דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מדריך: החוקים שצריך להיזהר מהם כשנוהגים בחו''ל

Getting your Trinity Audio player ready...


ערה?

ישראל היא אחת המדינות המחמירות בעולם בדיני שימוש בטלפון תוך כדי נהיגה. אחרי הכל, 1,000 שקלים (ו-4 נקודות) אינם הולכים ברגל, וגם לא רחפנים שמועלים לאוויר בידי שוטרי תנועה, כדי לעצור את המשתמשים. לא בכל העולם הדבר אסור. שבדיה, ארץ הבטיחות, דווקא אינה אוסרת שימוש בטלפון בזמן נהיגה. בדרום קרוליינה זה עשוי לעלות רק 25 דולר (כ-90 שקלים) ובארגנטינה, לעתים, כ-20 שקלים בלבד.

מאידך, בריטניה לא רק אוסרת אלא מכבידה ב-200 ליש"ט (כ-930 שקלים) של קנס. פורטוגל אינה מסתפקת באיסור החזקת הטלפון, אלא אוסרת אף את השימוש בדיבורית.

חוקי נהיגה בחול

על מדינת יוטה (Utah) שבארה"ב שמעתם? ובכן בארץ המדבריות, היערות והרי השלג לא כדאי לכם להשתמש בטלפון תוך כדי נהיגה. מי שנתפש שם עשוי לזכות בדיאטה של 750 דולר (כ-2,700 שקלים) מחשבון הבנק ואפילו בשלושה חודשים מאחורי סורג ובריח, כדי לחשוב על מה שהוא עשה. בסולטנות עומאן מסתפקים ב-10 ימי מאסר, אבל מגדילים ל-300 ריאל, שהם כ-2,800 שקלים.


עם (2) שוטים לא נוהגים

רגילים לשתות שוט של ערק, או כוס בירה, לפני הנהיגה הביתה? במרבית העולם, וגם בישראל, ישנן הגבלות על כמות האלכוהול המותרת בדם. במדינות שונות ישנן רמות מותרות משתנות, בין נהגים בוגרים וצעירים ובין נהגים פרטיים וציבוריים/מקצועיים. אבל ישנן כמה וכמה מדינות שבחרו במדיניות "אפס סובלנות" לנהיגה בשכרות.

קבלו את המדינות שבהן מספיק אפילו שביב של אלכוהול בדם כדי להוריד אותנו מהכביש ולהכביד עלינו בקנסות כבדים. בקיצור, במדינות הללו קידוש עושים על מיץ ענבים:
רבות מהן נמצאות במזרח אירופה: צ'כיה, סלובקיה, רומניה, הונגריה וגם רוסיה הגדולה. כך גם באוזבקיסטן, קזחסטן, טורקמניסטן. רבות מהמדינות שאוסרות נהיגה עם אלכוהול בדם הן מדינות מוסלמיות, שבהן אלכוהול בדם אסור לא רק בנהיגה (דוגמאות: מצרים, אינדונזיה, לוב וגם קטאר, פקיסטן או בנגלדש). בצרפת החוקים אינם מהמחמירים, אבל שם מעבירים את חלק ממערכת האכיפה ישירות אל הנהג: כל נהג בצרפת מחויב בהחזקת ערכת "ינשוף" לבדיקת אלכוהול ברכב.

מדינות שונות מאפשרות רמה נמוכה של אלכוהול בדם, אך אוסרות אותו מכל וכל אצל נהגים צעירים: כך באוסטרליה, בניו זילנד ובקנדה, בגרמניה ובאיטליה, בקרואטיה, סרביה, סלובניה, בוסניה הרצגובינה וכך גם בקובה. והכי קיצוני? ביפן, לא רק שמחמירים עם מי שנתפש נוהג תחת השפעת אלכוהול, אלא יקנסו בסכומים כבדים גם אחרים שהיו במכונית ואפילו את בעל הרכב שהשאיל את הרכב, גם אם לא נהג ולא נכח.

חוקי נהיגה בחו


מנומסים על פי חוק

בדרך כלל כולנו הרי עושים מאמצים כבירים להיות מנומסים ואדיבים זה לזה. כמובן. ישנן מדינות שבהן בחרו להכניס את כללי הנימוס למערכת חוקי התנועה. ביפן, למשל, אסור להשפריץ על הולכי רגל. נזכיר שיפן היא מדינה שבתקופה מסוימת בשנה (ראשית הקיץ, אצלנו) יורדים גשמי מונסון אדירים, כך שהחוק במקומו.

לתאילנד, מגיעים בין היתר רבים דווקא כדי להשתחרר ממגבלות מערביות, כולל הסרה בלתי מבוקרת של בגדים. אבל דווקא שם ישנו חוק שאוסר נהיגה ללא בגד עליון, לגברים או נשים, במכונית או ברכב ציבורי. בקוסטה ריקה, שהיא אגב די מתירנית בענייני אלכוהול, אסור לנהוג בחוסר נימוס ווקאלי. במדינה הזו אסור להשמיע מהרכב מוזיקה חזקה אם עוברים ליד מוסדות ציבור כבתי ספר, בתי חולים וכנסיות.

ומה פחות מנומס מהופעה על הכביש הציבורי עם מכונית מלוכלכת. ברוסיה הדבר אסור על פי חוק, עד כדי קנס של כ-200 שקלים. הסיבה אינה הקפדה על קוד לבוש, אלא צורך למנוע את הסתרת לוחיות הרישוי בשל ההשפרצות התכופות של הגשמים והשלגים על הרכב (אבל החוק אינו מוגבל ללוחית רישוי מלוכלכת). רוצים למהר ולשטוף את הרכב? רגע, אסור לשטוף אותו ברחוב, אלא במרכזי שטיפה ייעודיים.

רגע, ולאכול תוך כדי נהיגה זה מנומס? בישראל הדבר אסור (ידעתם?), אבל האם נתקלתם במישהו ש"חטף" על כך? הדיווחים הם שבבריטניה אוכפים זאת ובקפריסין, שנאבקת בהיקף תאונות גדול, אוכפים (כ-360 שקלים) את הגדרת העבירה בחוק: הסרת היד מההגה שלא לצורך. גם כדי לשתות. גם כדי לגרד בגבה. כן, הגבה שלכם.

חוקי נהיגה בחול


ועוד כמה

זה לא שאנחנו נוהגים לדהור במהירות אל תוך עדר כבשים בנגב, אולם בדרום אפריקה, העתירה בחיות חווה ובצאן, הדבר מוסדר היטב בחוק. ברגע שרועה או רוכב מסמנים לנהג על רצון לחצות את הכביש עם הבהמות או שאר החיות, הוא מחויב להעניק להם זכות קדימה. הקנס? כבד. כ-1,800 שקלים.

נוהגים בגרמניה? ייתכן שאחת הסיבות שאתם שם (בעיקר אם אתם מקוראינו) היא מערכת הכבישים המהירים, ה"אוטובאן", שבחלקה מותר לנהוג בכל מהירות שאליה מסוגל כלי הרכב שלכם להגיע מבלי להמריא. העניין הוא שכדי לשמור על שלומם של הטייסים, המדינה מקפידה לאסור עצירת נהגים בשולי האוטובאן, אלא אם מדובר במקרה חירום. כלומר, אם קרתה לכם תאונה על הכביש, לא תחטפו קנס, אבל אם נגמר לכם הדלק ולכן נעצרתם - המצב יוגדר כסיכון לנהגים האחרים, עבירה חמורה שתביא להעמדה לדין ולקנס כבד. נשמע הרבה כסף; יכול להיות שאם נגמר לכם הדלק, שווה לכם לא סתם להיעצר, אלא להיכנס בעוצמה בגדר הבטחון. הלו, אנחנו צוחקים!

חוקי נהיגה בחול צילום: Norbert Negal

לשם הזהירות, בניו ג'רזי וגם ברחבי אי פרינס אדוארד שבקנדה, נהגים מחויבים על פי חוק לצפור בכל יציאה לעקיפה. לא, ברצינות, זה מופיע במערכות החוקים שלהם. אבל בשני המקומות מבהירים שלא אוכפים את החוק המדובר. בשבדיה, גם כן לשם הזהירות, חובה להפעיל את אורות הדרך בכל יום ובכל שעה, 24/7/365. כל עוד נוהגים במכונית, הכוונה.

ובספרד? אם אתם כבר נחשבים לבעלי ארבע עיניים, אזי יידרשו מכם להחזיק ברכב באופן קבוע שתי עיניים נוספות, כלומר - זוג משקפיים רזרבי. הטענה היא שאם תוכיחו לשוטר שהזוג שעל העיניים שלכם הוא הוא הרזרבי, באמצעות זוג משקפיים שבור, למשל, סביר שיוותר לכם על קנס.

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה