתם 6 נקודות על הדיווח? צברתם עשרות נקודות מנסיעה בקטע כביש שנסלל זה עתה? בווייז מעניקים לנו נקודות, אבל לא רק על דיווחים סטנדרטיים. באתר של ווייז יש טבלה מסודרת עם תמורתה בנקודות של כל פעולה: כמה מקבלים על עדכון שם של רחוב, על הזמנת חבר לווייז, על נסיעה של 800 קילומטרים בשבוע אחד ועל תיקון המפה. אבל מה בכלל אפשר לעשות עם הנקודות האלה? ובכן, אהמממ. אהה, האמת היא שלא הרבה. אנחנו יכולים לזכות בהצטרפות להיכל התהילה של משתמשי ווייז ועורכיו, לדלג ממעמד תינוק למעמד בוגר (אחרי 160 קילומטרים של ותק), ומבוגר ללוחם (ה-10% הגבוהים מבין המשתמשים במדינה), ומשם לאביר (4% העליונים) ואם צברנו מספיק מקומות כדי להציב אותנו במאיון העליון של המדווחים, עורכי המפות והמשתמשים - נזכה למעמד המלוכה ולכתר רב חשיבות.

10. לבחור מכונית ומצברוח
זה לא משנה שאנחנו נוסעים בפיאט חבוטה שכבר חגגה בת מצווה. בווייז אנחנו יכולים להחליף את המכונית שנראית במרכז המפה שמולנו לפורשה מהירה או לסמארט קטנטנה, לאופנוע או למשאית, למונית או לאוטובוס. אנחנו יכולים לשלוט גם באופן שבו אנחנו מוצגים על המפה ("מצב רוח") לעיני שאר הציבור - האם אנחנו הבוקר מגניבים או צוחקים, מייללים או נובחים, מאוהבים או זריזים.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה